Τρία Σαββατοκύριακα για να ξορκίσεις το φθινόπωρο

Στο Γαλαξίδι, την Άνδρο και την Καλαμάτα, οι τιμές είναι καλές και το καλοκαίρι συνεχίζει ακάθεκτο, αλλά αν θέλεις και λίγο από φθινοπωρινό άρωμα, θα το βρεις κι αυτό.

Τρία Σαββατοκύριακα για να ξορκίσεις το φθινόπωρο

Είτε σε έχει πιάσει η μελαγχολία της επιστροφής στην πόλη, είτε πιστεύεις ακράδαντα πως το καλοκαίρι έχει τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα μπροστά του και αρνείσαι να μπεις σε φθινοπωρινό μουντ, οι εκδρομές που ακολουθούν είναι για σένα –και δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.

Στο Γαλαξίδι

Τρεις ώρες από την Αθήνα, με την θάλασσα στα πόδια του και τις πλαγιές του Παρνασσού σε απόσταση μικρότερη από αυτή που οδηγείς για να πας από το σπίτι στη δουλειά σου, το Γαλαξίδι μοιάζει με νησί, και συνδυάζει φύση, Ιστορία και βουτιές σε ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο. Εδώ θα βολτάρεις σε γραφικά σοκάκια ανάμεσα σε παραδοσιακά καπετανόσπιτα, θα πιάσεις τραπέζι για ουζάκι με μεζέ πλάι στο κύμα, θα βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού από τις μικρές, γραφικές παραλίες του. Κι αν πεθυμήσεις βουνό, θα οδηγήσεις το 20λεπτο που το χωρίζει από τις πλαγιές του Παρνασσού, για να περπατήσεις ειδυλλιακά μονοπάτια, να εξερευνήσεις τον φαντασμαγορικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, και να βολτάρεις σε χωριουδάκια σαν το γλυκύτατο Χρισσό ή την πολύβουη Αράχωβα, που είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά της, χωρίς τα πλήθη του χειμώνα να συρρέουν.

Διαβάστε περισσότερα - Γιατί το Γαλαξίδι είναι η τέλεια εκδρομή 

Εδώ να μείνεις: Στο υπέροχο και σούπερ οικονομικό Πόρτο Λουρμπά τα δωμάτια του οποίου κυμαίνονται στα 52€ τα ΣΚ του Σεπτέμβρη, ή στα πανέμορφα δωμάτια του Villa Ianthia με 62€ για το deluxe δίκλινο.

Στην Άνδρο

Είναι πια κοινό μυστικό πως οι Κυκλάδες είναι στα πιο ωραία τους τον Σεπτέμβρη, και η Άνδρος που απέχει μόλις δύο ώρες (και 50€ πήγαινε-έλα) από τη Ραφήνα δεν απαιτεί ούτε άδειες από τη δουλειά ούτε τίποτα. Εδώ θα βολτάρεις σε πανέμορφα χωριά, όπως είναι οι Στενιές, τα Αποίκια, το Κόρθι και βέβαια η Χώρα με τα εντυπωσιακά αρχοντικά της, θα περπατήσεις μονοπάτια σαν αυτό που ξεκινά από τα Αποίκια για τους καταρράκτες της Πυθάρας, θα βουτήξεις σε παραλίες μαγικές σαν τον Ζόρκο και τα Πίσω Γυάλια, και θα δοκιμάσεις φοβερή και τρομερή κουζίνα σε διευθύνσεις όπως η φάρμα του Κόσση στον Φελλό και η Ασημόλευκα στα Υψηλά.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Άνδρο | Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στην Άνδρο 

Εδώ να μείνεις: Σούπερ οικονομικά δωμάτια θα βρεις στο Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου –δες ας πούμε το Ostria Hotel, με το δίκλινο στα 44€– αλλά και στο Μπατσί, όπου ενδεικτικά τα δωμάτια Καρανάσος ξεκινούν επίσης από 44€. Ωραία, οικονομική επιλογή είναι και τα Handakas Studios στη Μεσσαριά, στα 52€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Στην Καλαμάτα

Ωραίες και οι εξοχές, αλλά εσύ θέλεις και λίγο από city life μαζί με τις βουτιές σου; Στην Καλαμάτα θα πας, δεν το συζητάμε. Μια πόλη με άρωμα καλοκαιριού, που γίνεται μεν ιδανική βάση για να εξερευνήσεις και μαγική φύση σαν τους καταρράκτες στο Πολυλίμνιο και αρχαία σαν την υπέροχη Μεσσήνη, είναι όμως και υπεραρκετή για σένα που δεν θέλεις να το κουνήσεις ρούπι: Θα ξεκινάς τη μέρα σου με καφεδάκια πλάι στην θάλασσα, θα πηγαίνεις με τα πόδια στις ωραιότατες παραλίες της πόλης –που είναι βοτσαλωτές, με κρυστάλλινα νερά και μαγική θέα στον επιβλητικό όγκο του Ταΰγετου– θα βολτάρεις τα απογεύματα στα πολύχρωμα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, και θα τρως τα βράδια γουρουνοπούλες τσουγκρίζοντας κρασιά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, πριν πάρεις το δρόμο για τα μπαρ που ξενυχτάνε ως τις πρώτες, ενίοτε και τις δεύτερες, πρωινές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα - 30 καλοί λόγοι να πας (και) φέτος Καλαμάτα 

Εδώ να μείνεις: Σε πανέμορφα, βολικότατα και σούπερ οικονομικά διαμερίσματα σαν το Villy's Comfort Zone Apartments που δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 51€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, και το Central Park View, μόλις στα 47€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v