6 λόγοι να ξεκινήσετε role-playing games με τους φίλους σου

Αρχικά, αποκτάτε μια κοινή συνήθεια και ένα νέο θέμα συζήτησης στην παρέα, οπότε κι αυτό από μόνο του θα αρκούσε.

6 λόγοι να ξεκινήσετε role-playing games με τους φίλους σου

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, ή αν η καθημερινότητα σας έχει οδηγήσει να βολευτείτε με τα ίδια και τα ίδια ή αν απλώς ψάχνετε κάτι διαφορετικό να κάνετε με την παρέα, τα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων είναι πάντα εκεί για εσάς. Οι πιθανότητες λένε ότι όλες οι παρέες μπορεί να έχουν έναν νέρντουλα μέσα (τουλάχιστον) που να έχει κάποια εμπειρία – και να μπορεί να καθοδηγήσει και τους υπόλοιπους – αλλά θα τολμήσουμε να πούμε ότι μια παρέα εντελώς άσχετων με το αντικείμενο να μαθαίνουν μαζί πώς να επιβιώνουν σε φανταστικούς κόσμους μας ακούγεται ακόμα πιο διασκεδαστική. Οπότε πάμε να δούμε γιατί είναι καλή επιλογή και για την δική σου παρέα.

Αποκτάτε μια καινούρια συνήθεια όλοι μαζί
Και μάλιστα είναι μια συνήθεια που δεν χρειάζεται έξαλλο παρτάρισμα αλλά μπορεί να συνδυαστεί με αλκοόλ, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα λεφτά (εκτός κι αν πληρώνετε επαγγελματία αφηγητή να σας τρέχει το παιχνίδι) και που δεν θα σας δημιουργήσει τον τοξικό ανταγωνισμό άλλων βραδιών με επιτραπέζια (π.χ. πόσες οικογένειες έχουν καταστραφεί από Μονόπολη και Ταμπού;). Επιπλέον, θα είναι ένα ακόμα θέμα συζήτησης για εκείνες τις μέρες που νιώθετε ότι έχετε εξαντλήσει κάθε πιθανό θέμα με τους φίλους σας.

Είναι εθιστικά
Ακόμα κι αν η αρχή είναι άβολη, σύντομα θα αρχίσετε να νοιάζεστε για τους χαρακτήρες σας και την ιστορία τους. Είναι επειδή θα βάζετε μέσα όλο και περισσότερα κομμάτια από την φαντασία σας. Που, αλήθεια, συνήθως είναι άβολη ακόμα και για έμπειρους παίκτες η αρχή, τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις τι χαρακτήρα παίζεις (και από άποψη ικανοτήτων, και από άποψη του πώς μιλάει, πώς φέρεται, ποια από τα αστεία σου δεν σηκώνει το τραπέζι).

Είναι τέλειος τρόπος να εξασκήσετε την δημιουργικότητά σας
Το δημιουργικό κομμάτι των επιτραπεζίων ρόλων δεν το αναλαμβάνει αποκλειστικά ο αφηγητής. Τίποτα δεν σε σταματάει από να ζωγραφίσεις τον παίκτη σου, ή να αρχίσεις να κρατάς το ημερολόγιό του σε ένα τετράδιο για να το βλέπεις μόνο εσύ. Αν παίζεις έναν πολεμιστή, μπορείς να αρχίσεις να φαντάζεσαι επικές σκηνές μάχης που θα διαπρέψεις, και αν παίζεις έναν μάγο μπορείς να σκαρφίζεσαι όλο και πιο χθόνια ξόρκια για να βάζεις στο οπλοστάσιό σου.

Μπορούν να σου ξυπνήσουν νέα ενδιαφέροντα
Και εκεί που παίζεις τον μάγο που αναφέραμε πιο πάνω και ψάχνεις στο ίντερνετ ιδέες για ξόρκια, βρίσκεις μπροστά σου ένα-δύο λινκ που σου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Και μετά έχεις μερικές άγνωστες λέξεις, οπότε πατάς μερικά ακόμα λινκ. Και κάπως έτσι μπορεί να περάσεις ένα απόγευμα να κάνεις έρευνα πάνω στην βαλκανική λαογραφία γιατί σκέφτηκες κάτι που θες να κάνει ο χαρακτήρας σου που έμαθε από την Ρουμάνα γιαγιά του. Και κάπως έτσι προσθέτεις ένα ακόμα πράγμα στα κουλά ενδιαφέροντά σου για να κάνεις τον κόσμο να απορεί στα πάρτι.

Έχουν απίστευτο γέλιο
Εκτός κι αν ο αφηγητής και οι παίκτες συμφωνήσουν από νωρίς ότι η ιστορία και ο τόνος της θα είναι μίζερος, οι πιθανότητες λένε ότι θα βγάλετε αδιανόητες καφρίλες από μέσα σας και ότι θα σκάτε στα γέλια ακόμα κι όταν θεωρητικά οι χαρακτήρες σας πολεμούν έναν δράκο – και ο δράκος μπορεί να νικάει κιόλας. Επίσης επειδή είναι το μόνο μέρος που μπορείς να δεις ακόμα και τους πιο κουλτουρέ και ψωνισμένους φίλους σου να γελάνε με αστεία για κλανιές.

Επειδή η γκάμα είναι τεράστια
Ναι, το πιο διάσημο σύστημα είναι το Dungeons and Dragons, που παρέχει άπειρες ιστορίες και σκηνικά. Αλλά μπορεί να θες κάτι ακόμα πιο παραμυθένιο: Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Αλλά μπορεί να σου αρέσει κάτι πιο διαστημικό. Κουλ, υπάρχουν επιτραπέζια Star Wars ΚΑΙ Star Trek, χωρίς να πιάσουμε τα Warhammer που καλύπτουν και τις δύο κατηγορίες (και μάλλον θα σε στείλουν στον ΟΚΑΝΑ ή στη φυλακή από χρέη). Σου αρέσει ο Χάρι Πότερ ή τα Πόκεμον; Έχει συστήματα για να παίξεις. Σου αρέσει το μεσαιωνικό αλλά το θες λιγότερο παραμυθένιο; Game of Thrones. Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητα παιχνίδια που μπορείτε να δοκιμάσετε και να χτίσετε φανταστικές ιστορίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη έρευνα ονλάιν πρώτα για να συμφωνήσετε ότι σας αρέσει όλους το ίδιο πράγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v