Νέα τζάμια από τα παλιά στο Audi Q4 e-tron

Για τα παρμπρίζ στο Audi Q4 e-tron, η εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους, θα χρησιμοποιήσει γυαλί κατασκευασμένο από έως και 30% από ανακυκλωμένο υλικό.

Νέα τζάμια από τα παλιά στο Audi Q4 e-tron

Για τα παρμπρίζ στο Audi Q4 e-tron, η εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους, θα χρησιμοποιήσει γυαλί κατασκευασμένο από έως και 30% από ανακυκλωμένο υλικό από τζάμια αυτοκινήτων που έχουν υποστεί ζημιά.

Η Audi, είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium αυτοκινήτων που δημιούργησε έναν κύκλο γυαλιού αυτού του είδους. Μέχρι τώρα, τα παράθυρα των αυτοκινήτων που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά –κυρίως παρμπρίζ και πανοραμικές οροφές– χρησιμοποιούνται για λιγότερο απαιτητικούς σκοπούς, όπως μπουκάλια.

Το πιλοτικό έργο ήταν το πρώτο που απέδειξε ότι το γυαλί μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί σε συγκρίσιμη ποιότητα.

Καινοτόμος διαδικασία ανακύκλωσης

Η διαδικασία είναι έτοιμη για στάνταρ παραγωγή, πρώτα, τα παράθυρα του αυτοκινήτου χωρίζονται σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο διαδικασία ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, όλα τα μη γυάλινα στοιχεία, όπως τα υπολείμματα κόλλας, εξαλείφονται. Οι τεχνίτες λιώνουν τον κόκκο γυαλιού που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο και τον τροφοδοτούν στη διαδικασία παραγωγής για γυαλί πλάκας αυτοκινήτου. Η δευτερογενής περιεκτικότητα του γυαλιού που παράγεται με αυτόν τον τρόπο είναι έως και 30%.

Ανακυκλωμένο υλικό

Στόχος είναι να παρασχεθεί αρκετό υλικό για να διασφαλιστεί μερίδιο ανακυκλωμένου υλικού σε όλη τη διάρκεια ζωής του Audi Q4 e-tron - με βάση τα τρέχοντα προγραμματισμένα στοιχεία παραγωγής. Από τον Σεπτέμβριο του 2023, τα παρμπρίζ που παράγονται με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή του Audi Q4 e-tron.

Ο στόχος της κυκλικής οικονομίας είναι η διατήρηση της ποιότητας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι κρίσιμο για να γίνουν ξανά χρησιμοποιήσιμα τα υλικά στην αυτοκινητοβιομηχανία και να μην υποβιβαστούν σε λιγότερο απαιτητικές χρήσεις. Ένας από τους τομείς εστίασης της μαρκας είναι τα υλικά μετά την κατανάλωση. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, υλικά από οχήματα που έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους . Στόχος είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η υποκύκλωση ή η υποβάθμιση της ποιότητας των υλικών μέσω της διαδικασίας ανακύκλωσης.

Καθαρή ουδετερότητα άνθρακα

Η μάρκα θέλει να επιτύχει την καθαρή ουδετερότητα άνθρακα των τοποθεσιών παραγωγής της έως το 2025. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία ξεκίνησε το Mission:Zero Environmental Program, μέσω του οποίου συγκεντρώνει όλες τις προσεγγίσεις για τη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων στην παραγωγή και την εφοδιαστική. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα υπερβαίνει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και υποστηρίζει την αποτελεσματική χρήση του νερού, την αποδοτικότητα των πόρων και την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v