2+8 προορισμοί για το τριήμερο της 28ης

Από την Πελοπόννησο ως το Πήλιο, και από τον Παρνασσό στην Εύβοια, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες μας για μονοήμερες και μη εκδρομές ό,τι πρέπει για το τριήμερο που έρχεται.

2+8 προορισμοί για το τριήμερο της 28ης

Θέλεις κάτι κοντινό, θέλεις κάτι μακρινό, θέλεις μίνι διακοπές στην καρδιά του φθινοπώρου, θέλεις μονοήμερη γιατί το μπάτζετ δεν σηκώνει διανυκτέρευση; Ό,τι και αν ονειρεύεσαι για το επερχόμενο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σε έχουμε καλυμμένο/η.

Το Μούρεσι είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου, κρεμασμένο σαν μπαλκονάκι στην πλαγιά του βουνού των Κενταύρων, με φαντασμαγορική θέα στην θάλασσα. Είναι ιδανικό για ραχάτικες απογευματινές βόλτες στα λιθόστρωτα καλντερίμια του, απολαυστικές πεζοπορίες στα μονοπάτια του, και φαγοπότια στην φημισμένη Ταβέρνα του Βαγγέλη που σερβίρει παραδοσιακές πηλιορείτικες σπεσιαλιτέ. Βρίσκεται δίπλα στην εξίσου υπέροχη Τσαγκαράδα, και έχει διαθεσιμότητα για το τριήμερο στο παραδοσιακό Αρχοντικό Μάρος (76€ το δίκλινο).

Διαβάστε περισσότερα - Στο Πήλιο θα δεις τα καλύτερα 

Η Αρχαία Κόρινθος γίνεται άνετα και μονοήμερη, καθότι απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα, αν όμως ο προϋπολογισμός σου σηκώνει μια διανυκτέρευση, θα είναι ωραία να μείνεις για να βολτάρεις με το πάσο σου στο λιλιπούτειο χωριό, να πιάσεις τραπεζάκι για πεντανόστιμους μεζέδες στον Μαρινό και αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στο Mataroa, και να εξερευνήσεις τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται μέσα στο χωριό. Την επόμενη μέρα, θα ανέβεις με ανανεωμένες δυνάμεις στον Ακροκόρινθο, για να δεις από κοντά το ωραιότερο ίσως κάστρο της Πελοποννήσου. Ωραία δωμάτια με διαθεσιμότητα για το τριήμερο έχει ο Πήγασος (67€ το δίκλινο). 

Διαβάστε περισσότερα - Η Αρχαία Κόρινθος είναι η τέλεια εκδρομή που δεν έχεις κάνει 

Μιλώντας για μονοήμερες, το Ρέμα των Μύλων (που ως εκ θαύματος δεν έπαθε τίποτα στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή) απέχει από την Αθήνα μιάμιση ώρα, και είναι η τέλεια βόλτα στη φύση, στα χωμάτινα μονοπάτια του που κινούνται παράλληλα με τρεχούμενα νερά, πάνω από ξύλινα γεφύρια και πλάι σε μικροσκοπικούς καταρράκτες. Ακριβώς δίπλα του, το Αρχοντικό της Ζάχολης φτιάχνει μάλλον το καλύτερο κοντοσούβλι της Πελοποννήσου, που λέγαμε και πρόσφατα εδώ - Το Αρχοντικό της Ζάχολης: Μια μονοήμερη αυστηρά για καλοφαγάδες 

Διαβάστε περισσότερα - Μια τέλεια μονοήμερη στο Ρέμα των Μύλων 

Ο Αρχάγγελος είναι από τα λιγότερο εξερευνημένα χωριά της Λακωνίας, κι αυτό μόνο καλά πράγματα μπορεί να σημαίνει: Στην άκρη του ανατολικού ποδιού της Πελοποννήσου, ένα γλυκύτατο παραθαλάσσιο χωριό γίνεται η τέλεια βάση για να εξερευνήσεις μέρη-σούπερ σταρ όπως η Μονεμβασιά, και μυστικά διαμαντάκια που θα σου κλέψουν την καρδιά, όπως το φιόρδ του Γέρακα, η βυθισμένη πολιτεία στην Πλύτρα και το φαράγγι του Μπαλλή με τον νερόμυλό του. Ωραιότατα δωμάτια στο χωριό, και διαθεσιμότητα για το τριήμερο, έχει το Hotel Palazzo (71€ το δίκλινο). 

