Σημαντική διεθνής επιτυχία για το Pierce και τους μαθητές του

Δύο ανήλικες μαθήτριες του Κολλεγίου Pierce έφτασαν στην τελική φάση ενός διεθνούς διαγωνισμού και πήραν μέρος σε διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο.

Σημαντική διεθνής επιτυχία για το Pierce και τους μαθητές του

Μέσω της λαμπερής παρουσίας δύο ανήλικων μαθητριών του, το Κολλέγιο Pierce  διακρίθηκε σε ένα διεθνές επιχειρηματικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες στην Ταϊλάνδη. 

Η Μαρία Βαλέρια Παπανικολάου και η Μικαέλα Μανουηλίδη, μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, αντίστοιχα, μετείχαν στο διεθνές X-Culture Global Business Week Conference 2024, που διοργανώθηκε από τη Σχολή Διοίκησης του Mae Fah Luang University, στην πόλη Chiang Rai, από τις 7 έως τις 14 Ιουλίου.

Οι δύο ελληνίδες (εικονίζονται στη μέση της φωτογραφίας) ήταν οι δύο από τους τέσσερεις μόνο ανήλικους που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού! Βρέθηκαν ανάμεσα στους 150 μαθητές και φοιτητές με τις καλύτερες επιδόσεις σε σύνολο 10.000 ατόμων τα οποία παρακολούθησαν το πρόγραμμα στο εαρινό εξάμηνο, και έτσι προσκλήθηκαν με τους συνοδούς τους στο διεθνές συνέδριο στην ασιατική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pierce είναι το πρώτο σχολείο από την Ελλάδα που συμμετέχει στο X-Culture Academy, ενώ η Βαλέρια και η Μικαέλα ήταν οι πρώτες μαθήτριες από την Ελλάδα που συμμετείχαν στο X-Culture Global Business Week.

Κατά την παρουσία τους στο συνέδριο, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, μέσω της συμμετοχής τους σε ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο που εργάστηκαν για την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προβλημάτων. Οι δύο μαθήτριες παρουσίασαν με τις ομάδες τους τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το X-Culture είναι μία διεθνής συνεργασία στον πανεπιστημιακό χώρο που στοχεύει στην προετοιμασία των φοιτητών για ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στο X-Culture, ομάδες φοιτητών αναπτύσσουν μια λύση για ένα διεθνές επιχειρηματικό πρόβλημα, το οποίο τους ανατίθεται από μία πραγματική εταιρεία.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2010, περισσότεροι από 100.000 φοιτητές από περισσότερα από 700 πανεπιστήμια έχουν συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό του X-Culture. Το X-Culture Academy ξεκίνησε το 2018 και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε έφηβους μαθητές σχολείων να συμμετάσχουν στο X-Culture και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται αποτελεσματικά με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες.

Το εαρινό εξάμηνο του 2024, ομάδα 12 μαθητών του Pierce, καθοδηγούμενη από τον Δρ. Αντώνη Κλειδά, αναπληρωτή καθηγητή στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων στο Deree College, συμμετείχε στο διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Powered by Viva.com.

Η Ακαδημία έχει στόχο την προαγωγή της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας, που είναι η κινητήρια δύναμη του συγχρόνου κόσμου. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την αναζήτηση λύσεων σε κοινωνικά προβλήματα, τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση προτάσεων. Οι μαθητές εντάχθηκαν σε ομάδες με συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο και δούλεψαν πάνω σε πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα επιχειρήσεων από διάφορες χώρες. Όλοι οι μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον διαγωνισμό.

Οι δύο μαθήτριες επέστρεψαν ενθουσιασμένες από την εμπειρία τους στην Ταϊλάνδη. Διαβάστε για την εμπειρία των δύο μαθητριών, όπως την περιέγραψαν με δικά τους λόγια

Το Κολλέγιο Pierce σημειώνει την καθοριστική συμβολή των εταιρειών Cosmote, Intrakat και Technicomer, καθώς και του Office of Advancement του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με τις ευγενικές χορηγίες των οποίων έγινε εφικτή η συμμετοχή των μαθητριών και των δύο γονέων – συνοδών τους, στο X-Culture Global Business Week.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v