Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Πράγα;

Υπολογίσαμε αεροπορικά, διαμονή, φαγητό και αξιοθέατα για να ξέρεις πόσο περίπου θα σου βγει ένα ταξίδι στην ομορφότερη ίσως πόλη της Ευρώπης.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Πράγα;

Μπορεί να μην είναι πια όσο οικονομική ήταν πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο η Πράγα παραμένει –εκτός από πανέμορφη– και εξαιρετικά value for money. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Ο βραχνάς των αεροπορικών

Μέχρι να έρθει μια low cost αεροπορική να μας σώσει, στην Πράγα πετάνε η Aegean και η Eurowings, σε τιμές που δεν είναι καλές: Το φθηνότερο εισιτήριο που βρήκαμε με την Aegean είναι στα 185€ πήγαινε-έλα για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Για τον Οκτώβριο η καλύτερη τιμή είναι 269€ και για τον Νοέμβριο 262€.

Με τη διαμονή τι γίνεται;

Εδώ τα νέα είναι πολύ καλύτερα: Με 56€ βρήκαμε αυτό το ωραιότατο διαμέρισμα για δύο άτομα στο κέντρο της πόλης, 68€ κοστίζει ένα δίκλινο στο Hotel Kinsky Fountain στην υπερ-κουλ γειτονιά του Σμίχοφ, με 49,50€ έχεις δικό σου ένα τέτοιο δίκλινο στην Pension Sklep… εκεί που είναι η φάση, δηλαδή στο Ζίζκοφ, και με το κάτιτις το παραπάνω, με 78€ για να ακριβολογούμε, ρομαντζάρεις στα φανταστικά δίκλινα του Charles Bridge Rooms & Suites στην υπέροχη γειτονιά του Μάλα Στράνα, στα πόδια του κάστρου. 

Για φαγητό τι θα πληρώνουμε;

Θα ξεκινήσουμε ανορθόδοξα: Στην Πράγα για να φας μεσημέρι μενού τριών πιάτων σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, θα πληρώσεις 60€ το άτομο. Το εστιατόριο, αν αναρωτιέσαι, είναι το Field

Μετά από αυτό, εύκολα καταλαβαίνεις ότι το φαγητό εδώ είναι σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με την Αθήνα: Μάξιμουμ 20€ το άτομο θα δίνεις στα περισσότερα εστιατόρια, με τις μπύρες σου ή τα κρασιά σου και τα όλα σου. Αν χρειάζεσαι συστάσεις, μερικά από τα δικά μας αγαπημένα είναι το Vinohradský Parlament, το Marthy's Kitchen, το Dish, το U Houdků, και το U Kristiána

Τα αξιοθέατα πόσο κοστίζουν;

Το βασικότερο… άξιο θέασης πράγμα στην Πράγα είναι οι γειτονιές και τα δρομάκια της, αν όμως επιμένεις, το κάστρο έχει εισιτήριο στα 10€ περίπου το άτομο, αν θέλεις να δεις μόνο τον Καθεδρικό του Αγίου Βίτου και όχι τα υπόλοιπα κτίρια του κάστρου θα πληρώσεις 4€, ενώ για να δεις την εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης στο Παλάτι του Lobkowicz Palace θα χρειαστείς επίσης 10€. Το κάστρο του Vyšehrad είναι δωρεάν, αν θέλεις να μπεις και στο μουσείο του το εισιτήριο κοστίζει γύρω στα 4€.

Και οι μετακινήσεις;

Η Πράγα έχει ένα άψογο σύστημα μετρό, τραμ και λεωφορείων που καλύπτουν κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της πόλης. Ένα εισιτήριο 90 λεπτών κοστίζει 1,50€, ενώ υπάρχει και φθηνότερο, που ισχύει για μισή ώρα σε όλα τα μέσα ανεξαρτήτως αλλαγών, και κοστίζει 1,20€. Το ταξί για μια απόσταση 5 χιλιομέτρων θα σου κοστίσει περί τα 8€-10€ αναλόγως κίνησης. Η Uber είναι σημαντικά φθηνότερη.

Να κάνουμε και τη σούμα;

Ας πούμε ότι πηγαίνεις με το έτερό σου ήμισυ για τέσσερα βράδια: Με δύο γεύματα τη μέρα, αεροπορικά εισιτήρια, μερικά αξιοθέατα, και τέσσερις διανυκτερεύσεις το σύνολο θα βγει γύρω στα 550€ το άτομο. Βάλε και μερικά ποτά (μπύρες κυρίως, έχουν φοβερές μπύρες), καφέδες, μετακινήσεις και λοιπά μικροέξοδα, και είμαστε περίπου στα 600€ το άτομο –κι αυτά με πανάκριβα αεροπορικά, φαντάσου τι έχει να γίνει αν ξεκινήσει και δρομολόγια Αθήνα-Πράγα καμιά Ryanair.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v