Όσα θα δούμε την νέα σαιζόν στο Θέατρο Πορεία

Ξεχωριστές πρεμιέρες, δυνατές επαναλήψεις και σημαντικές συνεργασίες έρχονται στο Θέατρο Πορεία την σαιζόν 2024-25. Μην χάσεις τη μεγάλη προσφορά της προπώλησης.

Όσα θα δούμε την νέα σαιζόν στο Θέατρο Πορεία

Το ρεπερτόριό του για την νέα θεατρική σαιζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες ανακοίνωσε το Θέατρο Πορεία. Επαναλήψεις σπουδαίων παραστάσεων που αγαπήθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες αλλά και νέες συνεργασίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα διαβάσεις αναλυτικά παρακάτω.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Θέατρο Πορεία υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με μια ειδική προσφορά προπώλησης, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προμηθευτούμε εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις στην τιμή των 12€. Μόνο βιάσου, γιατί η προσφορά τελειώνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ρεπερτόριο 2024-2025

Frankenstein & Eliza

Η νέα, μεγάλη φετινή παραγωγή, «Frankenstein & Eliza» –ένα ολοκαίνουργιο έργο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ και την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης, που υπογράφει η Έρι Κύργια– έρχεται τον Νοέμβριο στο θέατρο Πορεία. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου, πλαισιωμένος από μια ομάδα εκλεκτών καλλιτεχνών και εξαιρετικών ηθοποιών και με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Βίκτορ Φρανκενστάιν.

Ο πασίγνωστος «ανήσυχος» ήρωας της Μέρι Σέλεϊ, φτάνει μέχρι τον ψηφιακό αιώνα μας με στόχο να δημιουργήσει ένα «πλάσμα» προς όφελος της ανθρωπότητας. Θα τα καταφέρει αυτή τη φορά ή θα μας προικίσει με άλλο ένα τέρας; Και πού θα αναμετρηθεί μαζί του, τώρα πια που οι πάγοι στον αρκτικό κύκλο λιώνουν;

Έγκλημα και Τιμωρία

Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτική τον περασμένο χειμώνα, επιστρέφει στο θέατρο Πορεία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η θεατρική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από τον Θανάση Τριαρίδη και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επανέρχεται από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Περλιμπίν & Μπελίσα

Η ερωτική αλληλούια του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και επαναλαμβάνεται από τις 28 Σεπτεμβρίου, για 8 μόνο παραστάσεις. Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέματα; Τι είναι όνειρο και τι πραγματικότητα; Τι είναι ποίηση και τι πεζή αναγκαιότητα; Τι μένει κρυφό και τι έρχεται στο φως; Τι είναι τελικά ο έρωτας – κάτι απτό ή κάτι φαντασιακό; Ο λατρεμένος του ελληνικού κοινού Ισπανός ποιητής και δραματουργός επανέρχεται με αυτό το έργο του 1929 στο αγαπημένο θέμα του, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, και παραδίδει μια ιστορία τρυφερή και οδυνηρή από την αρχή μέχρι το τέλος της, γραμμένη στη μοναδική, τη γεμάτη ονειρικές εικόνες και λυρισμό γλώσσα του.

Prima Facie

Με βραβείο Olivier το 2022 στο West End του Λονδίνου και βραβείο Tony το 2023 στο Broadway της Νέας Υόρκης, το θεατρικό έργο της σπουδαίας νομικού Suzie Miller που έχουν ήδη παρακολουθήσει μισό εκατομμύριο θεατές σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε όλο τον κόσμο την τελευταία πενταετία και που άλλαξε παγκοσμίως τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζει τη σεξουαλική κακοποίηση, έρχεται φέτος στη χώρα μας, σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, με τη Λένα Παπαληγούρα στον συγκλονιστικό ρόλο της δικηγόρου Tessa Ensler. Πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου.

Ο θεός της Σφαγής

Το θέατρο Πορεία καλωσορίζει άλλη μια φορά το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και το έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο Θεός της σφαγής», ένα από τα κορυφαία δείγματα της σύγχρονης δραματουργίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Βαβαδάκης, σκηνοθέτης της νεώτερης γενιάς με εξαιρετικά δείγματα γραφής, στη δεύτερη συνεργασία του με το κρητικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Σε ένα σαλόνι στο Παρίσι, δυο νεαρά ζευγάρια συναντιούνται για να συζητήσουν τη συμπλοκή των δύο εντεκάχρονων παιδιών τους. Αναζητώντας μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, θα φανερώσουν τους μύχιους εαυτούς τους, και η αρχικά πολιτισμένη, ώριμη συζήτηση θα οδηγηθεί στη βαρβαρότητα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v