Παγωτατζίδικα με το όνομα στα δυτικά

Κι αυτό το καλοκαίρι στα δυτικά προάστια λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι στα πιο ονομαστά παγωτατζίδικα που υπάρχουν στις γειτονιές τους.

Παγωτατζίδικα με το όνομα στα δυτικά

Το φετινό καλοκαίρι is loading ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στη συνήθεια – η μάλλον για να τα γράφουμε όπως πρέπει στη λατρεία- τόσων ετών και να μην μετράμε ήδη παγωτά ειδικά εφόσον έχουμε μείνει πίσω με τα μπάνια.

Αν κινείσαι, ζεις ή συχνάζεις προς τα δυτικά προάστια κι είσαι ένας από μας μάλλον ξέρεις σε ποια παγωτατζίδικα θα μας πετύχεις. Αν πάλι όχι μην ανησυχείς γιατί εμείς είμαστε εδώ να σου ανοίξουμε τα μάτια για τα μάθεις τα πιο ονομαστά παγωτοστέκια τριγύρω. Για αυτόν τον λόγο ετοιμάσαμε σένια λίστα κι ελπίζουμε να μας κεράσεις κανένα χωνάκι για την εξυπηρέτηση.

Perfetto

Θηβών 302, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0545 2222

Αν διασχίσεις ποτέ τη Θηβών είναι πολύ πιθανό λίγο μετά το ύψος που βρίσκεται το γήπεδο της τοπικής ομάδας του Αιγάλεω να συναντήσεις ουρές κόσμου. Δεν περιμένουν να αγοράσουν εισιτήριο, αλλά παγωτό στο Perfetto. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές της επόμενης ο Ιωάννης Κόμσιος και ο Νικόλαος Κόσμιος ξεκίνησαν με μοτοποδήλατα να πωλούν μερακλήδικο παγωτό, πριν αποκτήσουν τη βάση τους στο Αιγάλεω.

Έκτοτε μοιράζει χαρά στους παγωτολάτρεις της περιοχής κι όχι μόνο αφού στις βιτρίνες του θα βρεις περισσότερες από 30 γεύσεις, χώρια τις τούρτες, τα γονδολάκια και τα παγωτίνια. Τρέφουμε ιδιαίτερη αδυναμία στη σοκομπανάνα, στην πάβλοβα, στο μιλφέιγ και στο γιαούρτι με φρούτα του δάσους.

Στα μεγάλα συν οι εξαιρετικά προσιτές τιμές του Perfetto αφού οι χορταστικές γόνδολες παγωτού κοστίζουν 10€ ενώ η μπάλα ξεκινά από 1,20€.

Παγωτο-frenia

Καραϊσκάκη 39, Χαϊδάρι, τηλ.:210 58 13 602

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει ένα κάποιο frenzy με το παγωτό. Σαν μπεις στην Παγωτο-frenia τα χάνεις με τις άπειρες γεύσεις που απλώνονται βιτρινάτες εμπρός σου, με το δίλημμα της τελικής επιλογής να είναι πολύ μεγάλο. Αν ρωτάς τη γνώμη μας δεν θα φεύγαμε χωρίς να δοκιμάσουμε μια μπάλα από εκμέκ, μαστίχα βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, προφιτερόλ, σουφλέ σοκολάτα, σοκολάτα χαρμάνι και βανίλια 0% αν διανύεις περίοδο δίαιτας και δεν θες να εξοκείλεις.

Fatto A Mano

Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ.:2105777407

Στο Fatto a Mano πιστεύουν πως ένα κόσμος γεμάτος αληθινό παγωτό, είναι ένας κόσμος καλύτερος κι εμείς συντασσόμαστε μαζί τους και κατεβαίνουμε και σε πορείες αν χρειαστεί.

Για αυτόν τον λόγο δημιουργούν γεύσεις από αγνές, 100% φυσικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (φρέσκο γάλα, θυμαρίσιο μέλι, τσικουδιά, θυμάρι, φρέσκο ανθότυρο, μαστίχα Χίου, σαλέπι, λεμόνια, αμύγδαλα), τιμώντας τις υπέροχες δημιουργίες της χώρας μας, και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μη χάνεις λεπτό και δοκίμασε παγωτό ρακόμελο ή με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό με μαστίχα και λεμόνι, παγωτό με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένο καρύδι, παγωτό ρυζόγαλο και τέλος το συγκλονιστικό παγωτό με κανέλα και σταφίδες.

Mammagelato

Ταξιαρχών 19, Κορυδαλλός τηλ.:21 3043 5149

Στο Μammagelato όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα είναι λάτρεις του φρέσκου ιταλικού παγωτού. Στον κεντρικότατο δρόμο του Κορυδαλλού θα βρεις κρεμώδες ιταλικό παγωτό ημέρας από αγελαδινό τρικαλινό γάλα Τρίκκη, χειροποίητα παγωτίνια, φρεσκοψημένα χειροποίητα χωνάκια, και βαφλάκια- όλα παραγωγής τους. Περισσότερες από 25 γεύσεις για να διαλέξεις ότι τραβά η ψυχή σου με το σρούντελ και το κροκάν φουντουκιού με καραμέλα να κερδάνε στις λεπτομέρειες.

Coco’s

Αγίας Ελεούσης 3, Αγία Βαρβάρα  & Χρ. Σμύρνης 14, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 5120

Το Coco’s σε Αιγάλεω κι Αγία Βαρβάρα είναι ένας ξακουστός παγωτοναός στα δυτικά προάστια ο οποίος ποντάρει στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και στο μεράκι της χειροποίητης δημιουργίας του λαχταριστού gelato. Οι γεύσεις κι εδώ πολλές, όμως αν θες να ακούσεις τη γνώμη μας τότε βουρ για μια μπάλα Lila pause, Bueno, βανίλια Μαδαγασκάρης, στρατσιατέλα ή μαστίχα και κανέλα. Αν είσαι έξτρα μερακλής τότε να ζητήσεις να στην σερβίρουν σε ένα από τα κολασμένα βαφλάκια τα οποία φτιάχνονται καθημερινά the Belgian way. Η μπάλα στα 2,5€ και το κιλό στα 18€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v