Ο Γιώργος Παλυβός είναι ο πρώτος οινοποιός μίας παλαιάς αμπελουργικής οικογένειας της Νεμέας.
Διαθέτει το 2ο σε μέγεθος αμπελώνα στην περιοχή, ενώ το οινοποιείο του ήταν το πρώτο που έγινε οργανωμένο και επισκέψιμο, και σήμερα υποδέχεται περίπου 4.500 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ετησίως.
Από νωρίς εστίασε τις προσπάθειές του στις εξαγωγές, με έμφαση στην Κεντρική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πρόσφατα όμως αποφάσισε να ξαναστρέψει την προσοχή του στην Ελλάδα, όπου βλέπει ότι αρχίζει αργά αλλά σταθερά να δημιουργείται οινική κουλτούρα, και στην Κύπρο.
Η φιλοσοφία του πηγάζει από τον άνθρωπο που αγοράζει και απολαμβάνει το κρασί. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος λέει: ”Ξεκινάμε από το κρασί, και πάμε για σταφύλι”. Εκπροσωπεί συχνά την Νεμέα, αλλά και την Ελλάδα, σε διεθνείς εκθέσεις, διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.
Ως ντόπιος Νεμεάτης ανησυχεί γιατί θέλει οι Έλληνες και οι ξένοι οινόφιλοι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη Νεμέα. Επίσης, οραματίζεται μία Νεμέα δυνατή σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, που θα κρατήσει τη νεολαία της περιοχής στο χώρο του κρασιού, και θα εξασφαλίσει την συνέχιση της παράδοσης για πολλές γενεές ακόμα.
Στο Κτήμα Παλυβού δοκιμάσαμε το ομώνυμο ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ 2003 (ενδεικτική τιμή 12 ευρώ), μία Νεμέα ΟΠΑΠ με έντονα χρωματικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, καθώς και τα TERRA LEONE CABERNET SAUVIGNON 2004 (ενδεικτική τιμή 28 ευρώ) και TERRA LEONE MERLOT 2004 (ενδεικτική τιμή 35 ευρώ) – και στις 2 περιπτώσεις οι ιδιαιτερότητες του κλίματος και του εδάφους της Νεμέας επηρρέασαν χαρακτηριστικά ακόμα και τις 2 πιο γνωστές και δημοφιλείς Γαλλικές ποικιλίες.
Το Κτήμα Παλυβού βρίσκεται στην Αρχαία Νεμέα, και είναι επισκέψιμο κατόπιν συννενοήσεως στο τηλέφωνο 27460-24190.