Επιδρομή από τεράστιες ιπτάμενες κατσαρίδες δέχτηκε η Λάρισα

Τρόμο έχουν προκαλέσει στην πόλη της Λάρισας οι τεράστιες, ιπτάμενες κατσαρίδες κι ευελπιστούμε να μην έρθουν και στην Αθήνα.

Επιδρομή από τεράστιες ιπτάμενες κατσαρίδες δέχτηκε η Λάρισα

Αν υπάρχει κάτι που φοβόμαστε περισσότερο από όλα τα έντομα αυτές είναι οι κατσαρίδες. Αν μάλιστα έχουν και φτερά τότε ζήτω που καήκαμε.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Λαρισαίους, οι οποίοι όμως διαβάζουμε στο larissanet.gr τις τελευταίες ημέρες δέχονται… επιθέσεις από τα ιπτάμενα αυτά τέρατα, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι «Periplaneta americana», όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους, είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της θεσσαλικής πόλης.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η αύξηση του πληθυσμού σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ήπιος ο χειμώνας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Οι κάτοικοι δεν σταματούν να καλούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) και να ζητούν να επισπευστούν οι ψεκασμοί, με την Επιχείρηση να συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρεία, και να πραγματοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» τόνισε πως οι συγκεκριμένες κατσαρίδες εμφανίστηκαν πρόωρα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «γιατί δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, οι ζέστες ήρθαν πιο μπροστά και έχουμε υγρασία».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των σπιτιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο, όπως εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος, μέσα σε 10-15 μέρες θα υπάρξει ύφεση του φαινομένου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v