Από πού να δεις την Πανσέληνο του Ιουλίου

Το δεύτερο καλύτερο φεγγάρι της χρονιάς είναι εδώ, και αν σε βρίσκει στην Αθήνα ξέρουμε πού θα πας να το χαζέψεις.

Από πού να δεις την Πανσέληνο του Ιουλίου

Μπορεί το αυγουστιάτικο φεγγάρι να έχει το όνομα, η πανσέληνος του Ιουλίου όμως έχει εξίσου την χάρη –ειδικά αν την χαζεύεις από κάποιο νησί, πράγμα που σου ευχόμαστε ολόψυχα. Αν πάλι η Κυριακή 21 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2024 σε βρίσκει στο κλεινόν άστυ, μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, κι έχουμε ένα σωρό ιδέες για να την ατενίσεις όπως της αρμόζει.

Στρωματσάδα στο ΚΠΙΣΝ: Ολονύκτιες κινηματογραφικές προβολές, silent disco party, ομαδικά παιχνίδια μυστηρίου, βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι, νυχτερινή λέσχη ανάγνωσης, διαλογισμός, yoga και πολλές ακόμη δράσεις μας περιμένουν για δεύτερη χρονιά στο μεγάλο αθηναϊκό sleepover στα γρασίδια του πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το οποίο επιστρέφει μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία. Πάρε στρωματάκι και sleeping bag, και δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Με μουσικές στο Μουσείο Μαρία Κάλλας: Στις 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00, η είσοδος στο μουσείο θα είναι δωρεάν (κρατήσεις εδώ) ενώ στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Το café του μουσείου θα είναι επίσης ανοιχτό, για απεριτίφ και κρασάκια με φόντο την Ακρόπολη λουσμένη στο φως της πανσελήνου.

Με μουσικές σε συσκευασία μονοήμερης, στην Αρχαία Νεμέα: Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ο υπέροχος αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας θα ανοίξει για την Ιουλιάτικη Πανσέληνο, φιλοξενώντας μάλιστα στις 21.00 μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με μουσική και αφήγηση, με θέμα τον έρωτα απ’ την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Συμμετέχει η μεικτή χορωδία και η νεανική χορωδία του δήμου Νεμέας, και απαγγέλει ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλοκαιράκι, βραδινό μπανάκι: Καλή και η τέχνη, δε λέμε, αλλά συγκρίνεται με τίποτα η βουτιά στο φεγγαρόφωτο; Πάρε την παρέα ή το έτερό σου ήμισυ, προμηθευτείτε μπύρες και φύγατε για το Καβούρι, την Ανάβυσσο, το Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη, ή όποια αμμουδερή παραλία είναι πιο κοντά σας.

Διαβάστε περισσότερα - Τέλειες παραλίες για βραδινές βουτιές στην Αττική 

Ταράτσα την κάναμε: Για φαγητό, για ποτά, για ένα κρασάκι και λίγο τσιμπολόγημα, για ό,τι τραβά η όρεξή σου γενικώς, η Αθήνα έχει μια ταράτσα που κοιτάζει στα μάτια την πανσέληνο. Σημείωσε στις SOS το Monk στο Μοναστηράκι για κρασιά και νόστιμα τσιμπολογήματα, το Ρετιρέ στη Μητροπόλεως και το Foundry στου Ψυρρή για κοκτέιλ και finger food, το Bios για ποτά και μουσικάρες, και την ταράτσα του hostel που λέγεται Safestay Athens στο Μοναστηράκι, για πάμφτηνες μπύρες και ποτά, και φανταστική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο.

Διαβάστε περισσότερα - 5 ταράτσες για να χαζέψεις την Πανσέληνο 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v