Πού (και γιατί) να κάνω Pilates;

Ορθοσωμία, ενδυνάμωση, αρμονία σώματος και πνεύματος. Η μέθοδος Pilates οφελεί τα μέγιστα το κορμάκι σου και σε αυτά τα στούντιο θα την εφαρμόσεις όπως πρέπει.

Πού (και γιατί) να κάνω Pilates;

Το Pilates είναι μια μέθοδος άσκησης με μπόλικα οφέλη για το σώμα και το πνεύμα. Βασισμένο στις αρχές της ευθυγράμμισης, του ελέγχου και της συγκέντρωσης, βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος, στην ενδυνάμωση των μυών και στην αύξηση της ευλυγισίας.

Είναι ιδανικό για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης, καθώς οι ασκήσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες και ικανότητες του κάθε ασκούμενου, ενώ ένας από τους βασικότερους λόγους για να το δοκιμάσεις είναι η δυνατότητά του να δυναμώνει τον κορμό (πυρήνα), γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των πόνων στη μέση και στη βελτίωση της συνολικής ισορροπίας.

Εστιάζοντας επίσης στην αναπνοή και την ακριβή κίνηση, βοηθά στη μείωση του άγχους και της έντασης, επιτρέποντας σου να χαλαρώσεις ενώ ενδυναμώνεις το σώμα σου. Είτε θέλεις να ανακάμψεις από έναν τραυματισμό, να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση ή απλά να νιώσεις καλύτερα στην καθημερινότητά σου, το Pilates είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αξίζει να δοκιμάσεις, και τα παρακάτω στούντιο προσφέρονται για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με αυτό.

Straight up- Personal Physio Center

Ιλισίων 18, Νέα Κηφισιά, τηλ: 2108010552

Στο προσεγμένο κέντρο φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και χειροπρακτικής του Βασίλη Στεφανόπουλου στην Κηφισιά, λειτουργεί εδώ και χρόνια ένα Pilates Studio που επικεντρώνεται στοχευμένα στις ανάγκες του κάθε σώματος. Η καθηγήτρια Χρύσα Σωτηριάδου αναλαμβάνει να σε μυήσει σε όλα τα μυστικά της μεθόδου Pilates, μέσα από εξατομικευμένα one on one μαθήματα Pilates Mat & Props, αλλά και Pilates Reformer και Wunda Chair, με σεβασμό στις μυοσκελετικές ανάγκες και τους στόχους του κάθε ασκούμενου. Το κόστος για τα ατομικά μαθήματα κυμαίνεται από 30-40€ ανά προπόνηση.

Manualphysiotherapy

Καραϊσκάκη 23, Γλυφάδα, τηλ: 21 6003 5521

Στο φυσικοθεραπευτήριο του Κώστα Σακελλαρίου στη Γλυφάδα, αλλά και στο «αδερφάκι» του στου Ζωγράφου, πέρα από αποτελεσματική αποκατάσταση από τραυματισμούς μέσω της θεραπευτικής άσκησης, θα έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις το Clinical Pilates, μία μέθοδο θεραπευτικού Pilates, η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του σώματος, προσαρμόζει τα προγράμματα εκγύμνασης με βάση τις ανάγκες και τυχόν περιορισμούς. Τα μαθήματα και στα δύο στούντιο γίνονται με τη βοήθεια ευρείας γκάμας μηχανημάτων (Reformer, Tower, Cadillac, Wunda Chair και Ladder-Barrel) αλλά και σε στρώμα (Mat), από εξειδικευμένους instructors. Τα μαθήματα γίνονται σε small group 3-4 ατόμων ή ατομικά, με το κόστος των μαθημάτων να κυμαίνεται από 15 έως 50€ ανά συνεδρία.

