Iδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Χαλκιδική έκοψε τα φτερά παπαγάλων για να τους έχει ως ατραξιόν

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad στη Χαλκιδική με πρωταγωνιστές δύο άτυχους παπαγάλους Macaw.

Iδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Χαλκιδική έκοψε τα φτερά παπαγάλων για να τους έχει ως ατραξιόν

Σε μια απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad καταγγέλλοντας ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, ο οποίος χρησιμοποιούσε παπαγάλους Macaw ως «κράχτες». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης ένας δημότης της περιοχής κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης εκμεταλλεύεται τα άγρια ζώα ζητώντας μάλιστα 8€ από όποιον φωτογραφίζεται με τους παπαγάλους.

Μάλιστα, ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας είχε κόψει τα φτερά των δύο παπαγάλων προκειμένου να μην πετάνε και να μένουν σταθεροί στο ίδιο σημείο, για να βγάζουν μαζί τους φωτογραφίες οι επίδοξοι «πελάτες» του.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Animal Rescue and Defence Squad για το περιστατικό:

«Χθες συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021  ύψους 20.000€.

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v