Σκανδαλιστικά κομιξάκια γιατί μόνο το σεξ θα μας σώσει

Ανερυθρίαστα σέξι, εξόχως σκανδαλιστικά και τελείως απενοχοποιημένα αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα κομιξάκια που έπεσαν στα χέρια μας.

Σκανδαλιστικά κομιξάκια γιατί μόνο το σεξ θα μας σώσει

Τα κόμικς πάντοτε είχαν μια σέξι έως και φετιχιστική πλευρά που πολύ μας άρεσε αν μας ρωτάς, αφού τσίγκλαγε τις πιο πουριτανικές εκδοχές του εαυτού μας καλώντας μας σε μια κάποια απελευθέρωση. Συχνά τους κολλούσαν μάλιστα την ταμπέλα του «σκανδαλιστικού» ή του «απαγορευμένου» αφού προορίζονταν αποκλειστικά για ενήλικους αναγνώστες. Τα τελευταία χρόνια η κομιξοπαραγωγή μας έχει δώσει πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές βάζοντας και πάλι το σεξ σε πρώτο πλάνο. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές που διαβάσαμε πρόσφατα κι απολαύσαμε δεόντως.

Hinterhof, η ζωή μου ως αφέντρα των Anna Rakhmanko και Mikkel Sommer (εκδόσεις Jemma Press)

Hinterhof στα γερμανικά σημαίνει «πίσω αυλή», ένας χώρος όπου συνήθως μαζεύουμε πράγματα που δεν θέλουμε να φαίνονται. Μεταφορικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκεί έχουμε κρύψει, ως κοινωνία, τη σεξουαλική εργασία. Στο συγκεκριμένο graphic novel, η Ντάσα Χινκ, επαγγελματίας αφέντρα σε μια τέτοια «πίσω αυλή» στο Βερολίνο, μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες, την καθημερινότητά της και τις σκέψεις της. Μας συστήνει τους πελάτες της και μιλάει ανοιχτά για τη σεξεργασία και τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός της απέναντι σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Το έργο προσφέρει μια μοναδική απεικόνιση του ταμπού κόσμου των BDSM φαντασιώσεων, συνδυάζοντας έξυπνο χιούμορ με έναν αφοπλιστικό ρεαλισμό που θυμίζει ντοκιμαντέρ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 50% των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί στο Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργαζομένων.

Περίληψη εδώ

Βουκολικό ειδύλλιο του Σταύρου Κουτσιούκη (εκδόσεις Jemma Press)

Η ιστορία του Αστέρα και της Στελλίτσας είναι μια ερωτική ιστορία, και μάλιστα έντονα ερωτική. Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για μια αφήγηση που μπορεί να φανεί τολμηρή σε πιο συντηρητικούς αναγνώστες. Όμως, αυτό δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί ο Κουτσιούκης καταφέρνει, με μαεστρία, να συνδυάσει τον ερωτισμό με το χιούμορ. Άλλωστε μιλάμε για τον μάστερ των σέξι κόμικ strips στην Ελλάδα που δεν φοβάται –και καλά κάνει αν μας ρωτάς- να γράψει κάποια από τα καλύτερα ποδολαγνικά αστεία έβερ. Παρότι εδώ κάπως θα απογοητευτούν οι πατουσάκηδες, θα σε διαβεβαιώσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ένα graphic novel που διαβάζεται αβίαστα, προσφέροντας γέλιο, εξυπνάδα και απίστευτη διασκέδαση – μια εξαιρετική προσθήκη για κάθε βιβλιοθήκη κόμικς.

Περίληψη εδώ

Η Πριγκίπισσα του Αέναου Κάστρου του Shintago Karo (εκδόσεις Jemma Press)

Όπως ακριβώς συμβαίνει στην κλασική επιστημονική φαντασία όπου χρησιμοποιούνται τα «παράλληλα σύμπαντα» ως αφηγηματικό εύρημα, έτσι κι εδώ έχουμε μια ιστορία για ένα κόσμο που διασπάται σε δισεκατομμύρια ατελείωτους κόσμους. Παρόλο που, στο παρελθόν, ιστορίες για παράλληλους κόσμους έχουν γραφτεί σε πολλά μέσα (λογοτεχνία, ταινίες, κόμικς κλπ), H Πριγκίπισσα του Αέναου Κάστρου, τους αξιοποιεί με ένα νέο μοναδικό τρόπο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Eίναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτό το graphic novel αποτελεί πεδίο πειραματισμού με την γλώσσα των κόμικς. Κάτι βέβαια που συναντάμε συνολικά στο έργο του μεγάλου δημιουργού manga, Shintaro Kago που χαίρει απόλυτης εκτίμησης στον χώρο.

