Πώς φτιάχνεται το τέλειο burger;

Ένας σεφ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ισχυρίζεται ότι ξέρει τη συνταγή για τη δημιουργία του τέλειου burger. Δείτε πώς το φτιάχνει.
Πώς φτιάχνεται το τέλειο burger;
Υπάρχει άραγε το τέλειο burger; Και αν υπάρχει, τότε πώς θα πρέπει να είναι φτιαγμένο; Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες τροφίμων, ο Charles Michel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποστηρίζει ότι κατάφερε να φτιάξει το τέλειο burger.

Όπως λέει, τα καλύτερα burgers έχουν ύψος επτά εκατοστά, πλάτος πέντε και διαθέτουν εννέα «στρώματα» υλικών. Σύμφωνα με τον Michel, η κατανάλωση ενός burger είναι μια «εμπειρία πολλών αισθήσεων», και γι’ αυτό το burger δε θα πρέπει να σερβίρεται σε πιάτο με μαχαιροπήρουνα.

Η επιστημονική του προσέγγιση είναι πως το 30% της γοητείας ενός burger εξαρτάται από την μυρωδιά του, το 25% από την «αίσθηση» που αφήνει στα χέρια και 15% από την όψη και από τον… ήχο που βγάζει όταν το καταναλώνουμε. Η γεύση αυτή καθ’εαυτή του burger αφορά μόνο το υπόλοιπο 15% της γοητείας του.

Όσον αφορά τα «στρώματα» του, αυτά είναι τα εξής (από πάνω προς τα κάτω):

* Ζεστό ψωμάκι ψεκασμένο με σησαμέλαιο
* Σάλτσα chipotle
* Τραγανό μαρούλι και φέτες από αγγουράκι τουρσί
* Ζουμερή, ώριμη ντομάτα
* Τραγανές φέτες ζαμπόν Σεράνο και τηγανιτού κρεμμυδιού
* Λιωμένο τυρί Καμαμπέρ σε φέτες
* Μπιφτέκι από κρέας Wagyu, μαριναρισμένο σε σάλτσα μπάρμπεκιου, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
* Κέτσαπ
* Ψωμάκι με λίγη σάλτσα σόγιας

Εμάς πάντως ήδη μας έπιασε μια λιγούρα με τη συνταγή!

Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v