Αποκαλύφθηκε στο Παρίσι το νέο BYD Sealion 7

Το όγδοο όχημα νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που λανσάρει η BYD στην Ευρώπη συνδυάζει σπορ απόδοση με κομψή σχεδίαση.

Αποκαλύφθηκε στο Παρίσι το νέο BYD Sealion 7

Η BYD παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το νέο μοντέλο Sealion 7.

Συνδυάζοντας σπορ απόδοση, κομψή σχεδίαση SUV, ηλεκτρικές τεχνολογίες αιχμής, ένα θάλαμο επιβατών με μεγάλους χώρους και όμορφο φινίρισμα και μια πιο έξυπνη διεπαφή με τον χρήστη, το νέο μοντέλο επεκτείνει σημαντικά το αποτύπωμα της BYD, του κορυφαίου κατασκευαστή οχημάτων νέας ενέργειας στον κόσμο, στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Είναι το όγδοο όχημα νέας ενέργειας (BEV και PHEV) που λανσάρει η BYD στην Ευρώπη τοποθετώντας τον κατασκευαστή στην καρδιά μιας από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων. Συνολικό μήκος 4.830 χιλ. και μεταξόνιο 2.930 χιλ., ασφάλεια προσφέρει στα μακρινά ταξίδια η ταχύτητα ταχείας φόρτισης έως και 230 kW.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του μοντέλου, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, δήλωσε: «Έχουμε εντοπίσει τη ζήτηση που αφορά αυτό ακριβώς το είδος οχήματος στην Ευρώπη, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το Sealion 7 εδώ στο Παρίσι. Είμαστε σίγουροι ότι ο συνδυασμός της σχεδίασης και διάταξης χώρων ενός SUV, της τεχνολογίας Blade Battery, της αυτονομίας, των επιδόσεων και του πλούσιου εξοπλισμού θα προσελκύσει πολλούς πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Το Sealion 7 δείχνει πώς η BYD ανταποκρίνεται στη ζήτηση και τις προτιμήσεις των πελατών και διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της προκειμένου να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πιο σημαντικές κατηγορίες οχημάτων. Αυτό θα αποτελέσει το κλειδί καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη διείσδυσή μας στην Ευρώπη».

Ισχυρή και αθλητική παρουσία

Δημιουργήθηκε στο στούντιο της BYD στο Shenzhen, υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Διευθυντή Σχεδιασμού της εταιρείας Wolfgang Egger, υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Ocean Series, που συναντάμε σε μοντέλα όπως το χάτσμπακ Dolphin και το σεντάν Seal, προσαρμόζοντας την σε ένα σπορ SUV αμάξωμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με ισχυρή και αθλητική παρουσία, αλλά και ένα εξαιρετικά αποδοτικό σχήμα που συμβάλλει στην επίτευξη μιας εντυπωσιακής αυτονομίας από τη μπαταρία τύπου Blade Battery.

Το μπροστινό μέρος ενσωματώνει ένα μοτίβο σε σχήμα «X», γνωστό από άλλα μοντέλα της Ocean Series. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση της κίνησης προς τα εμπρός για να αντικατοπτρίζει τις δυναμικές ικανότητες του SEALION 7. Ωστόσο, το θέμα του Ωκεανού (Ocean) διατηρείται μέσω της χρήσης των «πλευστών» προβολέων LED Dual U και των βαθιά σμιλευμένων καμπυλών που θυμίζουν την κίνηση των κυμάτων.

Απέριττη διαμόρφωση

Το προφίλ είναι έντονο σε χαρακτήρα, με το χαμηλό μπροστινό μέρος να έρχεται σε ισορροπία σε σχέση με την στρογγυλεμένη οροφή και το τύπου fastback πίσω μέρος που κοσμείται από μια λεπτή ducktail αεροτομή. Η απέριττη διαμόρφωση των πλευρικών επιφανειών, στις οποίες δεσπόζει μια ευκρινή ακμή που ανεβαίνει όσο το μάτι προχωρά προς τα πίσω, δημιουργεί μια διπλή μεσαία γραμμή, βοηθώντας στη διατήρηση μιας αθλητικής σχεδίασης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για SUV. Η καθαρή εμφάνιση και η αποδοτικότητα ενισχύονται περαιτέρω από τις χωνευτές χειρολαβές που μαζεύονται μέσα στην ίδια την πόρτα όταν το βρίσκεται σε κίνηση.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι κατά 10 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό του Seal, αλλά η διαφορετική κατηγορία στην οποίο κατατάσσεται αντικατοπτρίζεται καλύτερα στο ύψος του αμαξώματος, καθώς η γραμμή οροφής του Sealion 7 είναι κατά 160 χιλιοστά ψηλότερη από αυτή του κουπέ - σεντάν μοντέλου.

Βασίζεται στην υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική οχήματος της εταιρείας e-Platform 3.0. Σχεδιασμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα διαθέτει την επαναστατική μπαταρία τύπου Blade Battery της BYD, που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των μοντέλων που παρουσιάζει η μάρκα στην Ευρώπη.

Ηγέτης της αγοράς

Η BYD είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία μπαταριών για πάνω από δύο δεκαετίες, γεγονός που την έχει καθιερώσει σε ηγέτη της αγοράς έχοντας ήδη πουλήσει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια οχήματα νέας ενέργειας (BEV και PHEV). Η Blade Battery είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της ακλόνητης δέσμευσης της BYD στην τεχνολογική πρόοδο μέσω τεράστιων επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Το νέο Sealion 7 διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Στην ισχυρότερη έκφανσή του, με δύο κινητήρες και έξυπνη τετρακίνηση, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 215 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο μπορεί να επαναφορτιστεί με ταχύτητες έως και 230kW.

Άνετος χώρος

Το συνολικό του μήκος των 4.830 χιλ. και το μακρύ μεταξόνιο των 2.930 χιλ. (10 χιλ. μακρύτερο από του BYD Seal), καθώς και το εντελώς επίπεδο δάπεδο της πλατφόρμας e-Platform 3.0 στο πίσω μέρος, δημιουργούν άνετο χώρο στο θάλαμο των επιβατών για πέντε ενήλικες. Η δομή Cell-to-Body και η συμπαγής Blade Battery εξασφαλίζουν ένα σχετικά λεπτό δάπεδο για ένα EV τόσο μεγάλης αυτονομίας, επιτρέποντας γενναιόδωρο χώρο για το κεφάλι, παρά την επικλινή γραμμή της οροφής.

Οι τιμές και οι πλήρεις προδιαγραφές του BYD Sealion 7 θα ανακοινωθούν στις ευρωπαϊκές αγορές στο εγγύς μέλλον. Το Sealion 7 θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους αγοραστές αναμένονται πριν από το τέλος του 2024.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v