Τα εστιατόρια που θα… χιμήξουμε μόλις ανοίξουν

Η εστίαση, λογικά, θα ανοίξει για κάποιες μέρες εν όψει των γιορτών και εμείς ήδη ακονίζουμε μαχαιροπήρουνα, φοράμε σαλιάρες και κάνουμε διατροφή γιατί – πιστέψτε μας – όταν βγούμε έξω θα φάμε και τα τραπεζομάντιλα.
Ή τελοσπάντων θα βάλουμε πλώρη για τα παρακάτω εστιατόρια για να πιάσουμε πρώτο τραπέζι… κουζίνα.
Εσείς;
Στο Juicy Grill για να χλαπακιάσουμε κάποιο από τα τεράστια και πεντανόστιμα burger του, όπως το Bill Murray το οποίο εκτός από το όνομα του κορυφαίου ηθοποιού έχει και τη χάρη: γεμιστό μπιφτέκι με τσένταρ, chipotle mayo και onion strings – κόλαση. Α, και το συνοδεύουμε εννοείται με μια Punk IPA για την αλητεία.
Στο Kozi’s για να χιμήξουμε σε μια ζουμερή, πικάντικη, μυρωδάτη, θεϊκή Chakalaka Steak μαριναρισμένη σε αφρικάνικα μπαχαρικά με τη μυστική συνταγή του μαγαζιού. Απαραιτήτως συνοδεύεται με αφρικάνικο, κόκκινο κρασί εισαγωγής τους.
Στο Άμα Λάχει στα Εξάρχεια για… όλον τον κατάλογο με τα εκλεκτά μεζεδάκια με μοντέρνες πινελιές που πάντα συντρόφευαν αρμονικά τις εξόδους μας, στο κέντρο της πόλης με την παρέα. Το χοιρινό κότσι με μαύρη μπίρα, μέλι και μουστάρδα και ο κοκκινιστός κόκορας με φλωμάρια Λήμνου και γυλωμένη μανούρα Σίφνου μας έχουν σημαδέψει.
Στο Base Grill στο Περιστέρι, για τηγανιτά αυγά πάνω σε μια τραγανή φωλιά από πατάτες για αρχή, και μετά υπέροχες κοπές μοσχαρίσιων κρεάτων που θα φέρουν δάκρυα χαράς στους κρεατολάγνους: Τ-Bone, Rib Eye, Picanha,Tri-tip κ.α.
Στου Μιχάλη στο Χαλάνδρι, για αυτό το υπέροχο μπιφτέκι που σερβίρει στην παλιακή του σάλα εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά στους λάτρεις του εν λόγω εδέσματος. Προφανώς σκεπασμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα ε;
Στις Σεϋχέλλες γιατί κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές στο Μεταξουργείο και κάποια πιάτα το ίδιο. Φέρτε μας όσες περισσότερες παπαρδέλες με βουβαλίσιο καβουρμά Κερκίνης έχουν μείνει και τρίψτε από πάνω όλη τη γαλομυζήθρα του μαγαζιού, παρακαλούμε!
Στο Aleria, επίσης στο Μεταξουργείο για να κάνουμε τον ουρανίσκο μας να βαράει κλακέτες χάρη στο υπέροχο «παστίτσιο» του Γκίκα Ξενάκη, ένα από τα κορυφαία ίσως πιάτα του γκουρμέ γαστριμαργικού χάρτη της πόλης.
Στο Aliento στο Γαλάτσι για να φάμε sushi μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή μέχρι να μάθουμε να μιλάμε Ιαπωνικά ή Περουβιανά, μιας και η κουζίνα του παντρεύει υπέροχα τα δύο αυτά έθνη με συνταγές από άλλον κόσμο.
Στο Δίπορτο, για εκείνη τη γεύση της αληθινής αθηναϊκής ταβέρνας που τόσο μας έλειψε, μέσα από μαμαδίσια πιάτα που μοσχοβολούν και φέρνουν στο νου ωραίες εποχές: φασολάδα, ρεβιθάδα, πατάτες γιαχνί, κόκκορας κρασάτος, κριθαράκι γιουβέτσι…