Πώς θα σε απογοητεύσει ένας Λέων

Οι Λέοντες είναι καλά παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να σε απογοητεύσουν. Ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν.

 

Πώς θα σε απογοητεύσει ένας Λέων

Οι Λέοντες είναι ένα ζώδιο βασισμένο στις αντιθέσεις. Λαμπεροί και κοινωνικοί, μα ταυτόχρονα μυστικοπαθείς και πνιγμένοι στις ανασφάλειες. Ζεστοί και πρόσχαροι, και ξαφνικά θυμωμένες ντίβες που καπνίζουν στη γωνία όσο σε κοιτάζουν δολοφονικά.

Οι Λέοντες δεν θα ήταν τόσο ενδιαφέροντες άνθρωποι χωρίς τις ακραίες τους αντιθέσεις – η κάθε μία με τις δικές της γοητείες αλλά και αμαρτίες. Αυτό όμως τους κάνει και συνήθεις υπόπτους για ραγισμένες καρδιές. Πάμε λοιπόν να επιβιβαστούμε στο τρενάκι του τρόμου.

Όταν η ανασφάλειά τους είναι πιο πειστική από την δική σου επιβεβαίωση
Μην έχεις αυταπάτες, οι Λέοντες χρειάζονται συνεχή επιβεβαίωση για να ζήσουν. Το γεγονός ότι μετά δουλεύουν σκληρά ώστε το φαίνεσθαί τους να αντανακλά αυτή την επιβεβαίωση για να μην νιώθεις ότι την προσφέρεις τζάμπα είναι άλλη ιστορία. Και αυτή η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ, επειδή η φωνή που έχουν μέσα στο κεφάλι τους που τους λέει ότι όλα είναι μάταια και ψεύτικα συνήθως υπερκαλύπτει τις φωνές των γύρω ανθρώπων. Είπαμε, οι Λέοντες είναι λαρτζ, αυτό ισχύει και για τον εσωτερικό τους μονόλογο.

Όταν η μεγαλομανία τους γίνεται πρόβλημα
Υπάρχει λόγος που θα δεις περισσότερους Λέοντες στη βιομηχανία του θεάματος σε σχέση με άλλες βιομηχανίες. Αλλά και στην κανονική ζωή, μπορούν να το ζουν σαν μικροί σταρ του Χόλιγουντ, έστω στην γειτονιά, στην πόλη, στην ονλάιν κοινότητά τους. Είναι λιονταρίσιο θέμα, οι περισσότεροι περνούν από αυτή τη φάση. Είναι όμως επικίνδυνη φάση επειδή ένας ψωνισμένος άνθρωπος μπορεί να είναι διασκεδαστικός. Ένας ψωνισμένος άνθρωπος που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του είναι πρόβλημα σε κάθε πιθανό επίπεδο.

Όταν η μυστικοπάθειά τους μπαίνει εμπόδιο στην ανθρώπινη επικοινωνία
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό κάθε σωστού σταρ; Ότι κρατά τα εν οίκω μακριά από τα εν δήμω. Και, ξανά, για έναν σελέμπριτι αυτό μπορεί να είναι φουλ κατανοητό. Για τον μέσο Λέοντα, όμως, μεταφράζεται σαν μια συνεχή ανάγκη να κρύψουν τις σκέψεις, τις προθέσεις, τον ίδιο τους τον εαυτό πίσω από αυτό που πιστεύουν ότι θέλουν να δουν οι άλλοι. Είναι εξαιρετικό ζώδιο για να ικανοποιεί τους άλλους, αλλά πόση ουσιαστική επικοινωνία θα έχεις με ένα άτομο που συμφωνεί με όσα λες και μάλλον δεν το εννοεί καν;

Όταν η κοινωνική τους ευγένεια κάνει τις εντάσεις χειρότερες (και μακρόσυρτες)
Οποιαδήποτε περίσταση που θα βρεθείς απέναντι σε έναν Λέοντα και θα διαφωνείτε (από καυγά για τα πολιτικά μέχρι καυγά στη σχέση μέχρι χυλόπιτα σε μπαρ), μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα μόνο πράγμα: Δεν θα έχετε γρήγορα ξεμπερδέματα. Οι Λέοντες δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία να μαλώσουν, δεν θα γίνουν αγενείς και δεν πρόκειται ποτέ να εκφράσουν ευθέως οτιδήποτε θα μπορούσε να πληγώσει κάποιον. Δύο τα τινά μετά: Τα κρατάνε όλα μέσα τους και υπομένουν την κακή κατάσταση ελπίζοντας η καλοσύνη (χωρίς επικοινωνία) τους να ανταμειφθεί με κατανόηση από την άλλη πλευρά (αμφίβολο) ή αρχίζουν τις λάιτ μπηχτές ελπίζοντας το κοφτερό τους πνεύμα να κόψει τον καυγά στη μέση (ακόμα πιο αμφίβολο, ρίχνουν μόνιμα λάδι στη φωτιά).

Όταν η ανάγκη τους για έλεγχο καταστρέφει σχέσεις
Οι Λέοντες βρίσκονται μόνιμα σε επιφυλακή για να διορθώνουν προβλήματα. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Δεν ξέρουμε, είναι μόνο στο μυαλό τους. Αν πούμε ότι βλέπουν την ζωή τους σαν ταινία, προσπαθούν μόνιμα να κλείνουν τρύπες από το σενάριο. Ποιο σενάριο; θα ρωτήσεις και θα έχεις και δίκιο. Σου είπαμε, όλο αυτό είναι στο κεφάλι τους και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Καλή τύχη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v