Διαβάστε περισσότερα - Αρχάγγελος: Βουτιές στο τιρκουάζ της Λακωνίας 

Το Μεσολόγγι είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά του, με τα φλαμίνγκο να κάνουν στάση στα νερά της λιμνοθάλασσας προτού συνεχίσουν το μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι. Οι βαρκάδες θα σε φέρουν στο νησάκι της Κλείσοβας μετά από μια βόλτα στα σχεδόν ακίνητα νερά με φόντο τον ήλιο που δύει, και τα δείπνα επάνω στις πελάδες, αυτά τα σπιτάκια που ισορροπούν πάνω σε πασσάλους μέσα στο νερό, να έχουν κάτι από φθινοπωρινή μυσταγωγία. Δεν λέμε και ξαναλέμε τυχαία ότι αυτή η πόλη είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της Ελλάδας. Ωραία δωμάτια για το τριήμερο, τα Flo’s Apartments και Art Suites (56€ το δίκλινο σε καθένα από αυτά).

Διαβάστε περισσότερα - 10 εικόνες που θα σε πείσουν να πας τώρα Μεσολόγγι 


Φωτό: Messolonghi by Locals

Και τώρα που είπαμε για εκπλήξεις, η Άμφισσα είναι ένα από τα προσεκτικότερα φυλαγμένα μυστικά του Παρνασσού. Μισή ώρα από την Αράχωβα, θα βρεις μια μικρή, γλυκύτατη πόλη που χωράει όμως ένα σωρό μεγάλα αξιοθέατα: Πρώτο και καλύτερο, το υποδειγματικά αναστηλωμένο Μεγάλο Καφενείο 1929, στο οποίο γυρίστηκε ο Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου, μετά το σούπερ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας. Συνέχεια στην πετρόχτιστη γειτονιά της Χάρμαινας με τα παλιά ταμπάκικα, και κλείνουμε στο Κάστρο των Σαλώνων, στην κορυφή του δεντρόφυτου λόφου που αγναντεύει όλη την πόλη από ψηλά. Δωμάτια για να μείνεις εδώ βρήκαμε στον υπέροχο Ωμόπλινθο (101€ το δίκλινο) και στο Amfissaeum Hotel (50€ το δίκλινο). 

Διαβάστε περισσότερα - Η Αράχωβα και ο Παρνασσός… όσο πιο οικονομικά γίνεται 

Η Πύλος είναι, όπως σου έχουμε ξαναπεί, η Πελοπόννησος στα πιο νησιώτικά της, ένας παραδοσιακός οικισμός με ένα κάστρο χάρμα οφθαλμών, που φιλοξενεί στο εσωτερικό του ενδιαφέρουσες εκθέσεις για την μακραίωνη Ιστορία της περιοχής. Προσφέρεται επίσης για τις τελευταίες βουτιές της χρονιάς (ο πελοποννησιακός νότος θα έχει σχεδόν σίγουρα λιακάδες το τριήμερο) ενώ γίνεται και ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσεις κι άλλα κάστρα, όπως αυτά της γειτονικής Μεθώνης και της Κυπαρισσίας –οι οποίες είναι προορισμοί από μόνες τους, ακόμα και καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στα κάστρα να μην τρέφεις. Ωραιότατα δωμάτια έχει διαθέσιμα για το τριήμερο στην Πύλο το Κάστρο (66€ το δίκλινο).

