Ιδέες για σνακ για τις απογευματινές λιγούρες

Άσε κάτω τα μπισκότα, και πιάσε ένα από αυτά τα ωραιότατα σνακ. Θα σου δώσουν ενέργεια που δεν θα εξαντληθεί στο δεκάλεπτο, και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ιδέες για σνακ για τις απογευματινές λιγούρες

Αν έχεις κάνει ποτέ κανονική διατροφή, με διατροφολόγο δηλαδή, και όχι τις έτοιμες δίαιτες που βρίσκεις κονσέρβα στο ίντερνετ και δεν βοηθούν κανέναν, θα ξέρεις πως όλα τα γεύματα έχουν την αξία τους –ναι, και το παραγνωρισμένο απογευματινό, εκείνο το σνακ που μεσολαβεί από το γεύμα στο δείπνο και κατευνάζει τις λιγούρες που σε πιάνουν την ώρα που επιστρέφεις από τη δουλειά. Πώς θα γίνει όμως αυτό να είναι και νόστιμο, και εύκολο, και υγιεινό (που σημαίνει θρεπτικό και χωρίς πολλές θερμίδες); Παρακάτω σου συγκεντρώσαμε δέκα εξαιρετικές ιδέες για απογευματινά σνακ που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε βαρύνουν.

Γιαούρτι 2% με δημητριακά χωρίς ζάχαρη, μία μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, και 1 κ.γλ. φιστικοβούτυρο. Είναι βόμβα ενέργειας και θα σε κρατήσει χορτασμένο/η για ώρες.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών, με μέλι και ταχίνι αντί για ζάχαρη. Σούπερ συνταγή εδώ

Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα και ρόδι. Απλούστατο και υπέροχο. Συνταγή εδώ.

Μια κονσέρβα τόνο, σερβιρισμένη με χειροποίητη σως που θα φτιάξεις ανακατεύοντας λίγο γιαούρτι με μουστάρδα, και κρακεράκια ή φρυγανιές ολικής άλεσης. Φυτικές ίνες και ω3 λιπαρά, ίσον λοβ φορ έβερ.

Ρικότα, κατίκι Δομοκού ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου, με ξηρούς καρπούς και μία κουταλιά μέλι.

Σάντουιτς με χούμους. Αν ήμασταν μικρά, με κάτι τέτοια θα τρώγαμε πιο εύκολα όσπρια. Δες τη συνταγή (του 5λεπτου) εδώ

Αυγά με φέτα και σπανάκι. Δεν θα χρειαστείς ούτε ένα τέταρτο για να τα φτιάξεις, άσε που είναι πεντανόστιμα και σούπερ θρεπτικά. Συνταγή εδώ.

Κυπριακές ελιοτές. Μην τρέξεις να ρωτήσεις το Google τι είναι, θα σου πούμε εμείς: Aλμυρά muffins με ελιά, κρεμμύδι και πορτοκάλι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Δες τη συνταγή της Αργυρώς

Ανοιχτό σάντουιτς με σπανάκι, μανιτάρια και αυγό. Tα ανοιχτά σάντουιτς (μία φέτα ψωμί αντί για δύο δηλαδή) είναι πάντα καλή ιδέα, καθότι χορταστικά μεν, σε γλιτώνουν θερμίδες δε. Δες πώς θα φτιάξεις το συγκεκριμένο εδώ και περισσότερες ιδέες για ανοιχτά σάντουιτς εδώ

Φρουτοσαλάτα εποχής: Φρέσκα μήλα, καθαρισμένο ρόδι (το βρίσκεις και έτοιμο στα σούπερ μάρκετ αν δυσκολεύεσαι με το καθάρισμα), λίγος χυμός λεμονιού και μέλι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v