Flexibility Time Studio 

Αλκμήνης 21, Πετράλωνα, τηλ: 21 0341 6403

Στο στούντιο της Λυδίας Ποθουλάκη θα βρεις μαθήματα για Pilates Mat & Props και Pilates Reformer. Στο Reformer, τα μαθήματα γίνονται με 1 έως 4 άτομα, ενώ στο mat μπορούν να συμμετέχουν έως 10 άτομα. Προσφέρουν επίσης Prenatal και Clinical Pilates στο reformer, με τους εξειδικευμένους δασκάλους να καλύπτουν όλα τα επίπεδα και τις ανάγκες των ασκούμενων. Το κόστος για το mat κυμαίνεται από 35 έως 50€ για το μηνιαίο πακέτο, ενώ για το reformer το κόστος είναι από 50 έως 135€, ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θες. Τα πακέτα μαθημάτων περιλαμβάνουν 4, 8 ή 12 μαθήματα, ενώ από 8 μαθήματα και πάνω μπορείς να συνδυάσεις μαθήματα mat και reformer.

Ελένη Απέργη Yoga Pilates 

Ρέππα 25, Παπάγου, τηλ.: 697 229 4652

Σε έναν όμορφο, φωτεινό και απολύτως ζεν χώρο στου Παπάγου, η Ελένη Απέργη παραδίδει μαθήματα mat pilates για όλα τα επίπεδα. Τα γκρουπ είναι μικρά, των 4-5 ατόμων, και τα μαθήματα γίνονται πρωινές και απογευματινές ώρες. Μεγάλο συν αν δεν αντέχεις με τίποτα την κίνηση και τα πήγαινε-έλα τα βροχερά απογεύματα του χειμώνα, είναι η δυνατότητα online μαθημάτων, που πραγματοποιούνται μέσω Skype –το μόνο που χρειάζεσαι στο σπίτι είναι ένα στρωματάκι, και ιδανικά κάποια props, τα οποία όμως δεν κοστίζουν πολλά (δες αναλυτικά εδώ). Τα μηνιαία πακέτα ξεκινούν από 36€, με δυνατότητα αναπλήρωσης αν χάσεις κάποιο μάθημα.

Lōft4 Boutique Health Club

Τιμολέοντος 4, τηλ: 21 0922 2533

Στο πανέμορφο boutique gym του Μετς, με τη μοναδική, μίνιμαλ αισθητική, η μέθοδος Pilates κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα από εξατομικευμένα ατομικά αλλά και small group μαθήματα που στοχεύουν στις ανάγκες του κάθε σώματος ξεχωριστά. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τελευταίας γενιάς μηχανήματα, ενώ τα μαθήματα περιλαμβάνουν Mat, Reformer, Clinical και Wunda Chair, έτσι ώστε να καλυφθεί κάθε ανάγκη και προτίμηση του ασκούμενου. Τα γκρουπ αποτελούνται από 2-4 άτομα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 20€ το μάθημα. Παρέχουν επίσης ένα προνομιακό membership combo για 4 μαθήματα Pilates Equipment και 4 μαθήματα Pilates Mat στα 100€. Το κόστος του Personal διαμορφώνεται στα 35€ ανά συνεδρία για το πακέτω των 4 μαθημάτων. 

Cross Training Club

Ελ. Βενιζέλου 95, Ν. Σμύρνη, τηλ: 21 0935 5330

Από το 2019, το Pilates Training Club της Νέας Σμύρνης διαθέτει έναν ζεστό και χαλαρωτικό χώρο με εξειδικευμένες δασκάλες με πολυετή εμπειρία τόσο στη μέθοδο Pilates όσο και στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Εφαρμόζουν τις αρχές της μεθόδου στην αυθεντική της μορφή, με επεξηγηματική διδασκαλία και προσοχή στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασκούμενου, ενώ οι ασκήσεις προσαρμόζονται με βάση το ιστορικό υγείας και τους στόχους σου, εξασφαλίζοντας ότι κάθε συνεδρία φέρνει πρόοδο και αλλαγή. Προσφέρουν μαθήματα Pilates Mat, Props και Reformer γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, από 3 έως 5 άτομα. Οι τιμές για τα ομαδικά μαθήματα ξεκινούν από 5€ και φτάνουν μέχρι τα 15€, ανάλογα τη διάρκεια και το πακέτο που θα επιλέξεις.