Διαβάστε περισσότερα - Πύλος: Πελοπόννησος με άρωμα νησιού 

Αν πάλι διαβάζοντας για νησιώτικη αύρα σκέφτηκες ότι προτιμάς… the real deal, ή/και δεν είσαι ακόμα έτοιμος/η να αποχωριστείς τα νησιά, μπορείς κάλλιστα να πεταχτείς στη Ραφήνα, να πάρεις το πλοίο, και σε μιάμιση ώρα να είσαι στο Μαρμάρι της Εύβοιας. Εκεί θα κάνεις ωραίες βόλτες στην παραλιακή περαντζάδα και βουτιές σε ζεστή θάλασσα σε παραλίες σαν την αγαπημένη μας Ζάστανη, προτού πάρεις τον δρόμο για την Κάρυστο και το πανέμορφο, απόρθητο κάστρο της. Τραπεζάκι για φαγητό θα πιάσεις οπωσδήποτε στο Cavo d’Oro της Καρύστου και στην Αυλή στο Μαρμάρι, ενώ αν λαχταρήσεις κοψίδια θα οδηγήσεις ένα τέταρτο ως το Παραδείσι, για να φας αξέχαστα στον Πλάτανο. Όλο αυτό γίνεται εύκολα και μονοήμερη, αλλά αν προτιμάς να μείνεις σούπερ δωμάτια έχουν διαθέσιμα ο Μόλος (63€ το δίκλινο) και το 3SSS Bouquet Studios (65€ το δίκλινο). 

Διαβάστε περισσότερα - Πάμε μια μονοήμερη στο Μαρμάρι της Εύβοιας; 

Αν τώρα έχεις ανάγκη από λίγο ντάντεμα, λίγη προσιτή πολυτέλεια, δεν θέλεις να τρέχεις γύρω-γύρω, θέλεις απλά να αράξεις κάπου και να χαλαρώσεις, να χαζεύεις την θάλασσα από μία μπαλκονάρα και να πίνεις κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα, το Dave by the Beach της Brown Hotels στο Λουτράκι έχει σούπερ προσφορά στα 90€ το δίκλινο για το τριήμερο, και ένα ονειρεμένο rooftop bar με ξαπλώστρες για ατελείωτες ώρες λιωσίματος με θέα θάλασσα. Άσε που απέχει μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα. Κι αν τελικά γεμίσεις μπαταρίες και σου έρθει όρεξη για λίγη εξερεύνηση, η μαγική Λίμνη του Ηραίου με τον αρχαιολογικό της χώρο, και ο έξτρα ρομαντίκ Φάρος Μελαγκάβι που βλέπει κάθε απόγευμα τον ήλιο να βουτά και να χάνεται στα νερά του Κορινθιακού απέχουν μόλις ένα 20λεπτο οδήγησης από το ξενοδοχείο.

Διαβάστε περισσότερα - 5 λόγοι για να μην σνομπάρεις τα σαββατοκύριακα στο Λουτράκι 

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας, η Καρύταινα έχει το δικό της, πανέμορφο κάστρο, το μαγικό φαράγγι του Λούσιου στα πόδια της, και ένα σωρό επιλογές για δραστηριότητες στη φύση –από πεζοπορίες μέχρι rafting. Αυτό που δεν έχει, είναι διαθεσιμότητα σε δωμάτια για το τριήμερο, αλλά μην ανησυχείς, έχουμε ιδέα: Να μείνεις Μεγαλόπολη, που απέχει ένα σκάρτο 20λεπτο από την Καρύταινα, κι έχει και σούπερ τιμές στα δωμάτιά της (τσέκαρε το Ξενοδοχείο Λύκαιον, στα 45€ το δίκλινο με πρωινό) και ένα από τα καλύτερα μπαρ-ο-εστιατόρια της Πελοποννήσου όλης, το φοβερό και τρομερό Urbana Gastroteka, που σου συστήσαμε πέρυσι εδώ - Υπάρχει λόγος σοβαρός να κάνεις την παράκαμψη για Μεγαλόπολη

Διαβάστε περισσότερα - Η Καρύταινα είναι το τέλειο χειμωνιάτικο ΣΚ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v