Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη;

Έχει πάμφθηνα αεροπορικά, αλλά τι γίνεται με διαμονή και φαγητό; Υπολογίσαμε το συνολικό κόστος ενός ταξιδιού στη Βουδαπέστη, γιατί μας αρέσει να σου βάζουμε ιδέες.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη;

Ο βασιλιάς των low budget ταξιδιών, έχει σταθερά τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (κυρίως επειδή πετάνε εκεί και οι δύο μεγάλες low cost, Wizzair και Ryanair) και πολλές ευκαιρίες για διαμονή και φαγητό με χαμηλό κόστος. Πόσο ακριβώς θα βγει ένα ταξιδάκι στη Βουδαπέστη; Τα βάλαμε όλα κάτω και ευπειθώς αναφέρουμε.

Πρώτα απ’ όλα, τα αεροπορικά

Από μόλις 44€ ξεκινά το πήγαινε-έλα με τη Ryanair (τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τις ημερομηνίες 18-23, 20-25 και 25-29 Νοεμβρίου) και από 66€ με την Wizzair (για να φύγεις ας πούμε Σάββατο 9/11 και να επιστρέψεις Τετάρτη 13/11). Πάει και η Aegean, αν έχεις κάποιο φετίχ, με το φθηνότερο εισιτήριο στα 201€ για να φύγεις Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και να επιστρέψεις Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Με τη διαμονή τι γίνεται;

Με 37€ (ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα) έχεις δικό σου ένα κεντρικότατο διαμέρισμα σαν αυτό, με 40€ ένα τέτοιο, με 57€ ένα ακόμα πιο ντιζαϊνάτο σαν αυτό. Αν προτιμάς ξενοδοχεία αντί για διαμερίσματα, το δίκλινο στο Danubius Hotel κοστίζει 48,50€, στο Ibis 59,50€ και στο Central Hotel 21 ξεκινά από 52€. 

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Τις καθημερινές θα τις βρεις και χαμηλότερες.

Να πούμε και για φαγητό;

Θα ξεκινήσουμε από τα ακριβά: Για ένα φεστιβάλ κρεατοφαγίας, με παλαιωμένες κοπές και τα σχετικά στα λαοφιλή Meatology και Beerstro 14 θα χρειαστείς γύρω στα 30€ το άτομο με κρασί, το ίδιο και για το φημισμένο Mezzo που έχει και ζωντανή μουσική. Για ένα δημιουργικό μενού degustation στο υπέροχο Aranybástya πάνω στο κάστρο, με φανταστική θέα στην πόλη, θα πληρώσεις 42€ το άτομο χωρίς τα ποτά, ενώ στο εκπληκτικό Rosenstein ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 35€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Εξωφρενικά λιγότερα, μάξιμουμ 10€ το άτομο, θα δώσεις σε εξίσου κοσμαγάπητες διευθύνσεις σαν το ασιατικό Smart Kitchen, τα παραδοσιακά ουγγρικά Frici Papa Kifőzdéje και Kívánság Étkezde και το ιταλικό Pasta Bella

Στην ενδιάμεση κατηγορία, στα 20-25€ το άτομο με ποτήρι κρασί ή μπύρα, συναντάμε ενδιαφέρουσες διευθύνσεις όπως το Menza, και το Gettó Gulyás.

Βάλε και τις μετακινήσεις…

Ένα ωραιότατο δίκτυο μετρό, τραμ και λεωφορείων καλύπτει σχεδόν όλη την πόλη, με το εισιτήριο για μία διαδρομή να κοστίζει 1,20€, την διήμερη κάρτα απεριορίστων διαδρομών 12€ και την τριήμερη 15€. Τα ταξί έχουν πάνω-κάτω τιμές Αθήνας, με την σημαία στα 2,80€ και μετά 1,12€ το χιλιόμετρο και 0,30€ ανά λεπτό αναμονής, οπότε ας πούμε μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων θα κοστίσει γύρω στα 8,50€ με 10€ αναλόγως κίνησης.

Πάμε να κάνουμε και τη σούμα

Έστω ότι πας με το ζευγάρι σου για τέσσερα βράδια, τρώτε και σε δύο καλά εστιατόρια, συν άλλα έξι νορμάλ γεύματα. Με αεροπορικά, τέσσερις διανυκτερεύσεις, φαγητά και μετακινήσεις, το κόστος βγαίνει γύρω στα 300€ το άτομο. Βάλε και μερικά ποτά, εισόδους σε μουσεία και μικροέξοδα, με 350€-400€ ο καθένας θα είστε άρχοντες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v