To YeeOn στο Γύθειο είναι ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από τα όνειρά σου

Ένα ολοκαίνουριο boutique ξενοδοχείο ήρθε για να μας συστήσει το Γύθειο αλλιώς, με φιλοξενία πολλών αστέρων σε σούπερ προσιτές τιμές.

To YeeOn στο Γύθειο είναι ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από τα όνειρά σου

Η εσωτερική πισίνα στον πρώτο όροφο του YeeOn Boutique Hotel φωτίζεται μαγικά. Έτσι όπως φωλιάζει κάτω από τον φυσικό βράχο, μισοκρυμμένη πίσω από τη γρανιτένια καμάρα και αγκαλιασμένη από πέτρινους τοίχους, δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι μέσα σε σπηλιά. Δεν το λένε τυχαία Cave Room το δωμάτιο που βγάζει από την πλαϊνή του πόρτα απευθείας εδώ, στα σκαλάκια της πισίνας. Πατάς το κουμπί που μετατρέπει την πισίνα σε τζακούζι, το βαθυγάλαζο νερό κάνει μπουρμπουλήθρες, απαλή μουσική παίζει από τα ηχεία, και το σκηνικό γίνεται ονειρικό. Απόδειξη ότι η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να κοστίζει ακριβά.

Αυτή είναι και όλη η φιλοσοφία του YeeOn Boutique Hotel, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες εβδομάδες. Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο, παραδοσιακό κτίριο του 19ου αιώνα που φιλοξενούσε για δεκαετίες την Εμπορική Λέσχη Γυθείου, το 4άστερο ξενοδοχείο που εμπνέεται το όνομά του από την ομηρική λέξη γύον, που σημαίνει γη, αποπνέει εκείνη την αίσθηση προσιτής πολυτέλειας που τόσο λείπει τελευταία από τα καλοκαίρια μας. Δέκα πανέμορφα δωμάτια αγναντεύουν από τα μπαλκονάκια τους την θάλασσα, κι αυτή η θέα είναι που θα σου έρχεται πρώτη στο νου όταν θα αναπολείς τις μέρες σου εκεί. Κι ας μην ήταν η μόνη πολυτέλεια στο δωμάτιό σου.

Έχει, ας πούμε, να ανταγωνιστεί μια ολόδική σου, ιδιωτική καμπίνα χαμάμ μέσα στο walk-in μπάνιο, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστό σημείο του δωματίου από την τουαλέτα. Η Μάρθα και ο Πάνος, το ζευγάρι ιδιοκτητών, έχουν ταξιδέψει πολύ κι αυτό αποτυπώνεται σε πρωτότυπες ιδέες που ξεφεύγουν από το κλισέ της «προσοχής στην κάθε λεπτομέρεια». Φωτισμοί που γίνονται όσο ατμοσφαιρικοί ή όσο πρακτικοί θέλεις –γιατί δεν είμαστε όλοι κάθε στιγμή της ημέρας ερωτευμένοι, κάποιοι δουλεύουμε κιόλας στα ταξίδια–, εκπληκτικά ανατομικά στρώματα, καφετιέρες Nespresso, βραστήρες Smeg και είδη μπάνιου Apivita, ηχεία Marshall για να ακούς όσο δυνατά θέλεις τις μουσικές από το κινητό σου (δεν ενοχλείς τους δίπλα, μη φοβάσαι, η ηχομόνωση είναι υποδειγματική) είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τη διαφορά.

Κι άλλα χαϊλάητ: Στο πρωινό, που σερβίρεται ως τις 10.30, θα βρεις παραδοσιακά προϊόντα σαν τα κοσμαγάπητα, τραγανά λαλάγγια, τις μανιάτικες τραβηχτές πιτούλες, την σφέλα και το σύγκλινο που ταιριάζουν απόλυτα με τα αυγά σου, τα οποία ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας σε ό,τι εκδοχή θέλεις –ομελέτα, τηγανιτά, βραστά ή τα δικά μας αγαπημένα scrambled. Τα απολαμβάνεις όλα στον απολύτως ζεν χώρο του μπιστρό Yee, στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ή στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, πλάι στην θάλασσα, για χάζι στην κεντρική περαντζάδα του Γυθείου.

Το μπιστρό Yee είναι all day, συνεχίζει δηλαδή ακάθεκτο μετά το πρωινό, με ένα απίθανο μεσογειακό μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς. Ξεκινά με brunch που περιλαμβάνει παραδοσιακό καγιανά με μυρωδικά, σύγκλινο Μάνης, παξιμάδια χαρουπιού και σφέλα Λακωνίας, και συνεχίζει μεσημέρι-βράδυ, με ένα all day μενού στο οποίο ξεχωρίσαμε την μεσογειακή σαλάτα με ντοματίνια, σφέλα, ελαιόλαδο βασιλικού, καπνιστή μοτσαρέλα, αγγούρι, ρόκα και παξιμάδι χαρουπιού, τις καταπληκτικές πίνσες όπως αυτή με κρέμα κατσικίσιου τυριού, σύγκλινο Μάνης, chutney μανταρίνι και ουίσκι και flakes γραβιέρας, και την κορυφαία μανιάτικη καρμπονάρα με λινγκουίνι, αυγό και σύγκλινο. Το μπιστρό είναι ανοιχτό για όλους, πελάτες του ξενοδοχείου και μη, η δε θέση του στην παραλιακή περαντζάδα του Γυθείου προνομιακή, με τα τραπεζάκια του να απλώνονται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Το καλύτερο, όμως, σου το κρατήσαμε για το τέλος: Η εσωτερική πισίνα-τζακούζι, που μάλλον είδες ήδη στο βιντεάκι μας στο TikTok, είναι διαθέσιμη για αποκλειστική χρήση από όλα τα δωμάτια: Δηλώνεις τις ώρες που θέλεις κάθε μέρα της παραμονής σου εδώ, και την έχεις όλη δική σου, δεν μπαίνει κανένας άλλος. Χρέωση για την χρήση της δεν υπάρχει. Το Cave Room, το δωμάτιο με την πόρτα που βγάζει απευθείας στην πισίνα, την έχει στην αποκλειστική του διάθεση από τις 21.00 το βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί, κι αυτό αναπληρώνει –με το παραπάνω, αν μας ρωτάς– το ότι αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου που δεν έχει θέα στην θάλασσα.

@in2life_gr Το ολοκαίνουριο YeeOn Boutique Hotel άνοιξε πριν από ένα μήνα στο Γύθειο και έχει δωμάτια από 130€ το δίκλινο #γυθειο #yeeon #ξενοδοχείο #πισινα #πελοποννησος #διακοπες #καλοκαιρι2024 #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #boutiquehotel ♬ Way down We Go - KALEO

Και επειδή όπως λέγαμε στην αρχή η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να κοστίζει ακριβά, οι τιμές στο YeeOn ξεκινούν από 130€ για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

 

YeeOn Living-Well Boutique City Hotel
Βασ. Παύλου 33, Γύθειο
Τηλ. 27330 23452
yeeonhotel.com 
Virtual tour εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v