Σε αυτά τα μπαρ της Αθήνας θα γλυκάνεις τον Σεπτέμβρη

Σου έπεσε βαρύς ο Σεπτέμβρης στην πόλη; Μην ανησυχείς πάντα θα υπάρχουν τα μπαρ της για να βρεις θαλπωρή.

Σε αυτά τα μπαρ της Αθήνας θα γλυκάνεις τον Σεπτέμβρη

Σεπτέμβρης και τα κεφάλια μέσα, όμως αν η επιστροφή σου έπεσε βαριά δεν σε αδικούμε. Δύσκολη η επιστροφή στην μιζέρια της καθημερινότητας, όμως υπάρχουν διέξοδοι για να περάσει ωραία ο μήνας.

Πέρα από τις συναυλίες, οι μπάρες της πόλης, είναι πάντα έτοιμες να σε υποδεχτούν και να σε σερβίρουν εκλεκτά ποτά και κοκτέιλ.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kokkinos Lotos (@kokkinoslotos)


Χάρη στις καλές τιμές του και τη μονίμως ανεβαστική διάθεση ο Κόκκινος Λώτος έχει φανατικό κοινό που του δίνει και καταλαβαίνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρτάροντας ακατάπαυστα. Τα κοκτέιλ εδώ έχουν τον πρώτο λόγο δια χειρός Αχιλλέα και της ομάδας του, οι οποίοι ανθρακώνουν, αποστάζουν και καμώνουν ένα σωρό ιδιαίτερα κοκτέιλ, όπως το Manzana Αhumada με μεζκάλ, φρέσκο πράσινο μήλο, λάιμ, σιρόπι salted caramel και bitters πορτοκαλιού. Το απλό ποτό από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies)


Βραβευμένο και αγαπημένο, σε ένα επιβλητικό διατηρητέο κτίριο της Πραξιτέλους, το Clumsies έχει όμορφο εσωτερικό όπου το industrial συναντάει το vintage, μίνι στάντ έξω για να αράξεις αν θες στην Πραξιτέλους και κοκτέιλ από εξειδικευμένους μπαρίστα που σε στέλνουν αδιάβαστο με το πόσο δημιουργικά είναι. Επειδή είναι όλα ένα κι ένα, σου δίνουμε τον κατάλογο για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. 

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2117109140

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum)


Όνομα που βλέπεις συχνά στις λίστες των καλύτερων μπαρ του κόσμου, το Baba au Rum μας έμαθε να πίνουμε κοκτέιλ και για αυτό θα το έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Αγαπημένη κοκτεϊλική επιλογή εδώ το Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα, αλλά και το δικό τους Zombie, το οποίο ανασταίνει ψυχές ζωντανών και νεκρών με την αλκοολική του γοητεία. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

The Bar in Front of the Bar

Πετράκη 1, Σύνταγμα, τηλ: 6980635896


Το μπαρ της Πετράκη είναι ένα «μπαρ δρόμου», με τραπεζάκια και σταντ στον πεζόδρομο, αλλά και εσωτερικό χώρο με δεύτερο μπαρ στο οποίο κατά καιρούς γίνονται πάρτι με διάφορες θεματικές. Κάνεις και μπαρότσαρκα δηλαδή σε δύο βήματα. Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ αλλάζει καθημερινά, και οι μπαρτέντερ είναι  φιλικοί στο να σου προτείνουν αυτό που ταιριάζει στα γούστα σου. Έχει και τα κλασικά –Mojito, Old Fashioned, Daquiri κ.α. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Ipitou the Bar

Ηπίτου 4-6, τηλ: 21 0325 4575

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IPITOU (@ipitouthebar)


Σε έναν από τους ωραιότερους πάλαι ποτέ κρυφούς πεζόδρομους του κέντρου, το Ipitou ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ συνοδεία ανεβαστικών μουσικών. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Comulus Nimbus με φρέσκο ρούμι, πιπερόριζα και ροζ γκρέιπφρουτ ή ένα Lucky Strike Mai Tai με ρούμι, orgeat και φουντούκι. Το απλό ποτό στα 8€, κοκτέιλ από 9€, με αρκετές επιλογές και σε low calories σε περίπτωση που δεν θες να χαλάσεις τη σιλουέτα σου.

Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida

Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ: 2103224496


Aγαπά τον Παναμά μέσα από το belle-epoque εσωτερικό του με την τέλεια εξωτική ατμόσφαιρα, αλλά και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ. Το Juan Rodriguez σφύζει καθημερινά από κόσμο που απολαμβάνει ευφάνταστες δημιουργίες από τη μπάρα, αλλά και εκλεκτά ουίσκι από μια εκτενή λίστα που θα καλύψει πλήρως τους φαν. Κάθε μέρα ένας Dj δίνει τον τόνο για χορό, με τα sets να ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και να κρατάνε ως το βράδυ. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Apoteka

Δεριγνύ 31, Βικτώρια, τηλ: 21 1750 5347

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vassilis Sevdalis (@chevy_athens)


Στον χώρο ενός παλιού Φαρμακείου, αυτό το απροσποίητο μπαρ, διακοσμεί το εσωτερικό του με ρετρό λεπτομέρειες από τη δεκαετία του ’80, παίζει εναλλακτικές μουσικές (electro, disco, italo house κ.α.) και σφύζει σε καθημερινή φάση από κόσμο και κοσμάκη. Τα Παρασκευοσάββατα οργανώνει πάρτι με εγχώριους Djs και γεμίζει τον παρακείμενο πεζόδρομο σε μια υπαίθρια μάζωξη… παντός καιρού. Το απλό ποτό στα 6€.

Beatniks Road Bar

Κωλέττη 14, τηλ.: 215 5252880

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beatniks_Road_Bar (@beatniks_road_bar)


Και rock’n’roll και garage, και blues και punk θα ακούσεις σε αυτό το σκοτεινό και αγαπημένο εξαρχειώτικο στέκι του οποίου οι θαμώνες απολαμβάνουν σχεδόν κάθε μέρα μουσικάρες από βινύλια. Φιλοξενεί συχνά και live, παίζει μουσική από 45άρια και έχει μια πληθωρική κάβα με ουίσκια, μπέρμπον και εκλεκτά κονιάκ από δυσεύρετα έτη εμφιάλωσης. Το απλό ποτό από 7€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v