Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024

Η μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης ξεκινά σήμερα στην Πόλη του Φωτός. Όλα όσα θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024.

Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024

Αποστολή στο Παρίσι

Ξεκινά η μεγαλύτερη γιορτή στην Ευρώπη για την αυτοκίνηση. Σήμερα το πρωί τα βλέμματα των φίλων των τεσσάρων τροχών και της τεχνολογίας στρέφονται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024. Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου, το Παρίσι θα είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Λάτρεις του αυτοκινήτου, θα γιορτάσουν την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, είναι η σημαντικότερη εκδήλωση για φέτος στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Στην 90η έκδοση του Mondial de l'Auto, που έχει προγραμματιστεί για τις 14-20 Οκτωβρίου 2024 στο Παρίσι, θα αποκαλυφθούν τα τελευταία νέα για την αυτοκινητοβιομηχανία, για τις τεχνολογίες του μέλλοντος και θα εκτεθούν κλασικά αυτοκίνητα. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει ξεχωριστή θέση στην διοργάνωση.

Η φετινή εκδήλωση συγκεντρώνει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε 6 αίθουσες στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles. Οι επισκέπτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να απολαύσουν τις τελευταίες καινοτομίες από τις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο, θεαματικές επιδείξεις και εκδηλώσεις, συναντήσεις με οδηγούς και παράγοντες, αποκλειστικές θεματικές εκθέσεις και πολλά άλλα.

«Η φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024 θα είναι ένα γεγονός ορόσημο. Είναι πραγματική ικανοποίηση για όλες τις ομάδες μας να βλέπουν τους παίκτες της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Αμερικανών, Κινέζων, Ιαπωνικών και Κορεάτικων αυτοκινητοβιομηχανιών, να προετοιμάζονται με ενθουσιασμό για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις αυτής της 90ης έκδοσης.» Serge Gachot, Διευθυντής του Mondial de l'Auto.

126 χρόνια του Mondial de l'Auto

Όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο είχε μόλις εφευρεθεί. Η έκθεση Internationale d'Automobiles, που πραγματοποιήθηκε στο Jardin des Tuileries στο Παρίσι το 1898, ήταν η πρώτη εκδήλωση στον κόσμο αφιερωμένη σε αυτόν τον νέο τρόπο μεταφοράς. Μια βιτρίνα για τους κατασκευαστές και ένα μέρος συνάντησης για τους λάτρεις, το Mondial de l'Auto έχει καθιερωθεί ως προνομιούχος εταίρος στον κλάδο των μεταφορών.

Συμμετοχές

Στο Paris Motorshow 2024 συμμετέχουν οι εξής μάρκες: Alfa Romeo, Alpine, Aixam Mega, Audi, BMW, BMW Motorrad, BYD, Cadillac, Citroen, Dacia, Dangel, Eon Motors, Ford, Dongfeng Forthing, GAC, Hongqi, Iveco, Kia, Kilow, Leapmotor, Ligier, Matra, Maxus, Micro, MINI, Mobilize, Moke, Peugeot, Pilotcar, Renault, Renault Group, Renault Pro+, Seres, Skoda, Skyworth, Softcar, Stellantis, Tesla, THK, Volkswagen, Wolf Racing France, Xpeng κ.α.

Εμβληματικά μοντέλα από τον κινηματογράφο

Το τμήμα της έκθεσης Pop Culture by Movie Cars Central συγκεντρώνει 25 εμβληματικά οχήματα κυρίως από τον κινηματογράφο. Η συλλογή Movie Cars Central του Franck Galiègue είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Μερικά μοντέλα που εκτίθενται στο Pavilion 7.1: Aston Martin DBS(James Bond, Casino Royale), Batmobile, Batman (Tim Burton), Chevrolet Camaro( Transformers), DeLorean DMC-12 (Back to the Future 2), Ferrari 308 GTS(Magnum), Ford Gran Torino (Starsky & Hutch), Pontiac Firebrid Transam(γνωστός και ως KITT, K2000), Toyota Supra( Fast & Furious) κ.α.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την επόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v