Πάμε για καφεδάκι σε Άλιμο και Φάληρο;

Άλλα με θέα θάλασσα, άλλα κρυμμένα στη δροσιά υπέροχων κήπων κι άλλα να hype-άρουν διακοπές. Βρήκαμε τα καλύτερα καφέ σε Άλιμο και Φάληρο κι ήπιαμε έναν στην υγειά σου.

Πάμε για καφεδάκι σε Άλιμο και Φάληρο;

Εκεί στον Νότο της Αττικής που λες είναι ευλογημένοι με θάλασσα κι άλλες φυσικές χάρες κι έτσι όταν καλοκαιριάζει δραττόμεθα της ευκαιρίας να επισκεφθούμε τα μέρη τους. Κινούμενοι προς Φάληρο και Άλιμο αυτή τη φορά ετοιμαζόμαστε για μια καφεδάτη βόλτα στα καλύτερα coffee spots κι αν θες να μας συναντήσεις εκεί πες το μια ώρα αρχύτερα γιατί αν καθυστερήσεις πολύ δεν θα βρούμε ούτε καρέκλα.

Nālu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nālu (@nalu_athens)


Πάμε τώρα σε μια από τις πλέον σταθερές αξίες της παραλιακής. Όπου Nālu κι ένα από τα hot spots της αθηναϊκής ριβιέρας που αποτελεί ιδανική επιλογή αν αναζητάς λίγο καφέ, λίγο θάλασσα και το ταίρι ή την παρέα σου.

Καφέ, ροφήματα, χυμοί, δροσιστικά αναψυκτικά αλλά και γευστικότατα τσιμπολογήματα μέσα από μια σειρά εξαιρετικών brunch-αριστών επιλογών. Αν πάλι σε πάρει μέχρι αργά, τότε τα κοκτεϊλάκια του καταλόγου θα σου κρατήσουν την καλύτερη αλκοολούχα συντροφιά.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ.: 210-99.01.910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Διακοπές (@diakopes_ston_alimo)


Είτε πήγες διακοπές, είτε γύρισες από αυτές μια στάση στο πιο hyped all day bar του Αλίμου επιβάλλεται και με το παραπάνω. Βλέπεις εκεί το σκηνικό μοιάζει πάντα καλοκαίρι κι είναι άκρως αναζωογονητικό για όποιον βρεθεί στα stand και στα τραπεζάκια του. Όσοι «διακοπάρουν» θα μείνουν ενθουσιασμένοι με τα ψαγμένα χαρμάνια καφέ, τα smoothies και τις κοκτεϊλάρες του όσο περνάει η ώρα. Aν πεινάσεις αξίζει να δοκιμάσεις τα pancakes κροκ μεσιέ με γραβιέρα, καπνιστό ζαμπόν και μπεσαμέλ, τα αυγά φουρνιστά με σάλτσα ντομάτας, τσορίθο, μπούκοβο, μοτσαρέλα και χωριάτικο ψωμί και το υπέροχο αβοκάντο τοστ.

Βlackstar

Λεωφόρος Καλαμακίου 65, Άλιμος τηλ.: 216 1005008

H φιλοσοφία του Blackstar αντικατοπτρίζεται σε ένα all-day taste of the future menu, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας με μπόλικες επιλογές σε καφέδες και ροφήματα, αλλά και πεντανόστιμα healthy μπραντσοεπιλογές. Το καλοκαιράκι μπορείς να αράξεις στον εξωτερικό χώρο με καφεδάκι ανά χείρας μέχρι να διαλέξεις τι θα μασουλήσεις. Συμπαθητικό, τοσοδούλικο με industrial νότες στη διακόσμηση και ωραιότατες μουσικούλες που θα κάνουν τη «διαμονή» σου εκεί πολύ ευχάριστη.

Mercato

Αγίου Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 1014 9828

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mercato cafe (@mercatocoffee_)


Από τους πιο αγαπημένους μας all day σταθμούς στο Παλαιό Φάληρο, σε έναν άνετο χώρο με τραπεζάκια έξω για τις ημέρες ηλιοφάνειας, το Mercato ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει καφέδες και εκλεκτό brunch, φτιαγμένο με μεράκι. Μέχρι να έρθουν τα καφεδάκια, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα burrito με αυγά σκράμπλ, αβοκάντο, μπέικον, τυρί κρέμα, pico de gallo και λιωμένο τυρί, ή μια healthy ομελέτα για gains με ασπράδια αυγού, γαλοπούλα, σπανάκι, αβοκάντο και τυρί κότατζ. Οι coffee lovers της περιοχής το συστήνουν ανεπιφύλακτα και μια επίσκεψη στα μέρη του θα σε πείσει για τις αγνές προθέσεις τους.

BookTalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802520

Στο Παλαιό Φάληρο το στέκι των βιβλιόφιλων έχει και το όνομα μα πάνω από όλα έχει τη χάρη. Το περί ου ο λόγος Βooktalks είναι ένα από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά book café, ιδανικό για να χαζεύεις με τις ώρες τα ράφια έως ότου βρεις το ιδανικό βιβλιαράκι για σένα. Παράλληλα μπορείς να αράξεις στα τραπεζάκια που διαθέτει ο χώρος και να απολαύσεις το καφεδάκι σου όσο χαζεύεις τα κρεμαστά βιβλία από το ταβάνι του Booktalks. Αυτή την περίοδο καθόμαστε έξω κι απολαμβάνουμε τον ήλιο που αγκαλιάζει το μαγαζί κι αν το τραβήξουμε μέχρι πιο αργά δεν ξενερώνουμε καθόλου, αφού υπάρχουν και οι απαραίτητες μπυρίτσες στον κατάλογο για να τις πιούμε στην υγειά σου.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9812080

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Villa grigio 46 (@villagrigio46)


Η Villa Grigio 46 διεκδικεί και κερδίζει με άνεση τον τίτλο της ομορφότερης αυλής του Παλαιού Φαλήρου και πώς να γίνει διαφορετικά αφού ο χώρος μοιάζει βγαλμένος από ιλουστρασιόν κατάλογο περιοδικού που μνημονεύει αγαπημένα all day bars εν Αθήναις. Η φάση εδώ ξεκινά νωρίς κι ενδείκνυται για την πρώτη ή και δεύτερη καφεδάτη βόλτα της ημέρας, ενώ τα λαχταριστά μπραντς είναι όσο healthy χρειάζεται για να αμαρτήσεις. Δοκίμασε ψητά αυγά Caprese με τοματίνια, burata και φρέσκο βασιλικό, ή αυγά σκράμπλ με σπαράγγια, χειροποίητη φοκάτσια και φρέκο θυμάρι και θα μας θυμηθείς.

Little Yard

Nαυσικάς 62, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 21 1409 9700

Aπό τα πλέον αγαπημένα και δημοφιλή all day στέκια του Φαλήρου τιμά το όνομά του χαρίζοντάς μας μια υπέροχη αυλή η ο οποία είναι καταπράσινη, πολύχρωμη και σούπερ φωτεινή, ό,τι πρέπει για λουλουδιασμένους πρωινούς καφέδες σε έναν κήπο που φέρνει στον νου σπιτίσιες αναμνήσεις και οικογενειακά τραπεζώματα στας «αστικάς» εξοχάς όσο αδόκιμος κι αν φαίνεται ο όρος. Υπάρχουν και τσιμπολογήματα, μην αγχωθείς αν πεινάς ενώ όσο νυχτώνει οι μουσικές δυναμώνουν και τα κορμάκια λυγάνε στον ρυθμό που δίνουν κάποιοι από τους καλύτερους dj της πόλης.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v