Από 25.350 ευρώ το ηλεκτρικό MINI Cooper E

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper E συνδυάζει τις καινοτόμες τεχνολογίες με το παραδοσιακό DNA της μάρκας.

Από 25.350 ευρώ το ηλεκτρικό MINI Cooper E

Η πέμπτη γενιά του τρίθυρου μοντέλου, προσφέρει έναν νέο κόσμο ψηφιακών εμπειριών στο εσωτερικό, αλλά και σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης για την κινητικότητα του μέλλοντος.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper E έχει ισχύ 184 ίππους και η αυτονομία του φθάνει τα 305 χλμ. Το Cooper SE έχει ισχύ 218 ίππους και μέγιστη ροπή 330 Nm, επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,7΄΄. Η μπαταρία υψηλής τάσης με ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του οχήματος επιτρέπει αυτονομία 402 χλμ, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η δυναμική οδήγηση βασίζεται στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος του μετατροχίου καθώς και στο μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Οι εμβληματικοί στρογγυλοί προβολείς, μαζί με τη νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα, καθορίζουν το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Χάρη στις περαιτέρω βελτιστοποιημένες αεροδυναμικές ιδιότητες, το όχημα προτάσσει έναν συντελεστή οπισθέλκουσας με τιμή cW 0,28.

Λιγότερα εξαρτήματα

Στο νέο μινιμαλιστικό εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ψηφιακά χαρακτηριστικά. Λιγότερα εξαρτήματα, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και εφαρμόζονται με υψηλά πρότυπα, μεταφέρουν με επιτυχία στο παρόν την διάσημη αισθητική του κλασικού Mini. Κυριαρχούν η στρογγυλή οθόνη OLED, η χαρακτηριστική μπάρα με τους διακόπτες δύο θέσεων και το νέας σχεδίασης τιμόνι. Το κυρτό ταμπλό κοσμείται για πρώτη φορά από υφασμάτινες επιφάνειες.

Στο cockpit, η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης θέτει νέα πρότυπα. Το νέο κεντρικό όργανο είναι ταυτόχρονα και το κέντρο εμπειρίας και άνεσης.

 

Αλληλεπίδραση

Πληθώρα λειτουργιών, όπως η πλοήγηση, η τηλεφωνία και η ψυχαγωγία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

Τα MINI Experience Modes δίνουν ακόμα μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο εσωτερικό μέσω νέων λύσεων και προάγουν την εξατομίκευση. Κάθε λειτουργία διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα φόντα που αποπνέουν ζωντάνια και υψηλή ποιότητα με τη λιγότερη δυνατή διάσπαση της προσοχής. Το MINI Projector μπορεί να ‘λούζει’ το ταμπλό με χρώματα και μοτίβα που εναρμονίζονται με το επιλεγμένο Experience Mode. Η μοναδική, εμβυθιστική εμπειρία προβολής, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και η μονάδα MINI Interaction Unit επεκτείνονται και στα πάνελ των θυρών.

Απλοποιεί το παρκάρισμα

Με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες περιμετρικά, το MINI Parking Assistant Plus απλοποιεί το παρκάρισμα και μπορεί να εντοπίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πιθανές θέσεις στάθμευσης. Το Explore Mode προσφέρει επίσης μια μοναδική λύση για την κατηγορία, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει και να παρκάρει εύκολα ενώ βρίσκεται έξω από αυτό, χρησιμοποιώντας ένα smartphone, εάν ο χώρος στο πλάι είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να εισέλθει στο αυτοκίνητο.

Αφού το όχημα σταθμεύσει, η επιλογή Remote 360 επιτρέπει την προβολή του περιβάλλοντος χώρου μέσω του MINI App, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια. Κοινές στιγμές μπορούν να αποτυπωθούν με τη λειτουργία snapshot (στιγμιότυπα) της κάμερας του εσωτερικού και να μεταφερθούν στο smartphone μέσω WiFi Direct. Η καινοτόμος επιλογή MINI Digital Key Plus μετατρέπει επίσης το smartphone σε ψηφιακό κλειδί και διευκολύνει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποθηκευτούν πολυάριθμες ατομικές ρυθμίσεις του οχήματος, καθεμία από τις οποίες εξασφαλίζει μια εξατομικευμένη εμπειρία οχήματος.

Τιμές: Cooper E από 33.450 ευρώ, με την κρατική επιδότηση η τιμή μειώνεται στα 25.350 ευρώ. Cooper SE από 37.450 ευρώ, με την κρατική επιδότηση η τιμή μειώνεται στα 28.450 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v