Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στην Aβάνα

Aν έχεις όνειρο ζωής να πας στην κουβανέζικη πρωτεύουσα και ψάχνεις να βρεις τον πιο οικονομικό τρόπο να το καταφέρεις, τότε για πέρνα μέσα κι εσύ.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στην Aβάνα

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά όταν ανοίγει η κουβέντα για μεγάλα ταξίδια ζωής, η Αβάνα και κατά συνέπεια η Κούβα είναι βέβαιο ότι θα ξεπεταχτεί σίγουρα στο μυαλό μας, πηγαίνοντας σούμπιτη στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Άλλωστε η βασίλισσα της Καραϊβικής μάς δίνει πολλούς και πάρα πολύ καλούς λόγους για να παινέψουμε την ομορφιά της. Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε για την πανέμορφη τροπική φύση της, τις εξωτικές παραλίες στις οποίες η θερμοκρασία του νερού δεν πέφτει ποτέ κάτω από 25 βαθμούς, τα αυτοκίνητα-αντίκες που κάνουν την Αβάνα να μοιάζει σταματημένη στον χρόνο, τα μπαράκια που τίμησε δεόντως ο Χέμινγουει, για τις ολοζώντανες πόλεις της και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους, και για την απίστευτα νόστιμη κουζίνα της, μάλλον δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλα τα ταξίδια ζωής, έτσι κι εδώ θα πρέπει να κάνεις την αποταμίευση φίλη σου καλή κι αγαπημένη, προκειμένου να μπορέσεις να συγκεντρώσεις το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που χρειάζεται να ξοδέψεις για να βρεθείς στης Αβάνας τα μέρη. Εμείς θα σου δώσουμε μια χείρα βοηθείας για να μπορέσεις να εξοικονομήσεις λίγα ευρώ, με την ελπίδα να μας φέρεις κανένα ρούμι άμα τη επιστροφή σου ή έστω ένα μαγνητάκι για το ψυγείο μας.

Aπευθείας πτήσεις παίζουν;

Εδώ θα σε δυσαρεστήσουμε κι ας μην το θέλουμε καθόλου μιας και τόσα χρόνια σου έχουμε αναπτύξει μια συμπάθεια παραπάνω είναι η αλήθεια. Απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Αβάνα δυστυχώς δεν υπάρχουν, επομένως θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα της ενδιάμεσης –ή και των ενδιάμεσων πτήσεων- προκειμένου να φτάσεις σώ@ κι ασφαλ@ στον προορισμό σου ώστε να απολαύσεις τα κουβανέζικα φυσικά κάλλη χορεύοντας σάλσα με μοχιτάρες ανά χείρας.

Έλα να σου μιλήσουμε για το transit

Kάπου εδώ θα ρίξουμε υπότιτλους για τους μη αγγλομαθείς και εξοικειωμένους με τις πτήσεις της παρέας, εξηγώντας σου τι είναι τελοσπάντων αυτό το transit. Το transit που λες σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις πτήση με ενδιάμεσο σταθμό, μέσω μίας αεροπορικής εταιρείας η οποία αναλαμβάνει τόσο το κόστος όσο και την ευθύνη, εφόσον οι δύο πτήσεις σου δεν καταφέρουν να συναντηθούν. Έτσι θα αποφύγεις περιττά άγχη για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που μια από τις πτήσεις σου έχει μεγάλη καθυστέρηση, πράγμα πολύ σύνηθες τα τελευταία χρόνια.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να βρεθείς από την Αθήνα στην Αβάνα με transit είναι πετώντας με Air Europa από Αθήνα στις 20 Ιουνίου. Μετά από ένα ταξίδι περίπου 4 ωρών θα βρεθείς στη Μαδρίτη όπου θα χρειαστεί να περιμένεις για 10 ώρες μέχρι να πάρεις την πτήση της ανταπόκρισής σου με τελικό προορισμό την Αβάνα. Μετά από ένα ταξίδι 10 ωρών (και συνολικής διάρκειας 24 ωρών από το σημείο εκκίνησης που ήταν η Αθήνα) θα φτάσεις επιτέλους στην κουβανέζικη πρωτεύουσα. Η επιστροφή θα γίνει από την Αβάνα με την ίδια αεροπορική (Air Europa) στις 26 Ιουνίου με ενδιάμεσο σταθμό και πάλι τη Μαδρίτη σε ένα ταξίδι το οποίο συνολικά θα διαρκέσει λίγο παραπάνω από 21 ώρες. Το κόστος και για τις 4 πτήσεις ανέρχεται στο ποσό των 649€.

Κι αν το κάνουμε DIY

Όπου DIY βάλε ότι πρέπει να κλείσεις μόν@ σου δύο ξεχωριστά πήγαινε-έλα (που σημαίνει, τέσσερα εισιτήρια σύνολο) σε μία ή περισσότερες αεροπορικές. Αν είσαι ζεν και δεν αγχώνεσαι ιδιαίτερα μήπως σου κάτσει μια στραβή και χάσεις την πτήση σου, τότε ξεκάθαρα η DIY επιλογή κλεισίματος αεροπορικών είναι για σένα. Το μόνο που θα σου λέγαμε είναι να φροντίσεις να έχεις αφήσει μπόλικες ωρίτσες μεταξύ των πτήσεων ώστε να μην βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να τριγυρνάς με το διαβατήριο στα δόντια ζητώντας βοήθεια κι ένα μέρος να διανυκτερεύσεις αν χάσεις την πτήση σου.

Αν ξεκινήσεις από την Αθήνα την 1η Ιουλίου θα χρειαστείς συνολικά 20 ώρες και 30 λεπτά να βρεθείς μέχρι την Αβάνα. Αρχικά θα πετάξεις με την KLM μέχρι το Άμστερνταμ κι από εκεί θα αλλάξεις αεροπορική μπαίνοντας σε πτήση της Air France με κατεύθυνση το Παρίσι. Από το Παρίσι θα βρεθείς στην Αβάνα πάλι με πτήση της Air France.

Η επιστροφή σου θα είναι δρομολογημένη για τις 8 Ιουλίου όταν και θα ξεκινήσεις από την Αβάνα με προορισμό το Παρίσι, πετώντας με Air France. Εκεί –στο Παρίσι ντε- θα μετεπιβιβαστείς σε μια πτήση της ίδιας αεροπορικής με τελικό προορισμό την Αθήνα, στην οποία θα φτάσεις μετά από ένα συνολικό ταξίδι 14 ωρών και 15 λεπτών. Το συνολικό κόστος και των 5 πτήσεων ανέρχεται στα 680€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v