Eίδαμε τους James στη Θεσσαλονίκη και πάθαμε την πλάκα μας

Πήγαμε και είδαμε τον Tim Booth και την παρέα του και τα περάσαμε όμορφα στο Θέατρο Γης μετρώντας αντίστροφα και για την εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Eίδαμε τους James στη Θεσσαλονίκη και πάθαμε την πλάκα μας

Οι James έχουν αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και σήμερα, οι James έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων.

Ξεκινώντας από το Μάντσεστερ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι James αναδείχθηκαν στους προπάτορες της indie/ alternative ροκ σκηνής σε όλο τον κόσμο, στρέφοντας τα βλέμμα κοινού και μουσικοκριτικών πάνω τους χάρη στο αδιαπραγμάτευτο ταλέντο τους και τα all time classic hits τους που διαδέχονταν το ένα το άλλο. “Sit Down”, “Laid”, “She’s a Star”, “Sometimes”, “Senorita”, “Getting away with it (All Messed Up)” είναι μόνο κάποια από τα τραγούδια που καθιέρωσαν τους James ως ροκ superstars αφού έγιναν ύμνοι για γενιές και γενιές οπαδών τους.

Όπως εύκολα καταλαβαίνεις η ανυπομονησία μας ήταν μεγάλη για να δούμε την παρέα του Tim Booth που πάντοτε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών που δημιουργούν στους φανς των James.

Το show ξεκίνησε με το Dream Thrum κι οι James φάνηκαν εξαρχής ορεξάτοι με τον Tim Booth να συμπαρασύρει το κοινό που ήταν τουλάχιστον ενθουσιώδες στις αντιδράσεις του. Στο Senorita όλοι γυρίσαμε χρόνια πριν όταν οι James μεγαλουργούσαν ως μια από τις πιο mainstream ροκ μπάντες που γέννησε ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Tim Booth δεν άργησε να γίνει ένα με το κοινό αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους frontmen όλων των εποχών ξεσηκώνοντας και τον πλέον πράο θεατή.

Το encore μας επεφύλασσε και Sometimes και Getting Away With It αναγκάζοντάς μας να βραχνιάσουμε μπας και καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τον Tim Booth που μας χάρισε ένα αξέχαστο φωνητικό ρεσιτάλ, συνοδεία όλων των μουσικών που λειτούργησαν σαν καλοκουρδισμένη ροκ μηχανή.

 

Ευχαριστούμε την Αναστασία Ζησοπούλου για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v