Δημήτρης Καπουράνης: «Φέρτε τα παιδιά σας στο Brokeback Mountain, μην φοβάστε, δε θα γίνουν καουμποϊζ»

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Brokeback Mountain» έστειλε το δικό του μήνυμα στους απανταχού ομοφοβικούς.

Δημήτρης Καπουράνης: «Φέρτε τα παιδιά σας στο Brokeback Mountain, μην φοβάστε, δε θα γίνουν καουμποϊζ»

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του στη μεγάλη οθόνη, το Brokeback Mountain γίνεται μέρος της ελληνικής θεατρικής πραγματικότητας και ανεβαίνει στο Θέατρο Κνωσσός, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωντσαντίνου Ρήγου και δύο νέους, εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη.

Όπως θα περίμενε κανείς στην μεσαιωνική Ελλάδα του 2024, οι ομοφοβικές κραυγές δεν έλειψαν, και η παράσταση προκάλεσε αντιδράσεις από κάθε λογής «καθωσπρέπει» κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Δημήτρης Καπουράνης έλαβε πολλά… ωραία μηνύματα, με μερικά από αυτά αναφέρουν: «Ελλαδάρα 2024», «ρε ουστ από δω», «αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια» και άλλα τέτοια όμορφα.

Με αφορμή τις αυτές ομοφοβικές αντιδράσεις, ο Δημήτρης Καπουράνης έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους σχολίασαν αρνητικά το περιεχόμενο της παράστασης.

Δημοσιεύοντας μια σειρά από φωτογραφίες για να ανακοινώσει ότι η παράσταση κάνει πρεμιέρα, ο ηθοποιός έγραψε: «Φέρτε τα παιδιά σας, μην φοβάστε, δε θα γίνουν καουμποϊζ».

Στην υπόθεση της ταινίας, οι εικοσάχρονοι Ένις ντελ Μαρ και Τζακ Τουίστ γνωρίζονται μέσα σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας, όταν πιάνουν εποχική δουλειά ως βοσκοί στα άγρια βουνά του Γουαϊόμινγκ. Μέσα στην απομόνωση του τοπίου, στα βοσκοτόπια και τις κορυφές όπου το καλοκαίρι δεν φτάνει ποτέ, τα δύο αγόρια αναπτύσσουν μια βαθιά και απροσδόκητη σύνδεση. Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου συλλαμβάνει την ωμή και οικεία ουσία της πρωτότυπης ιστορίας, μεταφέροντας ατόφιο το βίωμα των δύο νέων μέσα στην απαγορευμένη αγάπη και τους κοινωνικούς περιορισμούς.

Περισσότερα για την παράσταση εδώ. https://www.in2life.gr/article/2008097/brokeback-mountain-toy-aslei-rompinson-apo-ton-konstantino-rhgo-sto-theatro-knosos

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v