Οι Stygian Path φέρνουν το epic το metal το ωραίο στο φετινό Chania Rock Festival

Νέοι, ωραίοι και… επικοί, οι Stygian Path κουρδίζουν τις κιθάρες τους και ετοιμάζονται να ανοίξουν την πρώτη μέρα του ροκ φεστιβάλ των Χανίων.

Οι Stygian Path φέρνουν το epic το metal το ωραίο στο φετινό Chania Rock Festival

Το αγαπημένο Chania Rock Festival ετοιμάζεται για 7η χρονιά να φέρει αγαπημένες rock και metal μπάντες στη λεβεντογέννα, μέσα από ένα πληθωρικό line up με Blind Guardian, Exodus, Μωρά στη Φωτιά, Magic de Spell, Villagers of Ioannina City και Khirki μεταξύ άλλων, κι εμείς αδημονούμε.

Ανάμεσα στις πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες που θα ανοίξουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, βρίσκουμε τους αθηναίους Stygian Path, οι οποίοι κερδίζοντας τον μουσικό διαγωνισμό «Γιώργος Μανουσέλης», θα ανέβουν στη σκηνή μαζί με τους Blind Guardian, Exodus, Lunarsea και Scarflood.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by StygianPath (@stygianpath_band)

Τους πετύχαμε στις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ και συζητήσαμε μαζί τους περί heavy ανέμων και υδάτων της Στυγός.

Πότε και με ποια αφορμή κατέρρευσαν οι τεκτονικές πλάκες του heavy και του epic metal που γέννησαν την μπάντα;

Η μεγάλη σύγκρουση πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2022, όταν μια παρέα φίλων αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της και να δημιουργήσει τη δική της μουσική. Το είδος συνδιαμορφώθηκε μέσα από ζύμωση των μουσικών επιρροών όλων των μελών, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κράμα heavy metal με epic στοιχεία.

Ποια ανάγκη οδήγησε στην δημιουργία των Stygian Path;

Στο παρελθόν, όλα τα μέλη των Stygian Path είχαν συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, παρά ταύτα, κανένα δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει. Με γνώμονα τις εμπειρίες του παρελθόντος και τη διαρκή ανάγκη για μουσική σύνθεση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο συγκρότημα.

Από Ινδιανάπολη μέχρι Ουτρέχτη, από Σεντ-Νικλας μέχρι Φράιμπουργκ, από Ελβετία μέχρι Αρκαδία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Αθήνα, τι εμπειρίες μαζέψατε στα τουρ σας;

Η ζωή στο δρόμο είναι σκληρή και δύσκολη αλλά ο κόσμος μας υποδέχτηκε με τεράστια αγάπη.

Η συγκεκριμένη ευχαριστήρια ανακοίνωση που αναρτήσαμε, βασίζεται στον μουσικό διαγωνισμό του Chania Rock Festival όπου συμμετείχαμε και κερδίσαμε πριν λίγο καιρό. Η στήριξη που λάβαμε ήταν τεράστια, εντός και εκτός Ελλάδος, οπότε το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αναφέρουμε κάποιες από τις πόλεις όπου ο κόσμος μάς βοήθησε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by StygianPath (@stygianpath_band)

Πότε με το καλό θα ακούσουμε το full length άλμπουμ σας και τι να περιμένουμε;

Στην παρούσα φάση, ο δίσκος βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων, οπότε υπολογίζουμε να είναι έτοιμος το καλοκαίρι με πιθανή κυκλοφορία τον χειμώνα του 2024. Ο δίσκος απαρτίζεται από τραγούδια με δυναμικά riffs, πολλές μελωδίες και λυρικούς στίχους τα οποία ευελπιστούμε να κερδίσουν την προσοχή των ακροατών.

Τα Χανιά σάς περιμένουν. Πώς νιώθετε για την προσεχή σας εμφάνιση παρέα με τα θηρία που ακούν στο όνομα Blind Guardian και Exodus;

Η συμμετοχή μας στο φετινό Chania Rock Festival για εμάς είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τα συγκεκριμένα συγκροτήματα και οι Blind Guardian ειδικότερα, είναι από τις βασικές μας μουσικές επιρροές και μεγαλώσαμε με τη μουσική τους. Θα είναι τεράστια τιμή μας να μοιραστούμε την ίδια σκηνή εκείνη την ημέρα, να τους γνωρίσουμε από κοντά, και, μετά την εμφάνισή μας, να απολαύσουμε το show τους ώς fans παρέα με τον κόσμο.

Για ποιες από τις φετινές συναυλίες έχετε βγάλει εισιτήριο και πώς κρίνετε το τεράστιο πλέον κόστος για τον μέσο μεταλά που θέλει να πηγαίνει σε λάιβ;

Προς το παρόν, οι συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε φέτος είναι των Megadeth, Blind Guardian, Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept και Gamma Ray. Είναι αλήθεια, κάθε χρόνο το κόστος αυξάνεται διαρκώς και πραγματοποιείται διαλογή των συναυλιών που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v