Μην το πεις στη μάνα σου, βρήκαμε τους καλύτερους μπαμπάδες με ρούμι της πόλης

Αριστοκρατικοί, φινετσάτοι και βουτηγμένοι στο ρούμι αυτοί οι μπαμπάδες έχουν κάψει γλυκολάγνες καρδιές σε όλη την πρωτεύουσα.

Μην το πεις στη μάνα σου, βρήκαμε τους καλύτερους μπαμπάδες με ρούμι της πόλης

Ο κόσμος προχωρά, εξελίσσεται και μαζί του η ζαχαροπλαστική, αφού οι pastry chefs εκτός από λαγούς βγάζουν από το καπέλο τους νέες μα εξίσου κολασμένες γλυκές συνταγές για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια γλυκά που αντιστέκονται στον χρόνο, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μας αναγκάζουν να περνάμε τις πόρτες των ζαχαροπλαστείων για να γεμίσουμε τα κουτάκια μας. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν οι αριστοκρατικοί μπαμπάδες με ρούμι που ποτέ δεν έχασαν την αίγλη τους χάρη στα φημισμένα sweet spots της πόλης, τα οποία  συνεχίζουν να τους φτιάχνουν με μεράκι. Εμείς πήγαμε μια βόλτα προς τα εκεί και προφανώς δεν φύγαμε με άδεια τα χέρια.

Μητροπολιτικόν

Βουλής 39, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0324 0654

H Βουλής είναι ένας γλυκατζίδικος δρόμος αφού από το 1930 και ανελλιπώς μέχρι σήμερα το Μητροπολιτικόν έχει γιατρέψει τις υπογλυκαιμίες χιλιάδων Αθηναίων, που θεωρούν επιβεβλημένη μια επίσκεψη στον ναό με τα σοκολατάκια και τους υπέροχους μπαμπάδες με ρούμι. Εδώ η συνταγή κι η εκτέλεσή της είναι κλασική, παραδοσιακή κι απαράλλαχτη, ξυπνώντας αναμνήσεις από τα 70s, τα 80s και τα 90s όταν οι μπαμπάδες κερδάγανε τα ματς στα ζαχαροπλαστεία από τα αποδυτήρια.

Κολέτσας

Μεταμορφώσεως 50, Χαλάνδρι, τηλ.:21 0685 2085

Όσοι κινούνται στα βόρεια προάστια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξέρουν ή έχουν ακούσει τον Κολέτσα, ο οποίος διατηρεί ένα από τα πλέον αγαπημένα ζαχαροπλαστεία στο Χαλάνδρι. Εδώ θα δοκιμάσεις φρεσκότατους σιροπιαστούς μπαμπάδες  με μπράντι στο σιρόπι, εσπεριδοειδή, λουίζα και τσάι του βουνού που θα ερεθίσουν γαργαλιστικά τον ουρανίσκο σου. Σαν βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις να στοκάρεις στο κουτάκι σου προφιτερόλ αλλά και συγκλονιστική πάβλοβα.

La Maison

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, τηλ.: 21 6700 6518

Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης είναι ο άνθρωπος, ο οποίος κρύβεται πίσω από το La Maison που έφερε μπόλικους sweet lovers στην ευρύτερη περιοχή για να  δοκιμάσουν τα καλούδια του. Ο διαβόητος pastry chef φροντίζει καθημερινά να συγκεντρώνει πολλούς γλυκούς πειρασμούς στις βιτρίνες του La Maison με τους μπαμπάδες με ρούμι ωστόσο να κλέβουν εύκολα την παράσταση. Αφράτοι κι έξτρα λαχταριστοί με βελούδινη κρέμα, θα σε κερδίσουν με την πρώτη δαγκωνιά.

Le Greche

Λεωφόρος Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 0101617

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Greche (@le_greche)

To Le Greche μπορεί να φημίζεται για τις παγωτάρες και τα milkshakes του ωστόσο αν δεν το ήξερες ήδη καλό είναι να μάθεις πως φτιάχνει συγκλονιστικά μπαμπαδάκια με ρούμι. Με ναπολιτάνικο αέρα και τιμώντας τη συνταγή της γειτονικής χώρας, ο μπαμπάς σιροπιάζεται με ρούμι και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, με την κρέμα του να κάνει τη διαφορά και να ξεσηκώνει θύελλα εγκωμιαστικών επιφωνημάτων. Αν θες να είσαι έξτρα μερακλής συνδύασε το μπαμπαδάκι με παγωτό φυστίκι και μας ευχαριστείς αργότερα.

Rio

Πρωτέως 4 και Μουσών, τηλ.:21 0983 1892

Από τα πλέον θρυλικά ζαχαροπλαστεία των νοτίων προαστίων, το Rio στο Παλαιό Φάληρο δικαίως χαιρετίζεται σαν ένας ναός για τους γλυκατζήδες και για πάσα την Αττική. Εδώ, εκτός από τα εκλεκτά πολίτικα γλυκά που θα βρεις στις βιτρίνες και τα ταψάκια του, επιβάλλεται να κάνεις μια στάση για να θαυμάσεις τους τροφαντούς μπαμπάδες του που θα κάνουν το σαλάκι σου να τρέξει ποτάμι όταν συναντηθούν με το βλέμμα σου. Η συγκλονιστική συνταγή απογειώνει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα και σε κάνει μόνιμο θαμώνα στο Rio.

Το Πρώτο

Εθνικής Αντιστάσεως 57, Δραπετσώνα, τηλ.:  21 0461 0678

Στην πολυτραγουδισμένη γειτονιά της Δραπετσώνας όλοι οι γλυκολάγνοι ορκίζονται αιώνια πίστη στο Πρώτο. Σε ένα μικρό και τελείως παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, συρρέουν από το πρωί κάτοικοι της περιοχής -κι όχι μόνο- προκειμένου να πάρουν όλες τις κολασμένες λιχουδιές που ετοιμάζονται με πρώτο το φημισμένο του γαλακτομπούρεκο. Κάνε τα κουμάντα σου ωστόσο, μιας και οι μπαμπάτσικοι μπαμπάδες του είναι από τους καλύτερους που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου, χάρη στα ποιοτικά υλικά αλλά και το μεράκι της δημιουργίας το οποίο δεν τσιγκουνεύονται ποτέ οι pastry chefs του Πρώτου.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v