Τι είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι και πώς θα το εγκαταστήσεις
Πώς ακριβώς λειτουργεί το Google Wallet, πού θα το βρεις και πόσο γρήγορα θα αντικαταστήσει όλες μας τις κάρτες; Ένας μικρός οδηγός για πρωτάρηδες.
Πώς ακριβώς λειτουργεί το Google Wallet, πού θα το βρεις και πόσο γρήγορα θα αντικαταστήσει όλες μας τις κάρτες; Ένας μικρός οδηγός για πρωτάρηδες.
Να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς πορτοφόλι: Αξία ανεκτίμητη. Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν μόνο από τους λόγους που βρίσκουμε εξαιρετικά βολικό το ψηφιακό πορτοφόλι (κατά κόσμον Google Wallet), αυτός θα ήταν πολύ κοντά στην κορυφή των υποψηφιοτήτων. Ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν να κουβαλάνε σε κάθε έξοδο πράγματα λες και πηγαίνουν σε εκστρατεία –ή από τους άλλους, τους ξεχασιάρηδες, που ανησυχούν μην χάσουν/ ξεχάσουν/ τους κλέψουν πορτοφόλια και λεφτά– το να παίρνουν κάθε φορά μαζί μόνο το κινητό τους είναι πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής.
Τι είναι αυτό το Google Wallet;
Εφαρμογή της Google στην οποία περνάς τις τραπεζικές σου κάρτες, και μετά την χρησιμοποιείς για να πληρώνεις, περνώντας το κινητό πάνω από το POS, ακριβώς όπως κάνεις και με την κάρτα.
Εκτός από τραπεζικές κάρτες, στην ίδια εφαρμογή βάζεις και εισιτήρια (θεάτρου, συναυλιών κλπ) τα οποία δεν χρειάζεται πια ούτε να τυπώνεις, ούτε να κατεβάζεις στο κινητό από τα άβολα attachments του email σου. Το More.com, για παράδειγμα, έχει επιλογή με το που κλείσεις τα εισιτήρια να τα προσθέσεις στο Google Wallet –το οποίο μάλιστα σου βγάζει και ειδοποίηση τρεις ώρες πριν την παράσταση που έχεις κλείσει, αφενός για να μην ξεχαστείς, αφετέρου για να μην τα ψάχνεις ανάμεσα στις δεκάδες εφαρμογές του κινητού σου.
Και δεν είναι επικίνδυνο αυτό αν μου κλέψουν το κινητό;
Όχι, το Google Wallet ανοίγει μόνο με το δακτυλικό σου αποτύπωμα (ή με την αναγνώριση προσώπου, ό,τι από τα δύο χρησιμοποιείς για να ξεκλειδώνεις το κινητό σου) οπότε ακόμα και αν σου κλέψουν το κινητό, την εφαρμογή δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Μεγάλο συν, το ότι δεν χρειάζεται να τρέξεις για να ακυρώσεις τις κάρτες και να τις ξαναεκδώσεις στην τράπεζα, όπως θα έκανες αν σου έκλεβαν το (παραδοσιακό) πορτοφόλι.
Μάλιστα. Πώς το εγκαθιστώ;
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή δωρεάν από το Play Store, και εν συνεχεία να κάνεις login με το gmail σου –αν δεν έχεις gmail φτιάξε, είναι βολικό για να επικοινωνούν όλες σου οι συσκευές μεταξύ τους, και να μπορείς για παράδειγμα τα εισιτήρια που κλείνεις από το λάπτοπ να τα αποθηκεύεις απευθείας στο κινητό σου, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις τα mail από το κινητό, να κατεβάσεις τα attachments και να τα αποθηκεύσεις εκεί.
Και πώς περνάω τις κάρτες;
Από την εφαρμογή ebanking της τράπεζάς σου, πηγαίνεις εκεί που λέει Κάρτες, βρίσκεις την επιλογή Προσθήκη στο Google Wallet, πατάς αποδοχή και είσαι έτοιμος/η.
Τι άλλο μπαίνει στο ψηφιακό πορτοφόλι;
Εκτός από χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, εισιτήρια θεάτρων, συναυλιών κλπ, μπορείς επίσης να έχεις στο Google Wallet οποιαδήποτε κάρτα έχει πάνω της barcode. Για παράδειγμα, κάρτες μιλίων των αεροπορικών, κάρτες από αυτές που μαζεύεις πόντους στα σούπερ μάρκετ, την κάρτα που χρησιμοποιείς στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και πάει λέγοντας.