Pilates_sou Studio

Πειραιώς 122, Γκάζι, τηλ: 6993917526

Στην καρδιά της Αθήνας, στο ετερόκλητο Γκάζι, μπορείς να ανακαλύψεις την μέθοδο Pilates, σε μια μίξη κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου, για να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο του σώματός σου. Στο στούντιο της Βάσως Τριάντου προσφέρονται υπηρεσίες small group έως 5 άτομα, personal μαθήματα και rehabilitation σε όλον τον εξοπλισμό του Pilates, δηλαδή reformer, wall unit, Cadillac και Wunda Chair, καθώς και μαθήματα Mat με Props (μικρές μπάλες, λάστιχα, rings, foam roller). Tο κόστος για τα small group μαθήματα ξεκινά από 20€ το μάθημα για drop in, ενώ παρέχεται και πακέτο 10 μαθήματων στα 150€. Το κόστος για το personal μάθημα εξαρτάται από τη συχνότητα των προπονήσεων και ξεκινά από 45€. 

Physio New Body

Έβανς 3-5, Άνω Πατήσια, τηλ: 21 1418 8842

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fani Stergiou (@fani.stergiou)

Στα Πατήσια θα βρεις ένα εξειδικευμένο κέντρο Φυσικοθεραπείας και Clinical Pilates Studio, όπου συνδυάζεται την επιστημονική γνώση με την πρακτική του Pilates για βέλτιστα αποτελέσματα. Στον χώρο τους, οι πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές/instructors, εξασφαλίζουν ότι κάθε πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασκούμενου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα έως 6 ατόμων ή με τη μορφή personal training. Προσφέρουν Pilates Reformer και Pilates mat, ενώ κάθε πρόγραμμα διαμορφώνεται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τους στόχους του ασκούμενου, κατόπιν λεπτομερούς αξιολόγησης. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα όλων των επιπέδων, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους, αλλά και αθλητές, εγκύους και άτομα τρίτης ηλικίας. Το Personal κοστίζει 20€ ανά συνεδρία, ενώ τα ομαδικά είναι στα 90€ για 8 μαθήματα τον μήνα και 120€ για 12 μαθήματα τον μήνα.

The Theory Project

Θαρύπου 5, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109249471

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Theory Project (@the_theory_project)

Στον χώρο της Σοφίας Τζανετάκου θα βρεις συνεδρίες Pilates Mat, Pilates Equipment, αλλά και Θεραπευτική Άσκηση, Yoga, Διαλογισμό και Θέατρο & Κίνηση σε τμήματα που αποτελούνται από 1 μέχρι 5 άτομα. Οι συνεδρίες Pilates και η θεραπευτική άσκηση εκτελούνται από την ίδια, ενώ τα άλλα αντικείμενα εκτελούν έμπειροι και ιδιαίτερα καταρτισμένοι στο είδος τους εκπαιδευτές. Τα τμήματα είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα καθώς είναι ολιγομελή και ο κάθε ασκούμενος πραγματοποιεί ασκησιολόγιο βασισμένο στις ανάγκες του, έχοντας την απαραίτητη επιτήρηση. Υπάρχουν πακέτα 4, 8 ή 12 συνεδριών, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 55€ έως 180€ ανάλογα με το αντικείμενο και τον αριθμό των συνεδρίων ανά μήνα. Ο χώρος περιλαμβάνει δανειστική βιβλιοθήκη και διοργανώνονται retreats και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Pilates by Michael

Μιχαλακοπούλου 87, Ιλίσια, τηλ: 697 074 2522

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pilates By Michael (@pilates_by_michael)

