Το κεμπάπ στα καλύτερα του στα δυτικά

Δοκιμάσαμε τα πιο ζουμερά, αφράτα και έξτρα μοσχομυρωδάτα κεμπάπ των δυτικών προαστίων και βγάλαμε ετυμηγορία για τα καλύτερα.

Το κεμπάπ στα καλύτερα του στα δυτικά

Κάθε φορά που βγαίνουμε έξω από ένα κεμπαπτζίδικο καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα μεγαλοφώνως που δεν είναι άλλο από το: «σαν τα κεμπάπ δεν έχει». Και πώς να έχει όταν πίσω από τις κουζίνες και πίσω από τις σχάρες και τα κάρβουνα κρύβονται πραγματικοί μάστορες που ακολουθούν κατά γράμμα τις πολίτικες συνταγές των προγόνων και των «δασκάλων» τους. Εμείς σεργιανίσαμε τα πέριξ των δυτικών προαστίων, κάνοντας μια περασιά από τα καλύτερα κεμπατζίδικα των γειτονιών τους για να καταβροχθίσουμε τα καλούδια τους. Φτιάξαμε και λίστα για τους συντρόφους κεμπαπολάγνους να έχουν να πορεύονται.

Παναγιώτης

Κύπρου 8, Περιστέρι, τηλ.: 210 5745701

Ο Παναγιώτης έχει μάθει όλο το Περιστέρι αλλά και τις γύρω περιοχές να τρώει λαχταριστά κεμπάμ κι οι θαμώνες του τον διαφημίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν για αυτόν τον λόγο.

Ζουμερό, σκέτος αφρός, σερβίρεται τυλιχτό με τζατζικάκι, πατάτα, ντομάτα και κρεμμύδι, αλλά και σε μερίδα ή και μισή αν είσαι από αυτούς τους περίεργους που δεν πεινάνε και πολύ.

Κατά τα λοιπά, εδώ θα βρεις σε τυλιχτό πικάντικο σουτζούκι, αλλά και οικολογικό αν δεν είσαι για πολλά πολλά, καθώς και μερίδες με σις μοσχάρι γάλακτος, σουβλάκι γαλοπούλα, γιαουρτλού με σουβλάκι μοσχαρίσιο, σουτζούκι και παστουρμά αν είσαι τόσο δυνατός μύστης. Η τιμή στα τυλιχτά ξεκινά από τα 3,30€.

Κοσμοπολίτικον

Θηβών 373, Αιγάλεω τηλ.: 21 0531 1107

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που το Κοσμοπολίτικον πήρε θέση και πάλι στο Αιγάλεω μετά από ένα σύντομο διάλειμμα σε έναν πολύ όμορφο και cosy χώρο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού κεμπάπ. Το κεμπάπ κοτόπουλο και το ντονέρ του είναι εξαιρετικά όπως άλλωστε και το γιαουρτλού του που είναι πεντανόστιμο κι έξτρα χορταστικό. Αν παρόλα αυτά ανήκεις στους αντιφρονούντες τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα βρεις εξαιρετικό γύρο αλλά και καλοψημένα καλαμακία που φιγουράρουν πολύ ψηλά στη λίστα με τα καλούδια του καταλόγου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,50€.

Ya κεμπάπ

Νικ. Πλαστήρα 79, Αιγάλεω, τηλ.:21 0598 2579

Mακριά από τις χοτ πιάτσες του Αιγάλεω, το Ya κεμπάπ κρατά πολύ ψηλά τον πήχη των σουβλακοπωλείων/ κεμπαπτζίδικων που σέβονται τόσο τον εαυτό τους όσο και τους πελάτες τους ποντάροντας στην ποιότητα των κρεάτων αλλά και τις εξαιρετικά προσιτές τιμές ειδικά τώρα που η τιμή του σουβλακιού έχει πάρει την ανιούσα. Ζουμερότατα κεμπάπ, καλοψημένα καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλα) και αλάδωτες πίτες καλαμποκιού, με εξαιρετικές σπιτικές σως, δημιουργούν τα κατάλληλα υλικά για κολασμένους συνδυασμούς. Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από 2,80€.

Αλεξανδρινό

Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 143, Αγία Βαρβάρα, τηλ.:21 0569 3480

Με σεβασμό στην αυθεντικότητα και μεράκι για το καλό φαγητό, το Αλεξανδρινό μας προσφέρει μια ποικιλία από πιάτα που ανακαλούν μνήμες από την πολίτικη κουζίνα και συνεχίζουν μια γαστρονομική παράδοση που τείνει να χαθεί στη χώρα μας. Εξαιρετικό το κασερλί και το σις μοσχάρι, ενώ αν είσαι φαν του κοτόπουλου τότε είναι βέβαιο ότι θα αποθεώσεις και την κεμπαπίσια εκδοχή του Αλεξανδρινού. Πέρα από κεμπάπ θα βρεις πλήθος κρεατοεπιλογών σε τεμάχια, μερίδες, τυλιχτά και σκεπαστές με τα καλαμάκια του να είναι πολύ δυνατά. Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Αραράτ

Σμύρνης 57, Νίκαια, τηλ.:21 0490 5075                         

Κάπου προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990 άνοιξε τις πόρτες του το Αραράτ, το οποίο τιμώντας τις αρμένικες ρίζες του δεν άργησε να γίνει το αγαπημένο κεμπαποσπότ των locals της περιοχής κι όχι μόνο.

Έκτοτε επιμένει χειροποίητα κι ετοιμάζει καθημερινά ζουμερότατα κεμπαπάκια που λιώνουν στο στόμα μπουκιά, μπουκιά, κρατώντας τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Οι μερίδες συνοδεύονται με ψητή ντοματούλα, πιπεριές, πιτούλες, λεπτό κρεμμυδάκι και μπόλικη πάπρικα κι αξίζουν αντίστοιχα της γευστικής δοκιμής σου. Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από 3,30€.

Έντυ

Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ.:21 0492 6117

Από το 1946 όταν και πρωτοάνοιξε ο Έντυ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να μαθαίνει στους αλλόθρησκους, πως φτιάχνεται το παραδοσιακό σουβλάκι. Όλα τα τυλιχτά έχουν ντοματούλα, φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό όπως γίνονταν παλιά. Το κεμπάπ του σε μερίδα ή τυλιχτό είναι must, όπως και το πολίτικο σουτζούκι που θα σιγοκάψει στον ουρανίσκο μας και πολύ καλά του κάνει αν μας ρωτάς. Κάπου εδώ θα χρειαστεί να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στο χειροποίητο μπιφτέκι του που τερματίζει την απόλαυση με την εξαιρετική ποιότητά του. Οι πίτες ξεκινούν από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v