Παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Skoda Elroq

Στην Πράγα, η Skoda Auto γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Škoda Elroq, το οποίο θα διατίθεται και στην Ελλάδα με αρχική τιμή τα 24.000 ευρώ.

Παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου Skoda Elroq

αποστολή στην Τσεχία


Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που θύμιζε τις παλαιές καλές εποχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Skoda παρουσίασε στη Πράγα της Τσεχίας, το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Elroq. Το νέο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων είναι μια ακόμη σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο της ηλεκτρικής κινητικότητας στη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών SUV.

Εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της μάρκας και πως θα της δώσει την δυνατότητα να ενισχύσει την θέση της στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι διεθνών μέσων ενημέρωσης που παρακολούθησαν τον CEO της Škoda Auto, Klaus Zellmer – μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Martin Jahn και Johannes Neft, και τον επικεφαλής του Škoda Design Oliver Stefani – να αποκαλύπτουν το πρώτο μοντέλο που παρουσιάζει τη νέα γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid της μάρκας.

Η Skoda στη προσπάθεια της να προκαλέσει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε και την τιμή της βασικής έκδοσης, η οποία καθορίστηκε στα 33.000 ευρώ. Επομένως στην Ελλάδα, αν διατηρηθεί αυτή η τιμή, το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq θα έχει αρχική τιμή 24.000 ευρώ, λόγω της κρατικής επιδότησης των 9.000 ευρώ, που προβλέπει το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος". Μια δελεαστική τιμή για ένα καινούργιο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων με υψηλά χαρακτηριστικά και πλούσιο εξοπλισμό ακόμη και στη βασική έκδοση.

Το ολοκαίνουργιο Elroq είναι το επόμενο κεφάλαιο στην ηλεκτρική κινητικότητα στη δημοφιλή κατηγορία συμπαγών SUV. Είναι το μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή αγορά EV στην κατηγορία του, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της μπαταρίας του και το εκτεταμένο πρότυπο του εξοπλισμού. Ανεβάζει την εξωτερική σχεδίαση της μάρκας σε ένα νέο επίπεδο, με νέα γλώσσα σύγχρονης στερεάς σχεδίασης.

All-rounder: συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, ευρύχωρο εσωτερικό, ακριβής χειρισμός και μικρό κύκλος στροφής κάνουν το νέο μοντέλο μια νέα πρόταση για υπαίθριες περιπέτειες και αστική ζωή.

Βελτιωμένη εμπειρία: εξαιρετική αεροδυναμική, μειωμένοι χρόνοι φόρτισης έως και 175 kW και τα κινητήρια σύνολα που παρέχουν έως και 210 kW επιτρέπουν αυτονομία άνω των 560 χλμ.

Οδηγική άνεση και βιωσιμότητα: το εσωτερικό συνδυάζει μια καθαρή σχεδίαση με χωρητικότητα έως 1.580 λίτρων αποσκευών, διαισθητική συνδεσιμότητα και προηγμένα βιώσιμα υλικά.

Εκτεταμένος βασικός εξοπλισμός: κάμερα οπισθοπορείας, τηλεχειρισμός, Crew Protect Assist, Side Assist, οθόνη infotainment 13 ιντσών και SmartLink.

Τοποθετημένο κάτω από το πολυβραβευμένο Enyaq στη γκάμα της Skoda, το Elroq είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen.

Αποστάζοντας όλες τις ιδιότητες του πολυβραβευμένου Enyaq σε ένα πιο συμπαγές πακέτο, το νέο μοντέλο φέρνει επίσης την αναγνωρισμένη πρακτικότητα και αξία της Skoda σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς στην αγορά νέων αυτοκινήτων. Θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει τη νέα εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» - μια εντυπωσιακή νέα εμφάνιση που θα επηρεάσει τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της τσέχικης φίρμας

Η βασική έκδοση SE 50 είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 55 kWh και είναι ικανή για περισσότερα από 370 χλμ. εμβέλειας (WLTP). Το σημείο εισόδου στη νέα σειρά Elroq έρχεται με ένα εξαιρετικό υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού. Μεταξύ των πολλών αξιοσημείωτων είναι οι ζάντες ασημί κράματος Proteus 19 ιντσών, οι προβολείς LED και τα πίσω φώτα LED.

Στο εσωτερικό, το SE διαθέτει την εντυπωσιακή σχεδιαστική επιλογή Loft που συνοδεύεται από υφασμάτινη επένδυση και τεχνητό δέρμα, γκρι επένδυση και δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών δύο ακτίνων. Οι οδηγοί επωφελούνται από μια μεγάλη οθόνη αφής 13 ιντσών, το ψηφιακό πιλοτήριο και τον μονοζωνικό έλεγχο κλιματισμού στον βασικό εξοπλισμό. Η SE προσφέρει επίσης μια γενναιόδωρη ποσόστωση συστημάτων άνεσης και ασφάλειας στάνταρ, συμπεριλαμβανομένης κάμερας οπισθοπορείας με πίσω αισθητήρες στάθμευσης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και ανίχνευση τυφλού σημείου.

