Τι να κάνεις αν είσαι κολλημένος στην κίνηση

Το χάσιμο χρόνου στην κίνηση είναι τεράστιο, όμως πολλά μπορείς να κάνεις για να το γεμίσεις εποικοδομητικά.

Τι να κάνεις αν είσαι κολλημένος στην κίνηση

Κίνηση και Αθήνα πάνε πακέτο και, αν ζεις στην πόλη και εργάζεσαι σε αυτή, το πιθανότερο είναι πως δαπανάς το ελάχιστο μια ώρα την ημέρα στο αυτοκίνητό σου είτε φτάνοντας σε ανώτερα επίπεδα βαρεμάρας είτε παίρνοντας βαθιές ανάσες για να μην βρίσεις τον κόσμο όλο. όλο.

Υπάρχει άραγε τρόπος να περάσει εποικοδομητικά η ώρα αυτή; Υπάρχει.

Άκου Podcasts ή Audiobooks

Τη σήμερον ημέρα υπάρχουν podcasts που καλύπτουν κάθε θεματική, από αυτοβελτίωση μέχρι επιχειρηματικότητα και ψυχαγωγία. Από την άλλη, ένα καλό audiobook μπορεί επίσης να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να ξεχαστείς στο μποτιλιάρισμα. Αν δεν είχες χρόνο να διαβάσεις βιβλία που ήθελες, είναι μια καλή ευκαιρία να «διαβάσεις» ενώ οδηγείς. Audio books θα βρεις εδώ

Άκου εδώ, τα Podcast του In2life. 

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Εφαρμογές όπως το Duolingo ή το Babbel διαθέτουν επιλογές για να εξασκηθείς στο listening, ενώ προσφέρουν πολλά ηχητικά μαθήματα γλωσσών που μπορείς να ακούσεις και να μάθεις βασικές φράσεις ή νέες λέξεις.   

Πλάναρε τη μέρα σου

Χρησιμοποίησε τον χρόνο στην κίνηση για να σκεφτείς και να προγραμματίσεις την ημέρα σου ή τις επόμενες ημέρες. Να τσεκάρεις τι ραντεβού και υποχρεώσεις έχεις, και να διαμορφώσεις τον χρόνο σου κατάλληλα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο μυαλό σου είτε χρησιμοποιώντας εφαρμογές με φωνητικές εντολές που σου επιτρέπουν να καταγράφεις σημειώσεις, όπως αυτή εδώ

Πάμε λίγο εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα;

Μπορείς να εξασκηθείς στο mindfulness, δηλαδή να επικεντρώνεσαι στο παρόν χωρίς να σκέφτεσαι το άγχος ή τις έγνοιες της ημέρας. Οι τεχνικές αναπνοής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσεις το άγχος και τα νεύρα από το πήξιμο στον δρόμο. Αρκεί να μην σου κονράρουν κάθε τρεις και λίγο. 

Πάρε και κανένα τηλέφωνο

Αν ο δρόμος είναι ακινητοποιημένος και έχεις ελεύθερα χέρια ή bluetooth, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο για να επικοινωνήσεις με αγαπημένα σου πρόσωπα. Προσοχή μόνο μην φας καμία κλήση και νευριάσεις περισσότερο.

Γυμναστική καθ’ οδόν

Αν και το γυμναστήριο μπορεί να φαίνεται μακριά όταν είσαι κολλημένος στην κίνηση, υπάρχουν μερικές ελαφριές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο αυτοκίνητο για να κάνεις καμία διάταση ή να τονώσεις περιοχές που πάσχουν. Δες μερικές στο παρακάτω βίντεο.

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια. Φρόντισε πάντα να έχεις την προσοχή σου στον δρόμο και μην αποσπάσαι από το τηλέφωνο ή άλλες δραστηριότητες που μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v