Στον Φλοίσβο βλέπουμε παραστάσεις Καραγκιόζη όλο τον Σεπτέμβρη

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Πάρκο του Φλοίσβου και ο αγαπημένος καραγκιοζοπαίχτης μας ξεναγεί στα επόμενα σχέδιά του.

Στον Φλοίσβο βλέπουμε παραστάσεις Καραγκιόζη όλο τον Σεπτέμβρη

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα όλο το ζεστό Καλοκαίρι δρόσιζε με γέλιο τους φίλους του που τον επισκέπτονταν στο εξοχικό του, στο Πάρκο Φλοίσβου. Τον Σεπτέμβρη συνεχίζει δυναμικά, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός, για να προετοιμάσει ευχάριστα τους μικρούς θεατές και τους γονείς τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Λίγο πριν απολαύσουμε τις τελευταίες παραστάσεις στο εξοχικό του πλάι στην θάλασσα, μιλήσαμε με τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα για όλα όσα θα δούμε, αλλά και για όσα μας περιμένουν την ερχόμενη σαιζόν στα… χειμερινά ανάκτορα, στην αγαπημένη μας Paraga στον Νέο Κόσμο. 

Ποιες παραστάσεις θα δούμε τον Σεπτέμβριο στον Φλοίσβο;
Θα προετοιμάσουμε με χαμόγελο γονείς και μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά που έρχεται, μέσα από τις παραστάσεις «Ο Καραγκιόζης γραμματικός», «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος» και «Τα κολλητήρια στο σχολείο». Ο αυτοσχέδιος λόγος και το επίκαιρο χιούμορ που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις μας επιφέρουν αμέσως το γέλιο σε όλους και απομακρύνεται το άγχος για τη νέα σχολική χρονιά. Ο Καραγκιόζης λειτουργεί ως αγχολυτικό για όλους μας.

Πώς πέρασε το καλοκαίρι στο εξοχικό του Καραγκιόζη; Θα έλεγες ότι αναβιώνει το θέατρο σκιών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα;
Με ζέστη, γέλια και σάτιρα, όπως πάντα! Ο Καραγκιόζης έκανε staycation στην παράγκα του, και εμείς μαζί του, στο εξοχικό του, στο Πάρκο Φλοίσβου.

Έχει πάρει φόρα ο Καραγκιόζης και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως στην αλήθεια του και στην ουσία του. Όταν αυτά αναδεικνύονται από όσους τον κρατούν στα χέρια τους, τότε κεντρίζει το ενδιαφέρον, συγκινεί, επηρεάζει, γοητεύει. Τα τελευταία χρόνια πράγματι παρατηρείται μια αισιόδοξη αναβίωση, η οποία απαιτείται να αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη προσοχή για να έχει διάρκεια.

Παράλληλα με τον Φλοίσβο, υποθέτω ότι ετοιμάζεστε και για άλλη μια σαιζόν στην Paraga. Τι θα δούμε εκεί; Θα συνεχιστούν οι παραστάσεις στον νυχτερινό μπερντέ;
Το Paraga ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του με παραστάσεις, εργαστήρια, δράσεις για κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα θα παρουσιάζονται παραστάσεις θεάτρου σκιών για όλη την οικογένεια. Θα ξεκινήσουμε γιορτάζοντας, με τον τρόπο μας, τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του δάσκαλου της τέχνης μας Ευγένιου Σπαθάρη, με τον «Καραγκιόζη Πολυτεχνίτη». Mια παράσταση σταθμός στην συμπόρευσή μου μαζί του, την οποία στολίζει με τη φωνή του στα αφηγηματικά μέρη.

Θα ακολουθήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο διασκευασμένων παραδοσιακών κωμωδιών, με τη συνοδεία ορχήστρας, με νέο έργο κάθε εβδομάδα, αλλά και αγαπημένες παραστάσεις από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου. Η αρχή θα γίνει με τον «Πέτρο & Λύκο», το γνωστό μουσικό παραμύθι του Sergei Prokofiev , θα ακολουθήσει η νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση -για πολύ μικρές ηλικίες- «Το ξωτικό του Αϊ -Βασίλη», και η σαιζόν θα συνεχισθεί με την παράσταση, για μεγαλύτερες ηλικίες, «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι», των Αντιγόνη Παρούση & Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Καθημερινά τα πρωινά θα πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

O Καραγκιόζης όμως τα βράδια θα περιμένει και τα «μεγάλα» παιδιά, ανάβοντας μπερντέ και ανοίγοντας το bar του Paraga, για να τα λένε. “Karagiozis and his friends” ονομάζονται οι βραδιές κατά τις οποίες ο οικοδεσπότης Καραγκιόζης θα συνομιλεί με καλεσμένους έκπληξη, για τα καθημερινά και όχι μόνο. Θα συζητάνε, θα σχολιάζουν, θα γελάνε, όπως κάνουν οι φίλοι όταν βγαίνουν να συζητήσουν και να πιούν ένα ποτό. Η αρχή φέτος θα γίνει με καλεσμένο τον Θανάση Παπαγεωργίου και δε σας κρύβω ότι περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία αυτές τις βραδιές. Επιπλέον στη βραδινή σκηνή του Paraga, θα απολαύσουμε ιδιαίτερες μουσικές βραδιές μικρών εναλλακτικών σχημάτων .

Όλη την εβδομάδα θα λειτουργούν και τα εργαστήρια του Paraga, για κάθε ηλικίας ενδιαφερόμενο: Εργαστήρια κουκλοθεάτρου & θεάτρου σκιών, Μουσικοκινητική για παιδιά και για βρέφη, Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και για εφήβους, Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά και λέσχη ανάγνωσης ενηλίκων και εφήβων. Xαρά μας που συμπορεύονται μαζί μας ο μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Χαρωνίτης, η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου, ο ηθοποιός - θεατροπαιδαγωγός Αλέξανδρος Καναβός.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν στο Paraga και δύο δράσεις που τελούν υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού: Η δράση «Σκιαγραφώντας το θέατρο Σκιών», η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σπουδαστές, και η δράση «Χειροποιήματα - χέρια που δημιουργούν δεν κακοποιούν», η οποία απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου
Πάρκο Φλοίσβου
Τηλ. 6937714733

«Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο» - Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα
Για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 6, 7, 8 Σεπτεμβρίου στις 20.00
& Σάββατα 14, 21, 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά
Γενική είσοδος: 6 ευρώ 
Εισιτήρια: More.com & από το ταμείο του θεάτρου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v