Ασυνήθιστη κακοκαιρία χτυπά από αύριο την Ελλάδα
Αποχαιρέτα το καλοκαιράκι που περιμένεις τις επόμενες μέρες μιας και θα χρειαστεί να πάρεις μαζί σου και ομπρέλα και ζακέτα.
Αποχαιρέτα το καλοκαιράκι που περιμένεις τις επόμενες μέρες μιας και θα χρειαστεί να πάρεις μαζί σου και ομπρέλα και ζακέτα.
Καλοκαίρι ακούμε και καλοκαίρι δεν βλέπουμε φέτος στον πλανήτη Ελλάδα, μιας και έχουμε πάθει Λονδίνο παρότι διανύουμε ήδη τα μέσα Ιουνίου. Ο κακός μας ο καιρός φαίνεται ότι θα παραταθεί αφού νέο κύμα θα χτυπήσει την χώρα μας, με βάση τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρούσακη.
«Η αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες ασταθείς καιρικά ημέρες θα είναι ότι από αύριο και μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα βρεθούμε κάτω από την επίδραση μιας οργανωμένης κακοκαιρίας και τι μπορεί αυτό να σημαίνει πρακτικά;», γράφει σχετικά στην ιστοσελίδα του marousakis.gr.
«Οι βροχές, οι καταιγίδες και ο νεφοσκεπής ουράνιος θόλος θα εμφανίζουν μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στην ημέρα
Τα παραπάνω φαινόμενα δύναται να εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ενώ μέχρι τώρα τα βλέπαμε κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Οι καταιγίδες ναι μεν και λόγω εποχής μπορεί να εμφανίζουν μεγαλύτερη ισχύ τις θερμές ώρες της ημέρας, τώρα όμως η ένταση αυτών μπορεί να αυξάνεται και σε άλλες χρονικές στιγμές μέσα στο 24ωρο.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα απασχολούν μεγαλύτερες εκτάσεις χωρίς να εμφανίζουν υποχρεωτικά την τοπικότητα των προηγούμενων 24ωρων.
Τις προηγούμενες ημέρες βλέπαμε τον άστατο καιρό να επικεντρώνεται κυρίως σε ηπειρωτικές εκτάσεις. Τώρα ο άστατος καιρός θα απασχολεί ακόμη και θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές, οπότε και τα νησιά μας είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.
Στον χάρτη που ακολουθεί εντοπίζουμε μέσα στον κύκλο το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να μας επηρεάσει από την περιοχή της Ιταλίας και με τους έντονους χρωματισμούς τον μεγάλο όγκο νερού που το συνοδεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθηματικοί υπολογισμοί εμφανίζουν όγκο νερού ο οποίος σε τοπικό επίπεδο μπορεί να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ακόμη και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα, ποσότητες νερού που αν πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια» συνεχίζει στην πρόβλεψή του ο Κλέαρχος Μαρούσακης.