Ταξιδεύεις με το κατοικίδιο; Διάβασε πρώτα αυτό!

Αποφάσισες φέτος να ταξιδέψεις με τον μικρό (ή μεγάλο) σου φίλο; Δες όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πάνε όλα καλά.

Ταξιδεύεις με το κατοικίδιο; Διάβασε πρώτα αυτό!

Θα πάρεις μαζί το κατοικίδιό σου στις διακοπές; Και πολύ καλά κάνεις αν μας ρωτάς. Ως ισότιμο μέλος της οικογένειας του αξίζουν, όμως η όλη διαδικασία θέλει προσοχή για να μην σου βγει από τη μύτη.

Ιδού μερικές συμβουλές για να περάσετε αμφότεροι καλά και να παραμείνετε ασφαλείς.

Επίσκεψη σε Κτηνίατρο

Πριν φύγεις, έλεγξε την υγεία του κατοικιδίου σου και βεβαιώσου ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Αν παίρνει κάποιο φάρμακο φρόντισε να έχεις επαρκή ποσότητα μαζί σου. Ζήτησε από τον κτηνίατρο πιστοποιητικό υγείας, αν είναι απαραίτητο για το ταξίδι.

Κλείσε εύκολα και άμεσα εδώ ραντεβού στη νέα υπηρεσία των Pet City για τσιπάρισμα, στείρωση, εξετάσεις, εμβόλια ή ό,τι άλλο χρειαστεί ο σκύλος ή η γάτα σου. 

Τα απαραίτητα έγγραφα

Φρόντισε να τσεκάρεις τους κανονισμούς της χώρας προορισμού (αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό) για την είσοδο κατοικιδίων. Εξασφάλισε ότι έχεις μαζί το διαβατήριο του και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τοποθέτησε σε ένα λουράκι στο κατοικίδιο ταυτότητα με το όνομά του, τον αριθμό τηλεφώνου σου και τη διεύθυνση σου.

Ταξιδεύοντας…

Στο αυτοκίνητο, χρησιμοποίησε κλουβί μεταφοράς ή ζώνη ασφαλείας, κάνε συχνές στάσεις για να κάνει την ανάγκη του και να ξεκουραστεί και μην αφήνεις ποτέ το κατοικίδιο μόνο του στο αυτοκίνητο, ειδικά σε ζεστό καιρό.

Για το αεροπλάνο, επικοινώνησε με την αεροπορική για τους κανονισμούς μεταφοράς και χρησιμοποίησε κατάλληλο κλουβί μεταφοράς, επιλέγοντας κάποιο από την μεγάλη ποικιλία των Pet City εδώ για γάτες και εδώ για σκύλους. Πάρε μαζί και τα αγαπημένα του παιχνίδια ή την αγαπημένη του κουβέρτα για να νιώσει πιο άνετα. 

Στο τρένο ή στο πλοίο, επίσης τσέκαρε τους κανονισμούς της εταιρείας σχετικά με τα κατοικίδια και βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως λουρί, φαγητό, νερό και σακούλες για περιττώματα

… και μένοντας

Τσέκαρε αν το ξενοδοχείο που θα πας δέχεται κατοικίδια. Στην ιστοσελίδα του οφείλει να αναγράφει αν είναι pet friendly, αλλά αν βαριέσαι να ψάχνεις δες εδώ μια λίστα της Booking

Εξασφάλισε ότι το κατοικίδιο είναι καλά εκπαιδευμένο και δεν προκαλεί ενοχλήσεις στους άλλους επισκέπτες του χώρου διαμονής και κράτα το πάντα υπό έλεγχο και σε λουρί όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους.

Πρόσεχε επίσης για τυχόν κινδύνους στο νέο περιβάλλον, όπως τοξικά φυτά ή μικρά αντικείμενα που μπορεί να καταπιεί και βεβαιώσου ότι δεν καταναλώνει ακατάλληλα τρόφιμα. Έχε μαζί το φαγητό που τρώει συνήθως και μην το ταΐζεις διάφορα αποφάγια από ταβέρνες, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει διάρροια.

Πρώτες βοήθειες

Φτιάξτε ένα μίνι φαρμακείο, ιδιαίτερα αν πας για κάμπινγκ ή σε μέρος που δεν υπάρχει κτηνίατρος, με πρώτες βοήθειες όπως επίδεσμο, βαμβάκι, ωτικές σταγόνες σε περίπτωση ωτίτιδας, αιμοστατικό, αντιβίωση σε περίπτωση που τσακωθεί, ένεση κορτιζόνης ταχείας δράσης και οτιδήποτε άλλο σου προτείνει ο κτηνίατρος.

Ιδανικά, πριν φτάσεις στην περιοχή, βρες το τηλέφωνο (ή τα τηλέφωνα) των κτηνιάτρων που βρίσκονται εκεί ή των κτηνιατρικών κλινικών για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.

Καλό ταξίδι και καλές διακοπές!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v