Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στηρίζει την θεατρική παιδιά, με παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Περισσότεροι από 7 χιλιάδες θεατές όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πρόγραμμα «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020), στη διάρκεια τριών μηνών (Μάρτιος –Απρίλιος – Μάϊος) το οποίο ολοκληρώνεται με παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια ανοιχτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως τη Πέμπτη 31 Μαΐου, το κοινό μπορεί να δει τις παραστάσεις των τριών έργων μέσω των οποίων υλοποιήθηκε το πρόγραμμα - Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, το Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη. και την Πείνα, ένα σύγχρονο έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη – αλλα και θεατρικά αναλόγια τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Το πρόγραμμα είχε στόχο την γνωριμία και την εξοικείωση με τη θεατρική πράξη μέσα από ανοιχτές πρόβες και όχημα τρία σύγχρονα έργα σημαντικών ελλήνων συγγραφέων: Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, το Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη. και την Πείνα, ένα σύγχρονο έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και ενήλικες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το «χτίσιμο» μιας θεατρικής παράστασης , μυήθηκαν στα μυστικά του ανεβάσματος ενός έργου, συνομίλησαν με τους συντελεστές, ανακάλυψαν τον μηχανισμό της θεατρικής πράξης εκ των έσω, μπήκαν εντέλει στα άδυτα του θεάτρου με συνοδοιπόρους συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές.
«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χάρη στο τριετές Πρόγραμμα «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020), επιμένοντας σε μια κοινωνική πολιτική η οποία θέλει ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία, στον πολίτη της ευρύτερης περιφέρειας του και όχι μόνο, άνοιξε τις πόρτες του στο μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας , κάνοντας ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη θεατρική εκπαίδευση», αναφέρει το δελτίο τύπου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη 7 , 8, 9, 10 ΚΑΙ 11 Μαΐου 10.00 & 12.00 Η εμβληματική ηθογραφία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, 60 χρόνια μετά, θα μας μιλήσει και πάλι «για τον Έλληνα του τόπου του και του καιρού του» φράση που χρησιμοποίησε ο ίδιος στο σημείωμα της πρώτης θρυλικής παράστασης του έργου στο Θέατρο Τέχνης. Και αυτό που έχει να μας πει, μας αφορά ακόμα.
Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά σκηνοθεσία Άσπα Τομπούλη 24,25, 29, 30 ΚΑΙ 31 Μαΐου 10.00 & 12.00 Άνθρωποι μεθυσμένοι από την οσμή του χρήματος, θυσιάζουν την ευτυχία και τις ουσιαστικές τους ανάγκες προκειμένου να ζήσουν μια οικονομικά άνετη ζωή. Μοιάζουν με ψάρια που κολυμπούν στα ασφαλή νερά μιας γυάλινης φυλακής, κοιτάζοντας τη ζωή να περνά από μπροστά τους. Κάποιοι προσπαθούν να αποδράσουν· άλλοι εγκαταλείπουν, άλλοι τα καταφέρνουν. Κάθε ένας θα πληρώσει το δικό του τίμημα. Μπορεί η ηθική διάβρωση και ο συμβιβασμός να κατατρύχουν τους ήρωες, όμως η τιμιότητα και οι αληθινές αξίες πάντα θα στέκονται στην αντικρινή όχθη έτοιμες να υποδεχθούν αυτόν που θα κατορθώσει να βγει από το ενυδρείο του.
Πείνα του Χαράλαμπου Γιάννου (βραβευμένο από το ΥΠΠΟ) σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη 13 , 14, 15, 16 ΚΑΙ 17 Μαΐου 10.00 & 12.00 Όλα ξεκινούν, όταν οι γονείς ανησυχούν ότι το παιδί τους έχει μετατραπεί σε ψυχοπαθή. Η μητέρα φαίνεται να εκφράζει μία απεγνωσμένη ανάγκη για αγάπη και συμπόνια, ενώ ο πατέρας μοιάζει πιο αιχμηρός και κάθετος. Η απόφασή του να αφήσουν τα πράγματα πιο χαλαρά όσον αφορά τη φροντίδα του προβληματικού παιδιού τους, οδηγεί σε μια αλληλουχία ατυχών καταστάσεων, μέσα στις οποίες η οικογένεια κάνει όλες τις λάθος επιλογές. Η τραγικότητα και το χιούμορ εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γεμάτη παραδοξότητα. Ποιος είναι πραγματικά ψυχοπαθής;