Πού θα πάμε για φαγητό σε Χαλάνδρι και Ψυχικό;

Η γαστρονομική μας πυξίδα δείχνει βόρεια κι εμείς φοράμε τα καλά μας –η και όχι- κι ανηφορίζουμε προς Χαλάνδρι και Ψυχικό για το εκλεκτόν φαγητόν ημών το επιούσιον.

Πού θα πάμε για φαγητό σε Χαλάνδρι και Ψυχικό;

Οι γειτονιές του Χαλανδρίου αλλά και του Ψυχικού κρύβουν πάντοτε πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις που μας αναγκάζουν να ανηφορίζουμε ή και να κατηφορίζουμε προς τα εκεί για να πιάσουμε θέση σε κάποιο από τα πιο φημισμένα φαγητο-spots τους. Oι επιλογές πολλές όμως εμείς ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες εξ αυτών για να βρεις αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον ουρανίσκο σου. Φτιάξαμε λοιπόν σχετική λίστα για να έχεις να πορεύεσαι αλλά και να μας θυμάσαι όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού αφού μετά τις διακοπές είμαστε κάπως πιεσμένοι με τα χρήματα.

Μυστικός Κήπος

Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 3037 0929

Μπαίνοντας από μία είσοδο που βρίσκεται σε μία από τις πιο κεντρικές οδούς του αγαπημένου μας Χαλανδρίου, σε περιμένει μια έκπληξη... μία μεγάλη αυλή που δεν φαντάζεται κανείς πως μπορεί να είναι εκεί, ένας “Μυστικός Κήπος” με λεμονιές, μυρωδάτα γιασεμιά και άλλα αναρριχητικά φυτά.

Ο Μυστικός Κήπος ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και την δημιουργικότητα, απογειώνοντας τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες του με ευφάνταστες συνταγές που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Δοκίμασε, ας πούμε, γαύρο μαρινάτο πάνω σε τραγανό ψωμάκι με μους ταραμά, γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας, κοκάκια από πατζάρι γεμιστά με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ, ρολό κοτόπουλο τυλιγμένο σε μανιτάρια με κρέμα καλαμποκιού και τσιπς παρμεζάνας και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ το άτομο.

Περί Ουσίας

Θησέως 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0683 0220

Σ’ ένα παλιό αρχοντικό με έναν καταπράσινο κήπο που σε μεταφέρει σε άλλους καιρούς, το Περι Ουσίας σου προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις από εκλεκτά προϊόντα, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας που φτιάχνονται με πολύ μεράκι, για να καλύψουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες σου

Προμεζέδες, μεζέδες, κρεατομεζέδες, θαλασσινοί μεζέδες, μεταμεζέδες. Είναι σίγουρο, ότι κάτι απ’ όλα αυτά, θα καταφέρει να σε ξαναφέρει στο ‘Περί ουσίας’. Η σπεσιαλιτέ του είναι το χουνκιάρ μπεγιεντί, που μοσχοβολάει Πόλη, αλλά μια δοκιμή αξίζουν οπωσδήποτε και το χιώτικο κοτόπουλο με μαστίχα Χίου, μανιτάρια και λευκό κρασί, τα χειροποίητα ντολμαδάκια, τα μπριζολάκια που ψήνονται στα κάρβουνα και η πικάντικη κρασοτηγανιά με φέτα. Μαζί με κρασάκι ή τσίπουρο, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 17€ το άτομο.

Η Μπακαλοταβέρνα

Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0000 0000

Η Μπακαλοταβέρνα βρίσκεται πάντοτε πολύ ψηλά στη λίστα των φαγητοεπιλογών μας στο Χαλάνδρι, αφού τιμά με τα πιάτα της το όνομά της. Εδώ, σε ένα μενού που αλλάζει τακτικά ανάλογα με το τι βρίσκουν φρέσκο στην αγορά, δοκιμάζουμε μεζεδάκια όπως η μελιτζάνα γιαουρτλού στο πήλινο, η Σφέλλα Μεσσηνίας στο τηγάνι, το μοσχαράκι με χαρουπόμελο, τα σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο, ο καγιανάς με παστό χοιρινό και τα ρεβύθια με μελιτζάνα. Συνοδεύουμε με κρασάκι ή τσίπουρο, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Χοχλιδάκι

Ανδριανείου 31, Ψυχικό, τηλ.: 21 0674 6661

Από το 1986, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το Χοχλιδάκι, μαζεύει σπαράγματα ιστορίας και σκόρπιες μαγειρικές μαρτυρίες. Η ομάδα του ουζερί της καρδιάς μας καταγράφει, μελετά και αναβιώνει πιστά, τις συνταγές υπό εξαφάνιση, αναδεικνύοντας την καταγωγή και την διαδρομή τους σε ένα ρετρό και παραδοσιακό χώρο που λατρεύουμε. Εδώ τρώμε αρναούτ τζιέρι (τηγανητά μοσχαρίσια συκωτάκια με λεμόνι, κρεμμύδι, μαϊντανό και πάπρικα), παστό μπακαλιάρο με πράσο και δαμάσκηνα από το Άγιο όρος, κασερόπιτα σε πήλινο, παστουρμαλί Καισαρείας, χέλι καπνιστό Άρτας, τσιροσαλάτα Κωνσταντινουπώλεως και μύδια τηγανητά με σκορδαλιά. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-18€ το άτομο συνοδεία ουζακίων.

Τάλε Κουάλε

Αδριανίου 20, Ψυχικό, τηλ.: 21 0671 1888

Το Τάλε Κουάλε είναι ένα εστιατόριο το οποίο παντρεύει την Ιταλική κουζίνα με παραδοσιακά Ελληνικά υλικά, αποτελώντας μια νέα γαστρονομική πρόταση που αναδεικνύει την συγγένεια και τους δεσμούς μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τον ιταλικό μουσακά με μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καπνιστό τυρί Μετσόβου, λουκάνικο Salsiccia, σάλτσα ντομάτας, τις ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας san marzano, κεφτεδάκια, τυρί βολάκι Τήνου και γλυκό μπούκοβο, τις Πένες με κρέμα καπνιστού τυριού μετσοβόνε, φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους, λάδι λευκής τρούφας και θυμάρι, και το Pesto Burrata με λινγκουίνι, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα burrata, κουκουνάρι, ντοματίνια και λάδι μυρωδικών.

Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v