Συνδυάζοντας την αισθητική του ero-guro (ερωτισμός και φρίκη) με σουρεαλιστικά και πειραματικά αφηγηματικά στοιχεία, ο Kago δημιουργεί ένα έργο που προκαλεί και σοκάρει. Το εικονογραφικό ύφος του Kago, με τις λεπτομερείς και συχνά δυστοπικές απεικονίσεις, εντείνει την αίσθηση του ανοίκειου και του παράξενου. Πρόκειται για ένα τολμηρό έργο που δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα κερδίζει τον αναγνώστη που αναζητά κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Περίληψη εδώ

Διαβολικές Αδελφές – Ζάκουλα, Λουσίφερα, Σουσπίρια Fabio Celoni και Luca Laca Montagliani (εκδόσεις Jemma Press)

Aν είσαι ή ακόμη καλύτερα θες να γίνεις λάτρης των ιταλικών ερωτικών κόμικς τσέπης γνωστά και ως fumetti neri, τότε εδώ είσαι.

Ο τόμος αυτός όχι μόνο περιέχει ανέκδοτες ιστορίες με δύο από τις δημοφιλέστερες ηρωίδες από το παρελθόν των fumetti neri –που άνθισαν ιδιαίτερα στα 60s, 70s και 80s- τη γνωστή μας και στην Ελλάδα Ζάκουλα και τη Λουσίφερα, αλλά και μια ακόμη ιστορία με την άξια διάδοχο και συνεχίστρια του είδους, τη Σουσπίρια τη Βασίλισσα του Νεκρόκοσμου. Να σημειωθεί πως σ’ αυτή την τελευταία ιστορία συμπρωταγωνιστεί η Ξανθιά, η γνωστή φετιχίστρια ηρωίδα του Franco Saudelli που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Βαβέλ, το οποίο καλώς μνημονεύεται ως ευαγγέλιο από τους πιστούς φανς του είδους.

Μέσα από τις σκοτεινές και τολμηρές αφηγήσεις τους οι τρεις Διαβολικές Αδερφές αμφισβητούν τα ηθικά πρότυπα της εποχής τους, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή και συχνά αμφιλεγόμενη μορφή τέχνης, που εξακολουθεί να έχει φανατικό κοινό έως και σήμερα. Aν θες να βυθιστείς στην αχαλίνωτη επιθυμία, στα πάθη, τις φαντασιώσεις και τα σεξουαλικά τερτίπια τους τότε επιβάλλεται να διαβάσεις τον συγκεκριμένο τόμο.

Περίληψη εδώ

Τσοντοκόμικ –Ανθολογία (εκδόσεις Jemma Press)

10 μικρές ερωτικές ιστορίες από 10 γυναίκες δημιουργούς κόμικς, σε δάση και πολυκατοικίες, σπίτια και μουσεία, άλλες αστείες, άλλες περίεργες, όλες ζωγραφισμένες με αγάπη, τσαχπινιά και, με κα@λα.

Με ποικιλία στυλ και ιστοριών, το άλμπουμ εξερευνά τον ερωτισμό με χιούμορ, φαντασία και μια δόση ωμής ειλικρίνειας. Οι δημιουργοί δεν φοβούνται να αναδείξουν τις απολαύσεις και τις αντιφάσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Παρά τον τολμηρό του χαρακτήρα, το Τσοντοκόμικ δεν περιορίζεται στην πρόκληση για την πρόκληση, αλλά ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και το χιούμορ, προσφέροντας μια διασκεδαστική, σίγουρα απενοχοποιημένη, εμπνευσμένα σέξι και ιδιαίτερη αναγνωστική εμπειρία.

Περίληψη εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v