Σε απόσταση αναπνοής από την όμορφη πλατεία Βραζιλίας, το στούντιο του Μιχάλη Καραγιώργου διανύει την τρίτη του σεζόν επικεντρώνοντας στην διδασκαλία της μεθόδου Pilates, αλλά και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για όσους επιθυμούν να γίνουν Pilates Instructors. Στον όμορφο χώρο του θα βρεις μαθήματα personal και small group έως 5 άτομα, τα οποία καλύπτουν όλη την γκάμα του εξοπλισμού (Reformer, Tower, Cadillac και Wunda Chair), επικεντρωμένα στις ατομικές ανάγκες κάθε ασκούμενου, εστιάζοντας στην τεχνική, την ακρίβεια και την σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Το κόστος για small group ανέρχεται στα 95€ για 4 συνεδρίες ή 210€ για 12 συνεδρίες ανά μήνα, η drop in προπόνηση είναι στα 30€, ενώ οι τιμές για personal ξεκινούν από 210€ για 4 συνεδρίες.

Self care club

Μυκάλης 11, Κεραμεικός, τηλ: 210 3428752

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SELF CARE CLUB® (@selfcareclubpilates)

Ένας μοντέρνος χώρος, με μίνιμαλ αισθητική και τη ζεστή ατμόσφαιρα σε περιμένει στο Self Care Club της Σοφίας Γκότζη στον Κεραμεικό. Εκεί θα βρεις τάξεις Pilates Reformer και Pilates Chair. Το studio εξειδικεύεται στο Prenatal Pilates, με ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για εγκύους. Τα μαθήματα ακολουθούν μια αθλητική προσέγγιση, βασισμένα στο κλασικό ρεπερτόριο,  εμπλουτισμένα με σύγχρονες ασκήσεις που ενισχύουν τη λειτουργικότητα του σώματος και καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας. Τα groups είναι ολιγομελή, έως 5 άτομα.Οι τιμές των πακέτων ξεκινούν από 80€ και το drop in είναι στα 25€. 

Χαλίκι Pilates Studio

Γράμμου 14 Ηλιούπολη, τηλ: 211 1165793 - 6946872632

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Xaliki (@xaliki_)

Ένας χώρος εξειδικευμένος στο pilates equipment σε περιμένει στην Ηλιούπολη να γνωρίσεις όλα τα μηχανήματα του pilates (Reformer, Cadillac, Chair, Barrel, Spine Corrector), αλλά και να εξοικειωθείς με ασκήσεις mat και props (fit ball, mini ball, magic circle, flex band, foam roller κ.α.). Στο Χαλίκι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από τμήματα personal, duet (2 άτομα) ή mini group (μέχρι 5 άτομα) τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου, πάντα υπό την επίβλεψη καταρτισμένων δασκάλων. Κάνουν επίσης και μαθήματα prenatal και postnatal, όπως και μαθήματα που απευθύνονται στην τρίτη ηλικία. Ενδεικτικά το κόστος μαθημάτων για τα mini group κυμαίνεται από 20€ έως 170€ αναλόγως με το πακέτο που θα διαλέξεις.

Spiti Yoga

Λεωχάρους 6, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 6955320815

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spiti Yoga (@spitiyoga)

Μην σε παραπλανά το όνομά του. Στο Spiti, εκτός από μαθήματα Yoga θα κάνεις και μαθήματα Pilates Mat & Props, αλλά και Pilates Reformer. Στο Reformer το μάθημα γίνεται με έως 2 άτομα, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι ομαδικά σε μεγάλη ανοιχτή αίθουσα. Οι έμπειροι δάσκαλοι προσαρμόζουν το μάθημα στις ανάγκες της τάξης τους και απευθύνονται σε ενηλίκους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Παρέχουν πακέτα 8, 10 και απεριόριστων μαθημάτων, όπως και φοιτητικά. Από 8 μαθήματα και πάνω μπορείς να συνδυάσεις όλα τα μαθήματα του στούντιο και το Reformer. Το drop in μάθημα ξεκινά από 15€ και τα μηνιαία κυμαίνονται από 60 έως 110€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v