Από 38.300€ ξεκινά η τιμή του ολοκαίνουριου Skoda Kodiaq

Η Skoda παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του SUV Kodiaq, ανεβάζοντας τη βιωσιμότητα, την ευρυχωρία και την ασφάλεια σε νέο επίπεδο.

Από 38.300€ ξεκινά η τιμή του ολοκαίνουριου Skoda Kodiaq

Για μία ακόμη φορά η ναυαρχίδα της Skoda στα SUV προσφέρει αυξημένες διαστάσεις, ενώ ενσωματώνει τα πρώτα στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας Modern Solid.

Διατίθεται με συστήματα infotainment τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 13 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό και ενός head-up display προαιρετικά. Βασικό εξοπλισμό αποτελούν και τα καινοτόμα Skoda Smart Dials με απτική ανάδραση. Στα τέλη του 2024 το σύστημα φωνητικού ελέγχου θα εξελιχθεί περαιτέρω με την ενσωμάτωση του chatbot ChatGPT που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Επιπρόσθετα, το μεγαλύτερο SUV της Skoda υιοθετεί μια νέα φιλοσοφία εσωτερικού που βασίζεται στα Design Selections.

Τα τέσσερα κινητήρια σύνολα προσφέρουν ισχύ από 150 ίππους έως 204 ίππους και συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Πλέον η γκάμα περιλαμβάνει μια plug in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ., καθώς και μια έκδοση με ήπια υβριδικό σύστημα. Ο κορυφαίος 2.0 κινητήρας πετρελαίου συνδυάζεται με τετρακίνηση. Το ντεμπούτο τους κάνουν επίσης οι νέας γενιάς προβολείς LED Matrix με σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση φωτός, καθώς και το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC Plus).

Αυξημένη βιωσιμότητα

Η δεύτερη γενιά διαθέτει νέο σχεδιασμό, αυξημένη βιωσιμότητα και νέες τεχνολογίες. Εξωτερικά, τα πρωτοποριακά, δεύτερης γενιάς, φωτιστικά σώματα LED Matrix και η μάσκα με την οριζόντια φωτεινή λωρίδα τραβούν αμέσως την προσοχή, ενώ στο εσωτερικό τα ανακυκλωμένα υφάσματα και το δέρμα που επεξεργάζονται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο αντικατοπτρίζουν την έμφαση που δίνει η Skoda στη βιωσιμότητα.

Η οθόνη infotainment είναι πλέον «ελεύθερη», με διαγώνιο 13 ίντσες, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται προαιρετικά μια οθόνη head-up display. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πλέον τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού, γεγονός που προσδίδει στην κεντρική κονσόλα επιπλέον χώρο.

Απτική ανάδραση

Τα Skoda Smart Dials είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στο ολοκαίνουργιο Kodiaq. Υπάρχουν τρία περιστροφικά χειριστήρια με έγχρωμη οθόνη 32 χιλιοστών που διαθέτουν απτική ανάδραση και βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από την οθόνη infotainment, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου και του infotainment. Με την ενσωμάτωση του - βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη - chatbot ChatGPT στη φωνητική βοηθό Laura, η Škoda βελτιώνει την εμπειρία των επιβατών και κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα τους. Aντίστοιχα το νέο αεριζόμενο Phone Box επιτρέπει την ταυτόχρονη επαγωγική φόρτιση δύο smartphones.

Ηλεκτρική αυτονομία

Μια νέα προσθήκη στη γκάμα είναι το Kodiaq iV εξοπλισμένο με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ. Επιπλέον, ο 1.5 TSI με 150 ίππους σηματοδοτεί το ντεμπούτο της mild-hybrid τεχνολογίας στο Kodiaq. Η κορυφαία έκδοση, 2.0 TDI με 193 ίππους, διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση, ενώ όλοι οι κινητήρες του νέου μοντέλου συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG.

Δυναμικός έλεγχος πλαισίου

Το Kodiaq δεύτερης γενιάς διατίθεται προαιρετικά με το νέο σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου DCC Plus. Αυτή η νέα έκδοση χρησιμοποιεί δύο ανεξάρτητα ελεγχόμενες βαλβίδες για να διαχωρίσει τα στάδια επαναφοράς και συμπίεσης των αμορτισέρ της ανάρτησης. Προηγουμένως, και οι δύο λειτουργίες ελέγχονταν από μια κοινή βαλβίδα. Η νέα γενιά του συστήματος επιτρέπει ταχύτερη ρύθμιση και ευρύτερο φάσμα χαρακτηριστικών απόσβεσης. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος παραμένει η ίδια, τόσο στην περίπτωση με το DCC Plus όσο με την στάνταρ ανάρτηση.

Ο τιμοκατάλογος του νέου Skoda Kodiaq ξεκινά από τα 38.300 ευρώ(Selection 1.5 TSI m-HEV 150 ίπποι DSG7).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v