Το καλό gelato τρώγεται και τον χειμώνα

Μα τρώμε παγωτό το χειμώνα; Θα αναρωτηθείς. Φυσικά και τρώμε. Το παγωτό είναι ιδέα, δε χαμπαριάζει από εποχές. Αρκεί φυσικά να ξέρεις πού θα το απολαύσεις ολόφρεσκο, από ποιοτικές πρώτες ύλες, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη.
Ιδού πέντε τζελατερίες που ξέρουν καλά πως κάποιες αγάπες όπως αυτή δε γνωρίζουν από κρύο ή ζέστη. Είναι παντοτινές.
Django Gelato Athens
Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 1422 2029
Σε στρατηγικά τοποθετημένα σημεία στην Αθήνα, το Solo Gelato παρασκευάζει ολόφρεσκο παγωτό, με χαμηλά λιπαρά, πλούσια γεύση και μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις ποια ταιριάζει καλύτερα στον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε για παράδειγμα τη γεύση τσουρέκι με έντονα αρώματα από μαχλέπι, σορμπέ μάνγκο από τα καλύτερα που έχεις φάει, Nociolla σε κανονική και vegan εκδοχή και ρούμι σταφίδα για εξωτικές καταστάσεις. Τιμές, από 2€ η μπάλα.
Epik Gelato
Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 21 0646 4105
Παγωτό από 100% βουβαλίσιο γάλα. Γιατί όχι; Η γεύση του είναι περισσότερο «ενισχυμένη», είναι πιο θρεπτικό και υπερέχει διατροφικά έναντι των αγελαδινών και κατσικίσιων. Θα το τιμήσεις δεόντως σε γεύσεις φράουλα, σοκολάτα, αμύγδαλο και βανίλια Μαγαδασκάρης ή θα επιλέξεις κλασσικές γεύσεις τζελάτο από «κανονικό» γάλα σε ικανοποιητική ποικιλία, με αρκετές vegan επιλογές. Must και το Buffle Cone, μια βάφλα για το χέρι μούρλια. Τιμές από 3€ η μπάλα.
Νικόλας Γεωργιακώδης