Πώς θα σε απογοητεύσει ένας Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι ζώδιο που δεν θα ήθελαν να απογοητεύσουν κόσμο ποτέ. Που σημαίνει ότι γίνεται αναπόφευκτα πιο έντονο.

 

Πώς θα σε απογοητεύσει ένας Καρκίνος

Είναι σκληρό πράγμα τα υψηλά στάνταρ, ειδικά όταν τα θέτουμε για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να τα φτάσουμε. Για παράδειγμα, ένας Αιγόκερως μπορεί να πιέσει τον εαυτό του υπερβολικά να είναι αποδοτικός στην δουλειά, ενώ ένας Κριός μπορεί να κρύψει πολλή κακή διάθεση πίσω απ’ την ανάγκη του να δείχνει μόνιμα σαν διαφήμιση οδοντόκρεμας.

Οι Καρκίνοι το κάνουν αυτό όσον αφορά τα συναισθήματά τους. Είναι κατ’ εξοχήν οι άνθρωποι που θα πουν μεγάλη κουβέντα αντί να φάνε μεγάλη μπουκιά. Παρασύρονται από το πάθος και την ένταση και υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν (αλλά και δεν θέλουν, πολλές φορές) να ικανοποιήσουν. Κι επειδή αυτό ήταν πολύ γενικό, πάμε να δούμε αναλυτικά πώς θα σε απογοητεύσει ένας Καρκίνος.

*Πράγμα πρώτο που θα σου πουν ότι δεν τρέχει τίποτα, αλλά θα τρέχει: Η ιδιωτικότητά σου. Όχι, δεν σημαίνει πως οι Καρκίνοι ψάχνουν όλοι κινητά, αλλά θα χαρούν πολύ να γίνουν η αυτοκόλλητη ετικέτα σου (ή εσύ η δική τους, υπάρχουν και πιο φιλόδοξοι Καρκίνοι). Σε μια σχέση με Καρκίνο, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι ο προσωπικός σου χρόνος μειώθηκε ξαφνικά περισσότερο απ’ ό,τι περίμενες.

*Πράγμα δεύτερο: Ξέρουν πολύ καλά ότι τους κυνηγά η φήμη του “καλού παιδιού”, οπότε θα την καλλιεργήσουν, θα την χτίσουν, θα την φορτώσουν με έξτρα παράγοντες συμπάθειας (από υπερβολική γλυκύτητα μέχρι φωνή Βασιλάκη Καΐλα για τον οίκτο), και εκεί που δεν το περιμένεις θα σε έχουν κερατώσει. Ούπσι.

*Πράγμα τρίτο: Οι Καρκίνοι το έχουν πολύ με το να λένε ότι τους αρέσει η οργάνωση. Είναι το αγαπημένο τους πράγμα, και το πιο σημαντικό που έχεις να ξέρεις είναι πως σχεδόν πάντα εννοούν ότι είναι καλύτεροι από εσένα στην οργάνωση. Τώρα αν τους πιστέψεις και τους δώσεις οργανωτικές αρμοδιότητες στη ζωή σου, θα μάθεις ότι δεν είναι οργανωτικοί, είναι απλά αγχώδεις.

*Πράγμα τέταρτο: Για άνθρωποι που θα σου πουν ξανά και ξανά πόσο λατρεύουν την συντροφικότητα, αυτό το δούναι και λαβείν που κάνει τις ανθρώπινες σχέσεις όμορφες και μοναδικές... δεν έχεις ξαναδεί άτομα να ζητούν περισσότερη μεταχείριση πριγκίπισσας.

*Απογοήτευση πέμπτη και τελευταία: Οι Καρκίνοι και λένε και πιστεύουν ότι είναι καλοί στην επικοινωνία. Και την επιζητούν διακαώς. Το πρόβλημα είναι ότι, ξανά, τα λεγόμενά τους δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις· ένας Καρκίνος συνήθως κάνει διάλογο με τον εαυτό του, και αυτά που έχεις εσύ να πεις σπάνια θα βοηθήσουν την κατάσταση. Αν έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι έχουν δίκιο (που είναι εύκολο, αν συνδυάσεις όλες τις τάσεις που αναφέρθηκαν στις αποπάνω παραγράφους), δεν πρόκειται να τους αλλάξεις γνώμη. Ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v