Τα θέατρα της Αθήνας κερνάνε εισιτήρια από 8€

Η θεατρική σαιζόν ξεκινά δυναμικά, και πολλά αθηναϊκά θέατρα το γιορτάζουν με μεγάλες προσφορές για κρατήσεις εισιτηρίων από 8€ έως 12€. Προλάβετε.

Τα θέατρα της Αθήνας κερνάνε εισιτήρια από 8€

Ξεκίνησαν δειλά δειλά πριν από λίγα χρόνια και πλέον έγιναν θεσμός οι μεγάλες θεατρικές προσφορές του Σεπτέμβρη. Η ιδέα είναι απλή: Μαζί με την ανακοίνωση των παραστάσεων που θα δούμε κάθε χρονιά, βγαίνουν και οι early bird προσφορές που συνήθως ισχύουν για λίγες μέρες, και δίνουν τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό να προαγοράσει τα εισιτήρια του φθινοπωροχειμώνα, σε σούπερ χαμηλές τιμές. Για να μην χάνεσαι στους λαβυρίνθους του διαδικτύου, σου συγκεντρώσαμε παρακάτω όλες τις θεατρικές προσφορές που παίζουν αυτή τη στιγμή.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Εισιτήρια 9€ για όλες τις παραστάσεις έως 22 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Μια φιλόδοξη θεατρική σεζόν ξεκινάει για το Θέατρο του Νέου Κόσμου με ένα πλούσιο ρεπερτόριο 19 παραστάσεων. Σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί αλλά και δημιουργοί της νεότερης γενιάς μεταφέρουν επί σκηνής έργα με διαχρονικές όσο και σύγχρονες θεματικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τον Τρόμο του κροκόδειλου της Μέγκαν Τάιλερ από 17 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές τους Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Δημήτρη Κουτρουβιδέα, Θοδωρή Λαμπρόπουλο, ο Γιάννης Καλαβριανός γράφει και σκηνοθετεί την Πύλη της Κόλασης από 1/11 με τους Γιώργο Γλάστρα, Κωνσταντίνο Ζωγράφο, Χριστίνα Μαξούρη, Λυγερή Μητροπούλου, ο Μάριος Κακουλλής σκηνοθετεί τον Φόβο του Στέφαν Τσβάιχ από 23/11 με τους Κατερίνα Παπουτσάκη και Γιάννη Παπαδόπουλο, ο Κωνσταντίνος Ρήγος τη θεατρική μεταφορά του θρυλικού Brokeback Mountain από 23/10 και ο Γιώργος Παλούμπης το έργο Ανεξάρτητα Kράτη, ένα δημοσιογραφικό δράμα που συνυπογράφει με τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο από 5/11. Δες αναλυτικά όλες τις παραστάσεις εδώ

Θέατρο Σταθμός
Εισιτήρια 8€ για έξι διαφορετικές παραστάσεις έως τις 25 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Τα 8 του χρόνια κλείνει φέτος το Θέατρο Σταθμός, και τα γιορτάζει με 8 επαναλήψεις παραστάσεων που αγαπήθηκαν και 8 ακόμα καινούριες παραστάσεις. Από αυτές, οι 6 περιλαμβάνονται στην μεγάλη προσφορά προπώλησης των 8€: Οι καινούριες Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι του του Θοδωρή Γκόνη που σκηνοθετεί η Μαρία Ζορμπά και ερμηνεύει η Μυρτώ Αλικάκη, και Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ντέλλας (των τεράστιων Γριών που μαζεύουν την τσουκνίδα), και οι επαναλήψεις: Η Κασέτα της Λούλας Αναγνωστάκη που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μάνος Καρατζογιάννης, Τσιτάχ Η ερημιά του τερματοφύλακα του Βασίλη Κατσικονούρη που σκηνοθετούν η Ερμίνα Κυριαζή και ο Γιώργος Νινιός, Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη και Ερμίνας Κυριαζή, και το Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη του Νταβίντ Λελαί – Ελό που σκηνοθετεί ο Ελισσαίος Βλάχος.

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκλίντενστερν ειναι νεκροι
Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου

12 ευρώ όλα τα εισιτήρια έως 20 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Η σαρωτική κωμωδία του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και μετάφραση Μίνου Βολανάκη που εξυμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, είναι μια γλυκόπικρη τραγική φάρσα για τους αντι-ήρωες του περιθωρίου της ξακουστής τραγωδίας του Άμλετ, που τα βάζουν με τα μεγαθήρια της Ιστορίας και καταλήγουν να έχουν το γνωστό ένδοξο-άδοξο τέλος. Στους ομώνυμους ρόλους ο Βασίλης Ανδρέου και ο Νίκος Καρδώνης, συμπρωταγωνιστούν σε έναν 10μελή θίασο: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Κόικας, Φοίβος Μαρκιανός, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Στράτος Σωπύλης, Άρης Τρουπάκης.

Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου
The Doctor
Πρεμιέρα 18 Οκτωβρίου

12 ευρώ όλα τα εισιτήρια έως 20 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Tο γεμάτο ανατροπές κείμενο, η στιβαρή σκηνοθεσία, το ανελέητο «παιχνίδι» με τα όρια της αντίληψης των θεατών, οι καθηλωτικές ερμηνείες και η βαθιά κριτική στην παντοδυναμία της πολιτικής ορθότητας και της cancel culture, δημιουργήσαν εκείνο το εκρηκτικό μείγμα που έκανε το The Doctor να είναι το απόλυτο talk of the town της περσινής θεατρικής σεζόν. Τώρα, το συνταρακτικό θρίλερ του Robert Icke σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου επιστρέφει και τη νέα σεζόν. Ερμηνεύουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μαριάννα Δημητρίου, Aurora Marion, Νίκη Σερέτη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Σταύρος Καλλιγάς, Μαρία Κοραχάη, Αλίκη Ανδρειωμένου και η Ζωή Ρηγοπούλου.

Θέατρο Πορεία
Prima Facie
Πρεμιέρα 29 Οκτωβρίου

12 ευρώ όλα τα εισιτήρια έως 20 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Με βραβείο Olivier το 2022 στο West End του Λονδίνου και βραβείο Tony το 2023 στο Broadway της Νέας Υόρκης, το θεατρικό έργο της σπουδαίας νομικού Suzie Miller που έχουν ήδη παρακολουθήσει μισό εκατομμύριο θεατές σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε όλο τον κόσμο την τελευταία πενταετία και που άλλαξε παγκοσμίως τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζει τη σεξουαλική κακοποίηση, έρχεται φέτος στη χώρα μας, σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, με τη Λένα Παπαληγούρα στον συγκλονιστικό ρόλο της δικηγόρου Tessa Ensler.

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Όταν έκλαψε ο Νίτσε
Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου
12 ευρώ όλα τα εισιτήρια έως 20 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Η θρυλική παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και Νίκου Χατζόπουλου που ανέβηκε το 2011 με τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Θησείο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και παίχτηκε με sold out παραστάσεις για δύο θεατρικές σεζόν, αποτελώντας την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της θεατρικής διασκευής του παγκόσμιου μπεστ σέλλερ του Ίρβιν Γιάλομ , επιστρέφει μετά από 13 χρόνια, αυτή τη φορά στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας. Φρίντριχ Νίτσε ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ζίγκμουντ Φρόιντ ο Θάνος Λέκκας. Γιατρός Γιόζεφ Μπρόιερ ο Γιάννης Κότσιφας. Θεατρική διασκευή: Ευαγγελία Ανδριτσάνου.

ΠΛΥΦΑ
Γένεσις Νο 2
Πρεμιέρα 7 Οκτωβρίου

Όλα τα εισιτήρια 10€ έως 30 Σεπτεμβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Μετά τον πρώτο κύκλο sold out παραστάσεων, το Γένεσις Νο 2 του Ιβάν Βιριπάεφ από την Ομάδα Θεάτρου ETÚTI σε σκηνοθεσία Καλής Βοϊκλή επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το Γένεσις Νο 2 του Ιβάν Βιριπάεφ είναι μια «τραγωδία του νοήματος» που καταφέρνει να συνδυάζει το χιούμορ και τον ρεαλισμό, με βαθιά ερωτήματα για το νόημα και την ύπαρξη. Μιλάει για την ελευθερία και την επιβολή, τη μοναξιά και τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων. Μιλάει για τον Θεό και με τον Θεό, που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα του έργου. Ερμηνεύουν οι Μαριτίνα Κουτσοχιώνη, Τάσος Κωλέτσης, Διαλεκτή Πουρσανίδου, Βασίλης Σταματάκης, Χαριτίνη Χαριτωνίδου.

HOOD art space
Μάθε με να φεύγω
Πρεμιέρα 31 Οκτωβρίου

Όλα τα εισιτήρια 10€ έως 6 Οκτωβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Μετά την εξαιρετικά θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών τον Μάιο του 2024, η bijoux de kant και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης παρουσιάζουν στο HOOD art space, για ένα νέο κύκλο παραστάσεων, το έργο του Άκη Δήμου «Μάθε με να φεύγω». Το πρωτότυπο και ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου «Μάθε να φεύγω» είναι ένα ακατάτακτο έργο που άλλοτε φλερτάρει με το, ξεχασμένο σήμερα, είδος του μπουλβάρ, άλλοτε με το ψυχολογικό θέατρο δωματίου, άλλοτε με τις ιστορίες μυστηρίου κι άλλοτε με τα παλιά, αισθηματικά ρομάντσα των περιπτέρων. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης και ερμηνεύουν οι Στέλιος Δημόπουλος, Θανάσης Δήμου, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης.

Θέατρο Άλφα Ληναίος-Φωτίου
Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
Πρεμιέρα 6 Οκτωβρίου

Όλα τα εισιτήρια 10€ μέχρι τις 6 Οκτωβρίου | Κρατήσεις εδώ 

Και last but not least, που λένε στην Αμερική, παιδικό θέατρο: Μια παράσταση με μαγικά εικαστικά τοπία (χρησιμοποιείται ψηφιακό σκηνικό), πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια και έναν ταλαντούχο οκταμελή θίασο ηθοποιών και μουσικών, που παίζουν και τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής, θα μας παρασύρει σε μια συναρπαστική ιστορία με ακαταμάχητους χαρακτήρες. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας και πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Καλλιτσάντση, Γιώργος Κυδωνάκης, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Ιοκάστη – Αγαύη Παπανικολάου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Βασιλική Χρυσικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v