Βγήκαμε για καφέ σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια

Είναι δυνατόν να σου χαλάσουμε ποτέ εμείς χατίρι, ειδικά από τη στιγμή που ζήτησες μια περιποιημένη καφεδάτη βόλτα σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια;

Βγήκαμε για καφέ σε Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια

Όπως μάλλον θα έχεις ήδη καταλάβει, το καλύτερό μας είναι να παίρνουμε σβάρνα αγαπημένες γειτονιές της Αττικής συνδυάζοντας τις επισκέψεις μας εκεί με καφεδάτες βόλτες. Αυτή τη φορά είπαμε να κινηθούμε προς Νέα Ιωνία και Νέα Φιλαδέλφεια μεριά, δύο περιοχές που έχουν μπει στα ραντάρ πολλών περισσότερων από τους συνήθεις locals υπόπτους, αυξάνοντας κατά πολύ τη δημοφιλία τους. Για αυτόν τον λόγο κερνάμε λίστα με τα καλύτερα coffee spots τους με την ελπίδα να κεράσεις εσύ το καφεδάκι μας.

Κίτρινη Γκαζόζα

Δεκελείας 134, Nέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102525786

H χάρη της Κίτρινης Γκαζόζας δεν άργησε να ξεπεράσει τα στενά νεοφιλαδελφειώτικα όρια, μετατρέποντάς την σε ένα από τα πιο αγαπημένα all day spots της πρωτεύουσας. Τώρα που καλοκαίριασε, το πεζοδρομάκι της πλημμυρίζει με κόσμο που δεν αποχωρίζεται ποτέ το αγαπημένο του στέκι.

Ανοίγει από νωρίς το πρωί για να μας σερβίρει, εκτός από καφεδάκι, και φανταστικά πρωινά (ψηφίζουμε τηγανιτά αυγά με τριμμένη φέτα, ντοματίνια και τσιπς πατάτας, και pancakes με μπισκότο Oreo και καραμέλα γάλακτος) και συνεχίζει αργότερα με νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τα mini hot dogs με λουκάνικο από κοτόπουλο και τα bao buns με γαρίδες και σουσάμι. Το βραδάκι όπως σωστά μαντεύεις η φάση γίνεται πιο κοκτεϊλάτη, με τους mixologists να δίνουν πόνο πίσω από την μπάρα.

Fairytale

Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Ινσταγκραμικά café θα βρεις πολλά, όμως το Fairytale δικαίως περηφανεύεται ότι μπορεί να μπει στη  λίστα των πιο εντυπωσιακών στεκιών όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά κι ολόκληρης της Αττικής. Ακολουθώντας κατά γράμμα τους κανόνες που ορίζουν οι 50 αποχρώσεις του ροζ στη διακόσμηση το καλοκαίρι μεταφέρει τη δράση του στη φιλόξενη κι έξτρα δροσερή αυλή του που είναι ιδανική για τον πρώτο ή και τον δεύτερο –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- καφέ της ημέρας.

Υπέροχα είναι και τα signature coffee ροφήματα όπως το Nutella Affogato με παγωτό βανίλια, nutella, τριμμένο μπισκότο και διπλό εσπρέσο. Αν η δίαιτα ή η διατροφή σου το επιτρέπει αξίζει να δοκιμάσεις και τα κολασμένα γλυκά του καταλόγου.

Barsol

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.:21 0252 9300

Έτερο all day αγαπημένο στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια το Barsol γεμίζει χειμώνα καλοκαίρι με τους πιστούς ακολούθους του που δεν αλλάζουν τον καφέ τους με τίποτα.

Στον κατάλογό του θα βρεις τον δικό τους House Blend, καφέ με απαλή οξύτητα και αρώματα ξηρών καρπών, καραμέλας και σοκολάτας bitter, αλλά και το Barsol Premium Blend, έναν γλυκό, ήπιο καφέ με αρώματα σοκολάτας και καραμέλας, με κρεμώδη υφή που θα ενθουσιάσει τους πιο ψαγμένους cafeistas. Ανά περιόδους εναλλάσσονται και διαφορετικές ποικιλίες από την Αφρική και την Κεντρική Αμερική. Αν πεινάσεις τότε αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στο μπραντς του και δη στα pancakes Carbonara με αυγό τηγανητό, μπέικον, μετσοβόνε και ρευστή παρμεζάνα.

LÂL all day bar

Κώστα Βάρναλη 19, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 1015 8548

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LÂL All day bar (@lal.alldaybar)

Εδώ και λίγο καιρό το LÂL έχει μπει στην καρδούλα των κατοίκων της Νέας Ιωνίας κι όχι μόνο αφού τους δίνει πολλούς και καλούς λόγους για να αράξουν στις καρεκλίτσες του από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα που μπήκαν οι ζέστες ο πεζόδρομος γεμίζει με κόσμο που αρέσκεται σε καφεδάτες και χαλαρωτικές συζητήσεις, χωρίς να λείπουν φυσικά και τα μπραντσαριστά τσιμπολογήματα για τις πρώτες πείνες της ημέρας. Εξαιρετικό το bagel breakfast του καταλόγου (bagel καλαμποκιού με scrambled eggs, αλλαντικά, guacamole, σπανάκι baby, ντομάτα, παρμεζάνα, μαγιονέζα και μαύρο σουσάμι).

Nine grams

Μεσολογγίου 22, Ν. Ιωνία, τηλ: 21 3099 9003

Λιλιπούτειο καφέ το Nine Grams απλώνει λιγοστά σκαμπουδάκια μέσα κι έξω σερβίροντας εξαιρετικά χαρμάνια που θα ενθουσιάσουν όσους coffee lovers σπεύσουν εκεί. Οι επιλογές σε καφέδες, ροφήματα, τσάγια, σοκολάτες και χυμούς είναι πραγματικά αμέτρητες με σκοπό να ικανοποιηθεί κάθε θαμώνας ο οποίος θα επιλέξει το Nine Grams για την καφεδάτη βόλτα του. Στο μενού θα βρεις ακόμη πεντανόστιμα χειροποίητα τσιμπολογήματα όπως το carrot cake και η sugar free μπάρα ενέργειας με φυστικοβούτυρο.

Spitaki Cafe Bistro

Αγίου Βασιλείου 13, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0271 0164

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by spitakicafebistro (@spitakicafebistro)

Ζεστό το χειμώνα χάρη στο χουχουλιάρικο τζάκι του και δροσερό το καλοκαιράκι χάρη στην ευάερη αυλίτσα του το Spitaki μας στη Νέα Ιωνία είναι ένα υπέροχο bistro που έχει έναν και μόνο στόχο. Να σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου και να απολαύσεις το καφεδάκι, το μπραντς αλλά και τα ποτάκια του ανεξαρτήτως ώρας και μέρας. Πολύχρωμες καρεκλίτσες και μαξιλαράκια όπως κι οι υπόλοιπες διακοσμητικές πινελιές συνθέτουν μια σπιτίσια ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα specialty μονοποικιλιακά καφεδάκια αλλά και το πεντανόστιμο μπραντς με τις αυγοφέτες με κατίκι Δομοκού, που κλέβουν δικαίως τις εντυπώσεις.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v