Τα πιο ιδιαίτερα μέρη για να κάνεις Ανάσταση στην Αθήνα

Το αναστάσιμο μήνυμα του Θεανθρώπου οφείλεις να το βιώσεις μέσα από τις πιο ιδιαίτερες λειτουργίες και αυτές οι εκκλησίες είναι ο ιδανικός προορισμός.

Τα πιο ιδιαίτερα μέρη για να κάνεις Ανάσταση στην Αθήνα

Το Πάσχα πλησιάζει και η Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου γεμίζει τις ψυχές των πιστών ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι εκκλησίες της πόλης προετοιμάζονται για να υποδεχτούν το Άγιο Φως κι εμείς θέλοντας να ζήσουμε την κατανυκτική ατμόσφαιρα σε μέρη ιδιαίτερα, επιλέγουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αναστάσιμες λειτουργίες της Αθήνας.

Στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια για early bird Ανάσταση

Αν θες να ζήσεις από νωρίς το πρωί την εμπειρία της Ανάστασης, τότε εδώ και δεκαετίες ο ναός της Κωνσταντινουπόλεως φημίζεται για μια από τις πιο έντονες πρώτες Αναστάσεις. Ο ιερέας σκορπά δαφνόφυλλα στον κόσμο, ενώ οι νέοι της ενορίας χτυπούν τα στασίδια στο όνομα του Χριστού στην πρώτη εκκλησία που γιορτάζει την Ανάσταση στην Αθήνα.

Στον Ναό της Αναλήψεως του Νέου Κόσμου για εκρηκτική Ανάσταση

Ίσως να έχεις δει σε βίντεο τι γίνεται το βράδυ της Ανάστασης έξω από τον Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου στον Νέο Κόσμο. Αν όχι, τότε το παρακάτω βίντεο θα σε κατατοπίσει. Παραδοσιακά, κάθε Μεγάλο Σάββατο ο δρόμος που περνάει από την εκκλησία φωτίζεται από τα βεγγαλικά και τις… μολότοφ με την ατμόσφαιρα να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη για Ανάσταση με φόντο την Ακρόπολη

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, το εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη –όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι– συγκεντρώνει κάθε Μεγάλο Σάββατο πλήθη κόσμου, τα οποία το τιμούν για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το ειδυλλιακό τοπίο που το περιβάλλει. Σε πόσες εκκλησίες έχεις την ευκαιρία να κάνεις Ανάσταση με θέα στο φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης;

Στην Αιθιοπική εκκλησία της Αθήνας για μυσταγωγική Ανάσταση

Σε ένα μικρό εκκλησάκι που τους παραχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Πολύγωνο, οι Αιθίοπες της πρωτεύουσας συμμετέχουν σε μια από τις πιο ιδιαίτερες αναστάσιμες λειτουργίες. Ντυμένοι στα λευκά, τραγουδούν και χορεύουν στους ρυθμούς των τυμπάνων, σε ένα γλέντι μετά οργάνων, φαγητού και χορού που λήγει το ξημέρωμα της Κυριακής.

Στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου για το πρώτο φως

Κοντά στην Ακρόπολη, ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων, γνωστός ως Μετόχι του Παναγίου Τάφου είναι στενά συνδεδεμένος με την Ανάσταση, καθώς κάθε χρόνο εδώ φτάνει πρώτα το Άγιο Φως. Στην είσοδό του μάλιστα, στα δεξιά της θύρας, βρίσκονται μικρά κομματάκια λίθων από τον Πανάγιο Τάφο και από τον Γολγοθά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v