Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος

Όσο έχουμε κάποια από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα μπαράκια της πόλης για να τα πίνουμε μέχρι αργά, δεν μας σκιάζουν καύσωνες και ζέστες.

Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος

Τα πρώτα 40αρια έκαναν δυστυχώς την εμφάνισή τους και τώρα –περισσότερο από ποτέ- είναι που έχουμε ανάγκη να αγαπημένα μας μπαράκια γιατί ας μην γελιόμαστε, εκεί θα ξεκαλοκαιριάσουμε και φέτος. Βλέπεις το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να γίνει υποφερτό μόνο συνοδεία των κατάλληλων ποτάρων και κοκτέιλ στις κλιματιζόμενες μπάρες και στα δροσερά τραπεζάκια των αγαπημένων μας μπαρ. Αν πάλι δεν ξέρεις πώς να κινηθείς, έχουμε μια λίστα έτοιμη που θα γιατρέψει πάσα νόσον και ανοίαν.

Fellows

Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός τηλ.:21 0723 9652

Κάπου εκεί στα νοητά σύνορα Κολωνακίου και Παγκρατίου, ο καταπράσινος κήπος της Ριζάρη έψαχνε καιρό ένα urban dining spot όπως το Fellows το οποίο άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του για να υποδεχτεί τόσο τους locals της περιοχής όσο και τους ξένους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα υπέροχο all day bar που σίγουρα θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά και την πρώτη δροσερή βραδιά που θα σου προσφέρει. Ξεκινά από νωρίς με καφέδες και υπέροχα τσιμπολογήματα και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ κοκτεϊλάροντας και σερβίροντας light lunch λιχουδιές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή τηλ.: 21 0323 1011

O Τράγος μας συστήνεται ως μοντέρνο καφενείο, είναι όμως και στιλάτο μπαρ, με ένα κοσμαγάπητο κι έξτρα instagrammable εσωτερικό που τερματίζει τα ταγκαρίσματα στα social media. Tώρα που καλοκαίριασε η φάση του ξεκάθαρα μεταφέρεται στα τραπεζάκια της πλατείας τα οποία γεμίζουν με πλήθος κόσμου που περίμενουν τα early ή late drinks τους. Εδώ αξίζει να δοκιμάσεις το αγαπημένο μας Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 8€.

Dos Gardenias

Ήβης 21, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0323 5349

Με αλέγρα διάθεση το Dos Gardenias αγαπά τόσο την Κούβα όσο και την Αθήνα όπως μαρτυρά ο κατάλογος του που είναι γεμάτος με νοστιμιές από την χώρα του Φιντέλ (γαρίδες με σάλτσα Romesco, σεβίτσε και υπέροχη παέγια) αλλά κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ που έχουν μια παραπάνω αδυναμία στο ρούμι. Το δρομάκι της Ήβης είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει ένα κεφάτο και πολυπολιτισμικό πάρτι στο οποίο όλοι οι θαμώνες φοράνε το χαμόγελό τους και την καλύτερή τους διάθεση. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Nastro

Πολυκλείτου 15, Αθήνα, τηλ.:21 0325 3868

Ολόφρεσκια άφιξη στον πεζόδρομο της Πολυκλείτου το Nastro φιλοδοξεί να γίνει το νέο αγαπημένο σου aperitivo bar της πόλης. Στη διακόσμησή του ακολουθεί τη λογική των ντελικάτων και πολύ αγαπημένων ιταλικών μπαρ, ενώ η κοκτεϊλολίστα του που μας έφερε εδώ μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται ότι θα ικανοποιήσει τόσο τους λάτρεις των κλασικών επιλογών (εξαιρετικό το Negroni) όσο κι αυτούς των signature. Εξαιρετική και η wine λίστα του Nastro, ενώ αν πεινάσεις υπάρχουν πεντανόστιμα τσιμπολογήματα που θα ξεπεινάσουν μέχρι να πεις κι άλλο ένα κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Halfman

Λεωφόρος Κηφισίας 22, Μαρούσι, τηλ: 211 0154572

Περσινή άφιξη το Halfman μπήκε με φόρα στην μπαρ σκηνή των βορείων προαστίων αποτελώντας ιδανικό προορισμό για ποτάκι ή κοκτέιλ μετά το γραφείο, specialty καφέδες αλλά και φαγητό. Η έμπειρη μπάρα του βγάζει κλασικά, αλλά και signature κοκτέιλ, ενώ ο εσωτερικός του χώρος θα σε κάνει να ανανεώσεις επιτέλους τα ποστ σου στα social media. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

Copper Street Bar

Παλαιών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 4617

Όσο καλοκαιριάζει τόσο περισσότερο αναζητούμε street bars να «στεγάσουν» τα ξενύχτια μας. Αν κινείσαι στα δυτικά προάστια τότε το Copper είναι ένα από τα σιγουράκια της φάσης με άπλετο χώρο να αράξεις μέχρι αργά και με μια μικρή αυλίτσα χάρμα οφθαλμών για πιο ζευγαρωτές καταστάσεις.

Από τα κοκτέιλ του καταλόγου αξίζει να δοκιμάσεις το El burro (με τεκίλα, λάιμ, bitter agostura, 3Cent`s ginger beer και σιρόπι ζάχαρης) ή το Summer gin basil (με τζιν, φρέσκο αγγούρι, λάιμ, βασιλικό και 3Cent`s Aegean tonic) ενώ εξαιρετική είναι κι η Paloma του. Τα κοκτέιλ του ξεκινούν από 8€.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Λοκάλι κι η ταράτσα του θα δίνουν ζωή στα καλοκαίρια καθώς δύσκολα θα βρεις τόσο εντυπωσιακό all day bar με κηπάτη και ταρατσάτη διάθεση στο καρακέντρο της πόλης. Kρατώντας το hype του ψηλά το Λοκάλι βρίσκει πάντα τον τρόπο να αυξάνει και να πληθαίνει τους θαμώνες του κυρίως χάρη στην κοκτεϊλολίστα του.

Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα τη φραουλένια έκδοση του Aperol με ρίγανη, λευκό κρασί, φράουλα και Prosecco και το Spring Attack με βερίκοκο, πιπερόριζα, λεμόνι, καφίρ λάημ και φυσικά τζιν. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v