Νsplitter: O διασημότερος Έλληνας hacker είναι 18 ετών

Στα 18 του έχει καταφέρει να καταζητείται από τις πιο διάσημες αστυνομίες του κόσμου. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον «πιτσιρικά» που μέσα σε 3 χρόνια δράσης είχε αναστατώσει FBI και Interpol, αλλά και τις πιστωτικές κάρτες πολλών ανυποψίαστων χρηστών.
Νsplitter: O διασημότερος Έλληνας hacker είναι 18 ετών
Γνωστός μόνο με το διαδικτυακό ψευδώνυμό του, ένας 18χρονος από τον Αγ. Δημήτριο κατάφερε μέσα στα τελευταία τρία χρόνια να μπει ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων από τις πιο διάσημες αστυνομίες του κόσμου. Αιτία οι κυβερνοεπιθέσεις του στις ιστοσελίδες της Ιnterpol, του FBI και της NSA που οδήγησαν στην επικήρυξή του. Η πρόσφατη σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έβαλε τέρμα στη δράση του «nsplitter».

Το βιογραφικό του
Άρχισε να ασχολείται με τους υπολογιστές στην ηλικία των 11 ετών, ενώ στα 13 έκανε το πρώτο του «χτύπημα». Στα 15 ξεκίνησε τις διαδοχικές επιθέσεις στα sites της Interpol (2008), της NSA, του FBI και του Πενταγώνου (2009). Η είσοδός του στο «star system» των crackers (όπως αποκαλούνται όσοι επιδίδονται σε κακόβουλες επιθέσεις) συνέπεσε με την… έξοδό του από το σχολείο για να αφιερωθεί αποκλειστικά στο hacking και στον υπολογιστή μπροστά από τον οποίο περνούσε 18-20 ώρες την ημέρα.

Παράλληλα, φρόντισε να μετατρέψει το χόμπι του σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, αφού «μολύνοντας» τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του internet, ήταν σε θέση να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο nsplitter «έβγαλε» το τελευταίο διάστημα πάνω από 200.000 ευρώ, μέρος των οποίων επένδυσε στο χρηματιστήριο. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, εντόπισαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του 130 πιστωτικές κάρτες (εκ των οποίων οι 125 ήταν «λευκές»), 7.850 ευρώ και 300 δολάρια. Τις οικονομικές φιλοδοξίες του νεαρού αποκαλύπτουν εξάλλου τα τατουάζ που έχει κάνει στα χέρια του και τα οποία γράφουν στα αραβικά και τα εβραϊκά τη φράση «Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία».

«Πώς με βρήκατε;»
Αυτή ήταν η απορία του 18χρονου όταν είδε τους άντρες της αστυνομίας να εισβάλλουν σπίτι του. Επί τρία χρόνια, είχε αποφύγει τον εντοπισμό του χάρη σε ειδικό λογισμικό που είχε κατασκευάσει και το οποίο παραποιούσε την πραγματική διαδικτυακή του ταυτότητα. Προδόθηκε όμως εξαιτίας ενός λάθους που έκανε όταν ο proxy server που χρησιμοποιούσε, σταμάτησε να «φιλτράρει» τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Όπως εξηγεί ο προγραμματιστής Θ.Π., η ικανότητά του να διαφεύγει της σύλληψης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όταν είχε στο «κατόπι του» τα ηλεκτρονικά μυαλά της Interpol και του FBI, αποτελεί και το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δράσης του.

Και τώρα;
Αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας (σ.σ.: στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμα ένα πιστόλι φωτοβολίδας, δύο αεροβόλα και 8 κομμένα φυσίγγια χωρίς την πυρίτιδα σε νάιλον συσκευασία που είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό), ο νεαρός κατέβαλε εγγύηση 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταφθάσει στην Ελλάδα κλιμάκιο του FBI για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ανάκρισης και «γνωρίσει» κι από κοντά τον έφηβο hacker. Ίσως μάλιστα του προτείνουν να θέσει στην υπηρεσία τους την ηλεκτρονική του διάνοια. Λέτε;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v