Η επόμενη έκδοση SE L 60 διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία 63 kWh, η οποία έχει αυτονομία WLTP άνω των 402 χλμ. με πλήρη φόρτιση. Προσφέρει επίσης στους οδηγούς περισσότερο εξοπλισμό, όπως ένα δερμάτινο θερμαινόμενο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών δύο ακτίνων με κουπιά για επιλογή ανάκτησης, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, δορυφορική πλοήγηση και Škoda Connect - Infotainment Online και Remote Access (τρία χρόνια).

Όσοι επιλέξουν την SE L επωφελούνται επίσης από τον έλεγχο κλιματισμού διπλής ζώνης, την επιλογή λειτουργίας οδήγησης, τους μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης και την προετοιμασία για κοτσαδόρο. Όπως και με το μοντέλο SE, το SE L διαθέτει επίσης ένα καλώδιο φόρτισης έξι μέτρων, 32A Type 2 ως στάνταρ, μαζί με δυνατότητα ταχείας φόρτισης έως και 145 kW όταν συνδέεται σε κατάλληλο φορτιστή DC.

Η έκδοση Elroq Edition διατίθεται σε δύο επιλογές όσον αφορά την μπαταρία εκδοχή 60 και εκδοχή 85. Η εκδοχή 60 με μπαταρία 63kWh που προσφέρει περισσότερα από 402 χλμ. εμβέλειας WLTP ενω η εκδοχή 85 φερει μεγαλύτερη μπαταρία 82kWh που μπορεί να προσφέρει έως και 589 χλμ. στον κύκλο WLTP. Αυτες οι εκδοχές βασίζονται στις προδιαγραφές του SE L και προσθέτουν ζάντες αλουμινίου ανθρακί Regulus 19 ιντσών, ράγες οροφής από σκούρο χρώμιο και περίβλημα παραθύρου κ.α.

Οι αγοραστές αυτών των προτάσεων επωφελούνται επίσης από το Travel assist plus, το προγνωστικό προσαρμοστικό cruise control με υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης, την είσοδο χωρίς κλειδί και την ασύρματη φόρτιση (15W) με λειτουργία ψύξης. Τα μοντέλα Οι εκδοσεις 85, διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh και μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC 175 kW.

Η κορυφαία έκδοση Elroq Sport Line έρχεται με δύο επιλογές μπαταρίας 60 και 85. Η μπαταία 63kWh και η μπαταρία 82kWh έχουν αυτονομία WLTP έως 415 χλμ. και 571 χλμ. αντίστοιχα. Οι εκδόσεις SportLine διακρίνονται από τις μαύρες ζάντες αλουμινίου Asterion 20 ιντσών, τους προβολείς LED matrix, τους προφυλακτήρες SportLine, τις γυαλιστερές μαύρες ράγες οροφής, τους καθρέφτες στις πόρτες κ.α.

Στο εσωτερικό, οι εκδόσεις SportLine διαθέτουν μια ειδική επιλογή Design Selection που διαθέτει επένδυση από μικροσουέτ και τεχνητό δέρμα, διακοσμητικά ένθετα με εφέ άνθρακα, μπροστινά σπορ καθίσματα και μαύρη επένδυση. Στάνταρ τοποθετείται επίσης ένα σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με θερμαινόμενο τεχνητό δέρμα τριών ακτίνων με κουπιά για επιλογή επιπέδου ανάκτησης.

Αντικατοπτρίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του, το Elroq SportLine διαθέτει προοδευτικό δυναμικό σύστημα διεύθυνσης στάνταρ (η μπαταρία 85 προσφέρει την προσθήκη σπορ ανάρτησης στάνταρ) ενώ μια ηλεκτροκίνητη πίσω πόρτα με αυτόματη ενεργοποίηση και πίσω πλευρικοί αερόσακοι συμπληρώνουν τις προδιαγραφές.

Για να επιτρέψει στους αγοραστές να προσαρμόσουν το νέο Elroq στις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους, η Skoda προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Αυτά περιλαμβάνουν πέντε διαφορετικές ζάντες αλουμινίου, δύο επιλογές εσωτερικού σχεδιασμού και αυτόνομο εξοπλισμό, όπως αντλία θερμότητας, δυναμικό έλεγχο πλαισίου και ηλεκτρικά ανασυρόμενη ράβδο ρυμούλκησης.

Η Kosmocar τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις τιμές πώλησης του νέου Skoda Elroq και θα ανοίξει την λίστα των παραγγελιών. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v