Αν ο κορωνοϊός σε έχει κάνει να φρικάρεις και να θες να απολυμάνεις τα πάντα, δεν είσαι μόνος σου.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Θα ήταν ψέμα αν δεν λέγαμε ότι σκεφτόμαστε κάθε μέρα πως πρέπει να απολυμάνουμε τα πάντα γύρω μας. Και μετά να τα απολυμάνουμε ξανά, αλλά εντάξει, αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την βαρεμάρα μας μες στην καραντίνα. Το ζήτημα είναι πως αλήθεια είναι καλό να απολυμαίνουμε πού και πού αυτά τα πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας, επειδή μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια και να μην το καταλαβαίνουμε.
Το τηλεκοντρόλ Μαζεύει μήνες, για να μην πούμε και χρόνια μικρόβια ανάμεσα στα κουμπιά του, και ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Βγάλε τις μπαταρίες, αλλά ξαναβάλε το κάλυμμά του, και σκούπισε το εξάρτημα με ένα πανί που έχεις ρίξει λίγο οινόπνευμα πάνω. Για να καθαρίσεις τις στενές περιοχές ανάμεσα στα κουμπιά, βρέξε μια μπατονέτα με οινόπνευμα.
Την τσάντα μας Όπου αφήνεις την τσάντα σου, τα ανάλογα μικρόβια θα μαζέψει. Και αυτό σημαίνει πως αν την αφήνεις απερίσκεπτα στο πάτωμα, θα μαζέψει πολλά, πολλά μικρόβια. Τώρα, όσον αφορά το περιεχόμενο, όλα έχουν να κάνουν με το πόσο συχνά την αδειάζεις. Ένα υγρό μαντηλάκι καθαρισμού, πάντως, είναι αρκετό για να καθαρίσεις το εσωτερικό. Αν μιλάμε για σακίδιο πλάτης, δες αν μπορείς να την βάλεις και στο πλυντήριο.
Για χειρολαβές συσκευών Από το χερούλι του ψυγείου, μέχρι της καφετιέρας, όλα αυτά μαζεύουν βρωμιά. Τρίψε τα απλά με ένα πανί που έχεις βουτήξει σε σαπουνόνερο και μετά με ένα καθαρό.
Πετσέτες κουζίνας και χεριών Όχι ότι δεν τις άλλαζες και δεν τις καθάριζες σωστά μέχρι τώρα, αλλά είναι μια καλή στιγμή να σου πούμε να τις αλλάζεις ακόμα πιο συχνά, μιας και πρόκειται για τα πιο βρώμικα κομμάτια πανιού στο σπίτι. Στο πλυντήριο, χρησιμοποίησε ζεστό νερό.
Για τους διακόπτες Τους χρησιμοποιούμε πολλές, πολλές φορές καθημερινά, και χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Φρόντισε το πανάκι που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πάρα πολύ καλά στραγγισμένο, ώστε να μην περάσει καθόλου νερό πίσω από τον διακόπτη. Τρίψε απαλά με το πανί τον διακόπτη για να φύγει η επιφανειακή βρωμιά.
Για την οδοντόβουρτσα Κανονικά, πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε δύο με τρεις μήνες. Το θέμα όμως δεν σταματάει εκεί. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τον χώρο γύρω από τις οδοντόβουρτσες, όπως το ποτήρι που τις κρατάμε. Καθάρισέ το, όπως και τον γύρω χώρο, και αν χρησιμοποιείς προστατευτικό κάλυμμα για το βουρτσάκι, καθάρισέ το με άφθονο νερό.
Για τα κλειδιά μας Ένα μαντηλάκι που περιέχει οινόπνευμα θα κάνει καλή δουλειά, όπως και μια οδοντογλυφίδα για τις πιο στενές περιοχές.