Οι Έλληνες ψηφίστηκαν ως ο δεύτερος πιο φιλικός λαός στον κόσμο

Οι Έλληνες σκαρφάλωσαν πολύ ψηλά στη λίστα των πιο φιλικών ανθρώπων του πλανήτη σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Remitly.

Οι Έλληνες ψηφίστηκαν ως ο δεύτερος πιο φιλικός λαός στον κόσμο

Aπό ό,τι φαίνεται, το φιλότιμο κι η φιλοξενία των Ελλήνων έχουν κάνει πολύ καλή δουλίτσα και στο εξωτερικό, αφού ο λαός μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση των πιο φιλικών ανθρώπων του πλανήτη σε έρευνα που διεξήχθη από τη Remitly.

Η Remitly θέλησε να βρει τη χρυσή πεντάδα με τα πιο φιλικά έθνη στον κόσμο και για αυτόν τον λόγο ζήτησε από περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του κόσμου να απαντήσουν σε μια σχετική σειρά ερωτήσεων.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο λαός της Νότιας Αφρικής για να ακολουθήσει στη δεύτερη θέση η χώρα μας κι έπειτα κατά σειρά η Κροατία, το Μεξικό κι η Σουηδία.

«Οι Έλληνες χαίρονται πολύ ένα ξεκινούνμια συζήτηση με αγνώστους, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να χτίσουν νέες φιλίες και σχέσεις. Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες, και λατρεύουν να φιλοξενούν φίλους, παλιούς και νέους, ειδικά την ελληνική πρωτοχρονιά.

Ίσως ένα μεγάλο μέρος αυτού προέρχεται από την μακροχρόνια ελληνική αξία της «φιλοξενίας». Οι αρχαίες της ρίζες ανάγονται στον θεό Δία, ο οποίος θεωρούνταν προστάτης των ξένων και των ταξιδιωτών, και η έννοια αυτή είναι ακόμα ζωντανή στη σύγχρονη Ελλάδα, όπου κυριαρχεί μια βαθιά ριζωμένη γενναιοδωρία. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Έλληνες να προσκαλούν νέους φίλους εκεί που κατοικούν για ένα σπιτικό γεύμα. Αντίστοιχα είναι σύνηθες για τους ντόπιους να προσφέρουν στους επισκέπτες μια ξενάγηση στην πόλη τους, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με ιστορίες, θρύλους και μύθους από τον τόπο τους» γράφτηκε στο σχετικό δημοσίευμα της Remitly για τον ελληνικό λαό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v