Πώς θα νικήσεις τη χαλάρωση αν έχασες πολλά κιλά

Έχασες αρκετά κιλά και βλέπεις το δέρμα σου να χαλαρώνει; Δες τι μπορείς να κάνεις σε μη επεμβατικό, αλλά και επεμβατικό πλαίσιο.

Πώς θα νικήσεις τη χαλάρωση αν έχασες πολλά κιλά

Η απώλεια κιλών είναι σε κάθε περίπτωση επιθυμητή, όμως συνήθως συνοδεύεται από χαλάρωση του δέρματος ιδιαίτερα αν γίνει απότομα και αν τα κιλά που χάσαμε είναι αρκετά.

Πώς μπορείς να βελτιώσεις την όψη του;

Άσκηση με αντιστάσεις

Η προπόνηση με βάρη ή αντιστάσεις μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, καθώς προάγει την αύξηση μυϊκής μάζας. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σου να «γεμίσει» τον χώρο που άφησε το λίπος και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος.

Διάβασε περισσότερα εδώ. 

Διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Η κατανάλωση πρωτεϊνών, βιταμίνης C, κολλαγόνου και υγιών λιπαρών (όπως από ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο) μπορεί να ενισχύσει την ελαστικότητα του δέρματος και την αναδόμηση των ιστών.

Ενυδάτωση

Το να πίνεις άφθονο νερό και να χρησιμοποιείς ενυδατικές κρέμες βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να ανανεωθεί. Η χρήση προϊόντων με κολλαγόνο ή υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.

Μασάζ και θεραπείες σύσφιξης

Το μασάζ με λάδια ή κρέμες σύσφιξης μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Επίσης, υπάρχουν μη επεμβατικές θεραπείες, όπως η ραδιοσυχνότητα ή το λέιζερ, που ενισχύουν τη σύσφιξη του δέρματος.

Χειρουργικές επεμβάσεις

Σε περιπτώσεις σημαντικής χαλάρωσης, μπορεί να είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση (όπως κοιλιοπλαστική ή ανόρθωση δέρματος).

Το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Η σταδιακή απώλεια κιλών, σε συνδυασμό με υγιεινές συνήθειες, μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση και να βοηθήσει το σώμα να προσαρμοστεί.

Αν η χαλάρωση παραμένει, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν ειδικό δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό για περαιτέρω επιλογές και καθοδήγηση.

Με πληροφορίες από Examine.com, Penn Medicine

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v